iPon Hírek

Középkategóriás szelfikirály lett a Vivo V5

Dátum | 2016. 11. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Vivo új okostelefonja azoknak a kedvében fog járni, akik rengeteg önarcképet készítenek, és szeretnék ilyen tekintetben a lehető legjobb minőséget kapni. A V szériás újdonság az előlapi kamerájával emelkedik majd ki a kategóriájában.
Kezdjük is az eszköz megismerését rögtön a legfontosabb paraméterével, a szelfikamerával. Ez a képalkotó a Sony IMX376 szenzoron alapszik, ami 1/2.78 hüvelykes méretű és 20 megapixeles fényképek megörökítését teszi lehetővé. A hozzá kapcsolódó öttagú lencserendszer F/2.0-s rekeszértékkel dolgozik, így aránylag kevés fény mellett is munkára lehet majd fogni, sőt mi több, került mellé egy LED-es villanó is, amire a Vivo Moonlight vakuként hivatkozik; ez elvileg természetes színhatást biztosít és sötétben anélkül tudja majd deríteni a környezetét, hogy elvakítaná az ember(eke)t. A főkameráról sem érdemes azért megfeledkezni, de ilyen tekintetben már csak egy 13 MPixeles megoldásról beszélhetünk, ami támogatja a fáziskülönbségen alapuló fókuszálást és van mellette egy LED-es segédfény, hogy akár este is munkába állhasson. Ha videózásra kerülne a sor, akkor Full HD támogatással szolgál mindkét kamera. Az elkészült fotókat és videókat az előlapon feszülő 5,5 hüvelykes megjelenítőn nézhetik majd vissza a felhasználók, ami sajnos elég szerény, ugyanis csak 1280 x 720 képpontos a felbontása. A Gorilla Glass védőüveg remélhetőleg sokáig karcmentes marad majd, és a 2.5D kialakításnak köszönhetően kényelmesen fog belesimulni az érdeklődők tenyerébe.
A MediaTek MT6750 dolgozik a Vivo V5 motorterében. Ez a nyolcmagos központi chip két klaszterre bontva vonultat fel Cortex-A53 magokat, amelyek között a harmóniát a MediaTek CorePilot technológia hivatott megteremteni. Ezek 1, illetve 1,5 GHz-es frekvencián üzemelnek majd a Mali-T860 MP2 integrált grafikus vezérlő társaságában. Az okostelefonnak 4 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, ami igazából már a felsőkategóriában is megállná a helyét, szóval erre nem lehet majd panasz. Tárhely tekintetében 32 GB-tal számolhatnak a jövendőbeli tulajdonosok, amit lehet majd bővíteni akár 128 GB-os kapacitású memóriakártyával is. 4G LTE hálózati modemmel a fedélzetén érkezik a Vivo V5, és más kiemelendő opció nem is igazán akad a kapcsolati lehetőségek lajstromán. A Bluetooth, a GPS vevő és a Wi-Fi persze megvan benne, de ezek kapcsán sem lehet érdekességről beszámolni, szóval ha valaki egy kiemelkedően sokoldalú mobilra vágyik ilyen téren, az nem ebben a masinában fogja meglelni az igazit. A Dual-SIM támogatásnak szerencsére nincs híján, szóval egyszerre kettő hálózati kártya tolható bele, viszont ilyenkor fel kell áldozni a tárhely bővíthetőségét.
Az operációs rendszer szerepét a Funtouch OS 2.6-ra osztotta a Vivo, ami a vállalat saját fejlesztése. Ennek az alapját az Android 6.0 fogja adni, szóval ilyen tekintetben hozza a kötelezőt a gépezet. A mobil burkolata kiváló minőségérzetet sugall majd, hiszen az egész ház fémből készült, ráadásul unibody kialakítással. Van a Vivo V5 fedélzetén biometrikus azonosító is egy ujjlenyomat-olvasó alakjában, amit a Vivo szakemberei az előlapon található nyomógombbal ötvöztek – ennek elvileg elég lesz 0,2 mp az illetékesek azonosításához. A megfelelő hangzásvilág biztosításáról az AKM AK4376 hangchip gondoskodik, amellyel már 32-bites támogatást nyújt a készülék – a kamera mellett a minőségi zenehallgatás is egy húzó opció lehet. Az okostelefont 153,8 x 75,5 x 7,55 milliméteres vonalak határolják körül, a mérleg nyelve pedig 154 grammig kúszik alatta. Az masina akkumulátora 3000 mAh-s kapacitással várja, hogy munkába állhasson, ami az 5,5 hüvelykes megjelenítővel és az energiahatékony központi chippel jó párost fog alkotni – a kategóriájának megfelelő átlagos üzemidőre lehet számítani. És mivel van gyorstöltés támogatás, viszonylag hamar újult erőre fog kapni a V5. A színpaletta kéttagú, arany vagy szürke színben lehet majd lecsapni a szerkezetre.
A Vivo V5 mostantól fogadja a rendeléseket a készülékre, a kiszállítása pedig november 25-ével veheti kezdetét, ha minden a tervek szerint alakul. Az újdonság a kiváló előlapi kamerával biztosan sokakat megnyer majd, de egyébként sem egy rossz konstrukcióról beszélhetünk, csak a 270 dollár körüli ajánlott fogyasztói árért az előlapi kamerától eltekintve könnyedén lehetne ennél jobb konfigurációt találni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!