iPon Hírek

Közös NAND Flash gyárat nyitott a Toshiba és a SanDisk

Dátum | 2011. 07. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Toshiba és a SanDisk illetékesei örömmel jelentették be, hogy a gyártópáros megnyitotta közös, Fab 5 névre keresztelt üzemét, amely Japánban található. A gyárban NAND Flash memóriachipek készülnek majd eleinte 24 nm-es, illetve a későbbiekben ennél fejlettebb csíkszélességgel.


A Fab 5-ös üzem - amelyet 2010 júliusában kezdtek el építeni - a Toshiba Yokkaichi Operations névre keresztelt ipari parkjában található, ami Japán Mie prefektúrájában helyezkedik el. A Fab 5-ös üzemegységet a Flash Forward működteti, ami a Toshiba és a SanDisk közösen alapított vállalata. Ebben az egyesülésben nem túl meglepő módon a Toshiba a többségi tulajdonos a maga 50,1%-os részesedésével.


Az új üzem már készen áll a 24 nm-es csíkszélességgel készülő 300 mm-es szilícium ostyák tömegtermelésére, amelyekből különböző, 24 nm-es NAND Flash memóriachipek készülnek. A gyártópáros tervei között szerepel a 19 nm-es csíkszélesség bevezetése és az új csíkszélességgel történő tömegtermelés beindítása is, méghozzá a nem is oly távoli jövőben.


A Toshiba illetékesei szerint az üzem földrengés-biztos szerkezet köré épül, amely a földmozgásokat csillapítja, illetve elnyeli. Ezzel együtt az üzemegység fejlett biztonságtechnikai rendszerrel is rendelkezik, valamint többféle technológiát alkalmaz, amelyek segítségével a váratlan katasztrófákból adódó energia kieséseket is kompenzálni tudja. A gyárat egyébként úgy építették meg, hogy energiatakarékosan működjön: a világításhoz LED-es fényforrásokat használnak, de ezzel együtt a gyártósor is energiatakarékos egységekből tevődik össze.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. KaiotEch
2011.07.13. 10:42
Csak nekem sugall rossz benyomást ez a tosHIBA név?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. huncut123
2011.07.13. 11:02
Az ért nem teljesen önzetlenül alkalmaznak energia takarékos megoldásokat, így sokkal kevesebbet kell áramra költeni, egy ilyen gyár meg eléggé sokat fogyaszt, vagyis viszonylag hamar megtérül, pl a LED-es égők 6-9 hónap alatt megtérülnek, és nem kell cserélgetni őket, vagyis nem kell ember hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bercesmate
2011.07.13. 11:31
ott a pont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!