iPon Hírek

Közösségi hálókkal erősít a Nokia?

Dátum | 2009. 07. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Bejelentette a Nokia, hogy felvásárolja a mobilos közösségi háló-kezelő programokra szakosodott német Cellity magán-szoftvercéget, ezzel is erősítve a jövőbeli mobiljait.

A Cellity ugyanis kifejlesztett egy olyan alkalmazást, amely gyakorlatilag bárhonnan (a mobil telefonkönyvétől kezdve az Outlookon és a Twitteren át a legnagyobb és legnépszerűbb közösségi oldalakig) össze tudja gyűjteni az ember kapcsolati adatait egy helyre, majd amint ez megvan, lehetőséget kínál bármilyen üzenet küldésére bármelyik címzettnek, bármelyik hálón, bármilyen módon - a ki- és bemenő üzeneteket pedig folyamatosan szinkronizálja az összes szolgáltatás között.

A megállapodást várhatóan a nyár végén véglegesítik. A Cellity és a szolgáltatásai ezzel megszűnnek, hogy teljes egészében - mind a 14 munkatársukkal egyetemben - beolvadhassanak a Nokiába. Elemzők szerint a Nokia ezzel a lépéssel valóban egy erőteljes pluszt biztosíthat a jövőbeli készülékei számára, amennyiben megfelelően él a lehetőséggel, köszönhetően a közösségi hálók rendkívüli népszerűségének.

Az újonnan szerzett technika konkrét alkalmazási formáiról és készülékekben várható megjelenésének időpontjáról egyelőre természetesen nincs adat. Feltehetőleg csak ezután körvonalazódnak majd jobban az elképzelések.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gebana
2009.07.28. 18:17
VISSZA A HIRHEZ

vááá, jó ötlet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!