iPon Hírek

Közösségi VR platformot indít a Second Life készítője

Dátum | 2017. 03. 08.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Second Life nevű virtuális világot megalkotó Linden Lab új projektbe vágta a fejszéjét: a Sansarral közösségi VR tereket építhetünk és népesíthetünk majd be.
Ahogy a közreadott videóból kiderült, a cég véleménye szerint a VR már nem csupán mérnökök és profi fejlesztők játékszere. A bemutatott eszközökkel 3D-s objektumokat helyezhetünk el egy környezetben – ezeket a tárgyakat mi is elkészíthetjük, kikölcsönözhetjük a Sansar meglévő gyűjteményéből, vagy megvehetjük az alkalmazás boltjában. Amint létrejött egy új VR-helyszín, megoszthatóvá válik privát és nyilvános verzióban is. Lakói a Second Life avatarjaihoz hasonló figurák lesznek. A Linden Lab elképzelései szerint a Sansar felhasználási lehetőségei a szórakoztatástól a tanuláson és kereskedelmen át az élő eseményekig terjedhetnek majd. Bárhogy is, az biztosnak tűnik, hogy roppant szórakoztató lesz játszadozni vele – egyfajta kezdőknek való Unity, ahol megépíthetjük saját VR-álomvilágunkat.
A Sansar jelenleg meghívásos alapon működik – regisztrálni lehet hozzá -, de valamikor tavasszal nyílt bétatesztet tartanak. Egy korábbi videóban egyébként már kaptunk egy kicsit bővebb bepillantást az alkotóeszközökbe és renderelésbe.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!