iPon Hírek

Kreatív folyadékhűtést kap az AMD FirePro W9100

Dátum | 2014. 09. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A szlovén EK Water Blocks műhelyében elkészült a legújabb folyadékhűtő blokk, amely ezúttal nem a gamereknek szánt videokártyákat, még csak nem is a felsőkategóriás processzorokat, hanem az AMD nagyteljesítményű, professzionális felhasználásra szánt FirePro W9100-as videokártyáját veszi célba.
A szóban forgó videokártyát egyik korábbi hírünkben már bemutattuk – kétségkívül egy csúcskategóriás profi megoldásról van szó. Aki szeretné a termék gyári hűtését egy hatékonyabban és halkabban működő, kompaktabb felépítést biztosító folyadékhűtőre cserélni, mostantól választhatja az EK-FCW9100-as folyadékhűtő blokkját, amely teljes értékű hűtést kínál a profi csúcskártyához. A folyadékhűtő blokk teljes egészében lefedi a videokártya melegedő komponenseit, így a GPU mellett a memóriachipek és a VRM áramkör komponenseinek hűtéséről egyaránt gondoskodik. A melegedő komponensekkel érintkező talpazat C110-es típusú, nagytisztaságú rézből készült, a fedlapot pedig rozsdamentes acéllapból alakították ki, méghozzá precíz lézeres megmunkálással. Maga a rozsdamentes acél fedlap egyébként PCI hátlapként is funkcionál, ahogy az a fotókon is látható.
A rézből és a rozsdamentes acélból készült lapok közé minőségi NBR gumitömítés került. A blokk belsejében úgy alakították ki a csatornákat, hogy azok nagymennyiségű hőt adhassanak át a hűtőközegnek, méghozzá úgy, hogy eközben az áramlást sem lassítják jelentősen, így a termék gyengébb szivattyúval ellátott rendszerben is tökéletesen üzemképes. A folyadékhűtő blokk a gyárilag kialakított furatokhoz igazodik, így szerelése egyszerű és gyors. A kompakt, egyslotos kialakításnak köszönhetően ilyen folyadékhűtő blokkal ellátott AMD FirePro W9100-as videokártyából akár hetet is tartalmazhat egy adott munkaállomás, ha az alaplapon van elég PCI Express x16-os bővítőhely. Ehhez hasonló konfiguráció építéséhez remek választás lehet az ASUS korábban bemutatott kétprocesszoros munkaállomás alaplapja.
Az ötletes folyadékhűtő blokk hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 124,95 euró magasságában helyezkedik el. Az újdonság az EK Water Blocks webshopjában már kapható. Persze nem szabad elfelejteni, hogy ebben az esetben is csak egy folyadékhűtő blokkról van szó, amihez még csöveket, hőleadő radiátort, tágulási tartályt és szivattyút is venni kell, így a végső rendszer jóval többe kerül majd 124,95 eurónál, főleg, ha egynél több FirePro W9100-as videokártyát akarunk folyadékhűtéssel üzemeltetni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Philo
2014.09.18. 16:26
Szinte ingyen van a kártya árához mérten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csaber
2014.09.18. 17:18
Mintha valami űrtechnika lenne " precíz lézeres megmunkálással " úgy 90-es években volt már lézeres daraboló a helyi Mezőgépnél szóval gyorsan olcsón kivágták belőle a felesleges anyagot , aztán meg lesorjázta egy robot kb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!