iPon Hírek

Kritikaözön zúdul a Mass Effect: Andromeda animációira

Dátum | 2017. 03. 17.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Mass Effect: Andromeda első napos javítócsomagja nem tartalmaz majd semmilyen fejlesztést az animációkkal, vagy a karaktermodellekkel kapcsolatban, annak ellenére, hogy a rajongók lépten-nyomon panaszkodnak a szereplők külseje és mozgása miatt. Mindezt a játék vezető dizájnere, Ian Frazier erősítette meg egy twitteres üzenetben – úgy tűnik, az erre a patchre vonatkozó határidőt már túllépték, hiszen a frissítés benne van a jelenleg az EA/Origin Access keretében játszható próbaverzióban is. Frazier ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy később még több javítás várható, de a tartalmukról egyelőre nem született döntés (nem valószínű, hogy ezzel fognak foglalkozni). Az Európába március 23-án érkező játék 10 órás kipróbálási lehetősége március 15-e óta érhető el, de azóta meglehetősen vegyes reakciók születtek az animációkkal és főleg az arcmodellezéssel kapcsolatban, a Twittert például elárasztották a háborgó bejegyzések, de a Redditen is számos témát nyitottak ezzel kapcsolatban a csalódott játékosok. Mutatunk néhány példát a konkrét esetekre, de a cikk végén is találtok pár meghökkentő gifet.
Fraziertől tudjuk azt is, hogy a BioWare új bőrszín-tónusokat ad majd a karakterkreálási lehetőségekhez az egyik frissítéssel, illetve azt, hogy a többjátékos mód hangproblémáit is vizsgálják. A bugokat az EA oldalán lehet bejelenteni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

79. Freelancer
2017.03.17. 18:32
Le kell szögeznem, csak neten lévő a videókat láttam.

A katatón androidokra hajazó bamba arckifejezés az valóban rettenetes, de a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy szinkronszínészek java akkora átéléssel adja át a szövegét, mintha valami sufniszinkronos VHS-filmről volna szó, meg olyan szünetek vannak néha, mint a Honfoglalásban. Ezen felül amennyire meg tudtam ítélni, a szövegek sem túl erősek. Ha mindehhez hozzávesszük az embargót, akkor nem tartom kizártnak, hogy valami iszonytató-borzalmas botrány lesz itt pár napon belül és milliók tanulják végre meg, hogy semmit, tehát semmit sem rendelünk elő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Szefmester Freel...
2017.03.17. 19:16
Bármi botrány is lesz a vége, lesznek akik nem tanulnak a hibából...

Az eddigi infók alapján egyre inkább féltem attól ami lesz ez a játék, de most a képek és videók alapján már tudom hogy nem szabad megvenni. Ez még néhány early access cím minőségét sem éri el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. vivanto Szefm...
2017.03.17. 19:26
Azt ugye tudjatok hogy a pre ordert vissza lehet vonni a megjelenes elott? Pont itt van ertelme, mert olcsobb az EA access + preorder mint siman megvenni, es a trial utan ha nem tetszik akkor cancel es csak $5-t buktal (ami vitathato, mert kapsz 1 honap vault accest).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Mark29
2017.03.17. 19:39
Hah ! Ezek alapján dragon age inquisition szintű lesz a dolog. Nem elég hogy nem csinálnak semmi újat még vissza is fejlődnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Adzo82
2017.03.17. 20:06
Valahogy éreztem a zavart az erőben: tipikus agyonreklámozott EA keze által világfájdalmat okozó rettenet lesz ez, ha én mondom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Manyci vivan...
2017.03.17. 20:08
Húgommal együtt rendeltük elő, így fejenként "csak" 7500, mert tudtuk, hogy már csak a story miatt is előbb-utóbb úgyis megvesszük, akkor meg minek várni. Ez az előtt volt, mielőtt elkezdtek a BioWare gameplay videók érkezni (és azért már abban is voltak olyan dolgok, amiken csak néztem, hogy ezt komolyan gondolták-e). De ezek (és a YouTube-on még sok egyéb) után azért kicsit ki vagyok akadva... Igazad van, tényleg le lehet (és le kéne) mondani az előrendelést, de egyrészt így még relatív olcsón megkapom, másrészt húgom nem akarja (pedig amikor megmutattam neki ezeket, ő is kiakadt). Ha amellett, hogy a játék jelen állapotában minden, csak nem egy $60 szintű játék, még a story is szar lesz, szerintem ez lesz az utolsó játék, amit a kedves BioWare-től vettem...

Amúgy a cikkben csak a patch-eknél említik, de nem igazán fejtik ki: az megvan mindenkinek, hogy a legvilágosabb (!!) bőrszín, ami az egyéni karakteren beállítható, kb egy egész nap napon lévő indiai színével vetekszik (de a bizonyos hazai kisebbség 100%-ánál sötétebb, az tuti)? És azért ez nem az a kategória, mint az animációk, ezt nem hiszem el, hogy meg kellett jelenjen a játék és sokan ki kellett akadjanak ahhoz, hogy felfogják, mint (egyébként nagyon egyszerűen javítható) problémát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. vivanto Manyc...
2017.03.17. 20:18
Ahogy olvastam, a borszin limit presetenkent eltero, van olyan ami lehet vilagosabb. Meg ezt egy korai patchben akarjak javitani. Utazas miatt meg nem tudtam kiprobalni hogy ebbol barmit is meg tudjak erositeni, hetvegen viszont alaposan letesztelem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Szefmester Manyc...
2017.03.17. 20:29
Ezek után azt hiszem a sztorija kb olyan bonyolult lesz mint a Quake 3-é volt. Na jó.. a második részé...

Egy multi shooter... botrányos grafikával.

Üzenem a tesódnak hogy várjátok meg a teljes játék megjelenését (az összes DLC-t) addigra már meglesznek a javítások, és jóval reálisabb ára lesz ennek a minőségnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. Samupitecu...
2017.03.17. 21:08
Ez a fickó majdnem belehalt

v=gxgeuSXKhtY[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. noPublicFG Samup...
2017.03.17. 22:15
Én is majdnem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. j.panzer
2017.03.17. 22:18
Kifejezetten jó, hogy dedikáltan erre a játékra vettem 517 rugóért új PC-t.


Pedig ez a játék elég kukás, ahogy nézem. Még szerencse, hogy az a PC jó lesz másra is az elkövetkező 10 évben.

Komolyra fordítva, tényleg 2-3 éve ez volt az első játék, amivel fullon akartam játszani, amúgy is érette már a PC csere, de ez a játék volt a deadline.
Most örülök igazán, hogy nem vártam amúgy sokat a játéktól. Biztos voltam benne, hogy nem fog az elődök nyomába érni. Ilyen sztory nem születik minden napi, ilyen kidolgozott világgal.
Aztán mikor bejelentették, hogy a "B" csapat fog dolgozni a játékon, akkor már sejtettem, hogy egy selejtes hulladék lesz, ami a nevéből fog élni.

Az első arc karakterek megjelenésénél is fokozódott bennem, hogy nem lesz ez jó, pedig azok csak képek voltak. Szimplán csak nem találtam őket szépnek, míg az eredeti ME-ben a főbb karakterek (Ash, Liara, Miranda, még Jack is, a 3. részben) elég szépek voltak, kihívás volt őket románcolni. Tali meg ott volt misztikumnak.

Ez a cikk sem dobott a hangulatomon, csak ráerősít arra, hogy szutyok lesz. Nem hogy előrelépés nem lesz, de ahogy látom visszafejlődtek. Gondolom nem volt pénz színészre, szimplán csak rádobtak egy auto animációt egy gagyi arc modellre.

Kár. Kezdek azon gondolkodni, hogy meg sem veszem (most). Talán 1-2 év múlva. Addig meg játszok mással.

Szerk: A videón már le kellett vennem a hangot, annyira ijesztően röhögött a srác.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. pdx06
2017.03.17. 22:32
Már az első videók megjelenésekor összerezzentem hogy úristen mi a tököm ez, valami vicc vagy komédia változata a Mass Effect-nek? Mert ilyen fapofa mimika és ostoba mozgásanimációk még egy Sims2-ben se voltak. Tudtam hogy ha ez így marad akkor abból kisebb botrány lesz. Remélem azért szokható valamilyen szinten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. pdx06 j.pan...
2017.03.17. 22:46
Megmondtam én ezt neked a két hónappal ezelőtti cikknél hogy majd így jársz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. j.panzer pdx06
2017.03.17. 23:04
Áh, te voltál, haha emlékszem, hogy valaki mondat, hogy ez lesz.
HEHE... és tényleg igazad lett.

Amúgy most YT-on megnéztem az arc profilozási lehetőségeket... hátőőőő... borzalmas, hogy milyen fejek vannak: egy aluljárós csöves is kulturáltabb, mint a default profilok. Hajjjj...

Nyilván meg kell várni a tényleges játékot az ítélettel, de azon kevés alapján, amit láttam belőle, ez bizony gagyi lett. Még egy mocsok jó story megmenthetné, de nem hiszem, hogy sikerült írni olyat. Evégre a Star Wars filmekből is csak az eredeti trilógia ami jó. (RO-t még nem láttam).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. j.panzer pdx06
2017.03.17. 23:11
Visszaolvastam: te voltál.
Én azóta megvettem a gépet.
ÉÉÉÉs azóta is tolom a FemShep-el, most éppen a 2. részt. De már csak 3 loyalty misszió van, és mehetünk a begyűjtők ellen. Idáig jutottam az akkor kezdett FS-el.
Szerk: régi gépen kezdtem el a ME1-et, és még a ME2-t is, és át kellet hoznom a mentéseimet az újra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. pdx06
2017.03.17. 23:18
Nem lesz olyan rossz szerintem maga a játék, csak szokni kell ezeket a hülyeségeket. Az egyetlen baj vele hogy a korábbi részekben tényleg kellemes volt ránézni a karakterekre, egyenesen vonzóak voltak ezekkel pedig nem is kéne erőltetni az szerelmes jeleneteket mert elhánynám magam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. j.panzer pdx06
2017.03.17. 23:38
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. xcomman pdx06
2017.03.18. 00:27
Én nem rendeltem elő, mert mostanában gyanakvó vagyok minden nagy címmel. Amig nem rakják rendbe addig egy fillért nem adok érte. 15 papírért elvárnám, hogy kész játékot adjanak... Kis hibák ofc beleférnek, de ez röhejes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. MastR
2017.03.18. 00:48
Minden nap egy Mass Effect hír. Ezek után borítékolható volt hogy nem stimmel valami. Hiába, a hype-vonat robog tovább. Visszasírjuk mi még a No Man's Sky-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Szefmester pdx06
2017.03.18. 08:46
Azért az elég nagy probléma lenne ha szokható lenne ez a szint, mert az azt jelentené hogy a léc egyre lejjebb kerül. A végén Cameronnak kell lemennie a Marianna árokba hogy megtalálja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Derry
2017.03.18. 09:16
Én erre, ilyen formában nem adok ki 15.000 Ft-ot, pedig vártam a megjelenést. Majd, ha már javították a problémákat, bár ez nem mindegyik esetében valószínű...

Azt nem értem igazából, hogy a QA hogy adhatta áldását a játék kiadására.
Az utolsó gifen az ütés különösen jól sikerült... Ébresztő! Egy poligonnak nem fáj, ha hozzáér egy másik.
Jahogy a motion capture-on így játszották el a színészek? Ja, ez jó magyarázat...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Stormrage
2017.03.18. 10:01
igazabol minden AAA-s cim korul van valami botrany vagy mizeria, szajtepes, lehet menni jatszani indie jatekokkal, amik 5 ev utan se lepnek ki az "early access" statuszbol, de a fizetos pay2win bolt mar uzemel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. j.panzer
2017.03.18. 12:17
Az a baj, hogy én is attól félek, hogy ezekből a hibákból sokat nem fognak javítani.

Derry
+1
"Egy poligonnak nem fáj, ha hozzáér egy másik" - Ezen behaltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. mikej95
2017.03.18. 13:45
Az animációkon rugóznak az emberek aztán közben a teljes részletességű draw distance a játékban kb 5-10 méter, utána a részletek összefolynak (ráadásul minden beleértve gyakran az NPC-k arcát, stb). Az előző részek is inkább Deer in the Spotlight Effect címre pályázhattak volna, de ez valami kegyetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Domfoz
2017.03.18. 13:51
Az animációról annyit, hogy egy cosplayer lány csinálta aki nem is ért az animáláshoz, sőt, egy darab 5 másodperces demoreelje van amiben egy "I hate men" felirat jelenik meg és ennyi. Szép vót, Íéj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. pdx06 Domfo...
2017.03.18. 15:15
Valószínű széttárta a lábait valakinek, azért lett animációs vezető a projektben. Vajon mivel csinálta? Adobe Animatel? Szerintem a mozgásokat nem hardveresen kamerákkal, végtagpontokkal készítették hanem valami szoftveres szarral, ami ugyanazon az elven működik, viszont a végeredmény az amit látunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. tiburka
2017.03.18. 15:39
Teljesen igaza van a videóban a kommentátornak..Semmi érzelem nem látszik a karakterek arcán, kifejezéstelen, mimikátlan. Remélem dolgoznak rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. pdx06 tibur...
2017.03.18. 15:51
Nem hiszem, mivel az egész lecserélése minimum egy év munka lenne, máskülönben ugyanazt kapnánk megint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. j.panzer Domfo...
2017.03.18. 16:32
Ez az infó honnan van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. mikej95 j.pan...
2017.03.18. 17:40
Lead Facial Animator: Allie Rose-Marie Leost. Gamergate V2 mikor? Most vagy be kellett tölteni a polkorrekt kvótákat, valahogy spórolni kellett vagy ahogy az eredeti gamergate esetében is a hölgy széttette a lábait aztán még ő lesz az "áldozat".

Lead Gameplay Designer: Manveer Heir korábbi nyilatkozatai alapján ő pedig a fehéreket gyűlöli. Ez egyre jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Avisto
2017.03.18. 18:41
Nekem a látottak jelentős része leginkább bugnak tűnik. (berogyasztott lábakkal járás pl.). De a szemek valami borzasztó élettelenek. Korábban azt gondoltam ez csak valami korai jelenség aztán majd megcsinálják normálisan de úgy fest ezek már így maradnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. VikMorroHu... Freel...
2017.03.18. 19:45
Hát, én előrendeltem, és többnyire csak nevetgélek ezeken a "súlyos" hibákon, amiket láttam az utóbbi napokban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Gyurkov
2017.03.18. 21:23
Akik nem tanultak a háromból és előrendelték...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. pdx06
2017.03.18. 22:24
Szégyen hogy a játékok visszafele fejlődnek, négyszer akár nyolcszor erősebb hardverek mellett hogy mostanában egy olyan AAA játék nincs amiben ne lenne valami zavaró tényező. Megnéztem a játék eleji karakter készítő cuccot is, förtelmes. Lehet kemény 11 poén hajviseletből választani, mert komolynak egyik sem nevezhető, ehhez lehet választani színt az élénk természetellenes kollekcióból, az arcválaszték gyötrelmes. Összecsapott maszlag az egész. Szerintem elkezdték kb. tavaly márciusban, utána jött még 3 hónapnyi nyári vakáció, szeptemberre pedig már az utolsó simításokat végezhették rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Tapir_606
2017.03.19. 00:53
az a szomorú az egészben, hogy az ME3nál még volt annyi esze a cégnek, hogy azokhoz a beszédekhez, ahol nincs kész a close-up shot, ott player kamerából ment a párbeszéd, nem az arcra ráközelítve
már ME3ban is volt 1-2 súlyosan másfelé néző, vagy kiforduló fej (pl Hackett motivációs beszéde a finalé-invázió előtt), de ez nagyon durva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. rottenbull
2017.03.19. 10:55
Kiprobaltam tiz orara, de mar a felenel elorendeltem volna. A vegen termeszetesen ment az elorendeles. A YT fetisisztaknak meg kellemes szorakozast kivanok. Biztos lesz meg nehany video, ha mar a kalandhoz kevesek, legalabb nevessenek egy jot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Kogeru rotte...
2017.03.19. 12:45
Ha neked a visszafejlődéssel együtt is jó, egészségedre. Engem alapból sem érdekelt a játék, nem kedvelem a sorozatot, de a fenti 2007/2017 es gif valami vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. kubione
2017.03.19. 12:48
Az, hogy valaki a szabadidejében cosplayezik az senkit nem érdekél. És nyilván valóan ha a munkáját nézzük, akkor nem az instagraam és a facebook oldala a relevancia. Visual College of Art and Design Vancouver. 3d modellezés, animációk, dizájn. Én elhiszem, hogy csinos a hölgy, de ha a munkájára vagyunk kíváncsiak, akkor ne a cosplayes képeit nézzük. [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Szefmester rotte...
2017.03.19. 12:57
Miattatok haldoklik az ipar...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Lala333
2017.03.19. 13:38
Én is kipróbáltam, nálam is megy az előrendelés. A karakter animációk lehet nem sikerültek túl jól, viszont a megalkotott világ és annak a grafikája nagyon jó lett. A story eddig izgalmas, a többi meg később kiderül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. TheRealTsL Szefm...
2017.03.19. 13:41
Bezzeg a magadfajta képek, youtube és mások véleménye alapján alapból fikázódók rendkívül konstruktívak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. partymania...
2017.03.19. 14:14
10óra letudva. A játek egy katasztrófa... Erre pénzt kiadni teljesen felesleges!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. sutyko_hop...
2017.03.19. 14:15
Nem az animaciokkal van baj hanem rosszak az arcok (ossze nem illo es a termeszetben egyutt elo nem fordulo arc reszletek vannak egy fejen egyutt, pl.bizonyos orr forma, csak bizonyos alkapocs es arccsont formaval fordulhat elo) es rettenetes a face rig (vagy a morph forrasok).
A tobbi mass efectben is muanyag volt mindenki ezen kar fenn akadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. sutyko_hop... Samup...
2017.03.19. 14:20
Ez egy hulye feltunesi manias idiota amerikai.
Az esetek 90%-a amiken rohog a baromja a legtobb jatekra jellemzoek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. pdx06
2017.03.19. 14:24
Az a baj hogy viccesek lettek az animációk, az arcmozdulatok mintha egy paródia lenne akár a Dead Rising 4-ben. Dead Rising 4-et viszont nem érte kritika emiatt, mert átkeresztelték poén kategóriára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Tapir_606 sutyk...
2017.03.19. 14:47
az a fő probléma, hogy a Mass Effectekre nem volt ez jellemző és ez már a 4. rész...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. rottenbull Szefm...
2017.03.19. 14:50
Te nyugodtan bojkottalhatod, en meg jatszok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. rottenbull Koger...
2017.03.19. 14:51
A trial alatt mindent lattam benne, csak visszafejlodest nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. pdx06 Tapir...
2017.03.19. 14:51
Így van, ugyanaz az érzés kerülget mint a Mafia sorozat esetében, hogy régen pedig jó vóót. Valószínűleg ezzel tovább el leszek mint a Mafia 3-al, viszont visszajött a ME3 megjelenési Dejavu érzésem mert már annak az elején is rosszul voltam. Első körben nem tudtam beimportálni a régebbi részben csinált karakteremet az újba, a harmadik patch után már sikerült, viszont köszönőviszonyban sem volt az eredetivel. Hogy magyar nyelvet már nem támogat csak hab a tortán. Nincs bajom az angollal, de más fílinget ad magyar nyelven. Meg azért jóval drágábban jó érzés lenne ugyanazon szolgáltatásban részesülni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. pdx06 rotte...
2017.03.19. 14:54
Akkor valószínűleg vakok az IGN-nél, a Machinima-nál, és még mi is azok voltunk amikor már tavaly decemberben szóvá tettük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Tapir_606
2017.03.19. 16:02
azt kell mondjam, nem csak a karakter animációkkal van baj
https://www.youtube.com/watch?v=92tgweD0EKI&t=36m10s
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. CrayTyler
2017.03.19. 16:06
Kérdezném azoktól, akik a másik frostbite3-as játékkal (BF) is játszottak: nem lehet, hogy az engine miatt ilyenek a karakteranimációk? A BF-ben is ilyen, vagy ott többet kihoztak az engine-ből? (én nem látszottam vele)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Tapir_606 CrayT...
2017.03.19. 16:19
simán el tudnám képzelni, én is erre gondolok
de ezt max az arcokra merném rámondani, hogy korlátozza benne őket

az az igazság, hogy az engine megválasztásakor komolyan figyelembe kéne venniük, hogy a játéknak mi a nagyobb profilja:
a karakter jelenetek, vagy a felfedezés
és az alapján rájönni, hogy lehet Unreal mellett kéne maradni
csak, ha így tesznek, akkor csengethetik a díjat az EPIC-nek, mert nem a belsős(értsd: EA belsős) stúdiójuk motorját használják
én azt mondom ne a BioWare-t fikázzátok, mert (most szépen belengetem az "én megmondtam előre" zászlót) az, hogy az ME csapat fejesei közül mindenki fejvesztve menekül a játék fejlesztése alatt arra utal, hogy ezt a gamet valójában az EA fejleszti nem a BioWare
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Tapir_606
2017.03.19. 16:26
az a vicces, hogy ez a játék simán elmehetne egy teljesen új címnek, sokkal kevésbé lenne kritikus vele a közönség
(first contact-nél meg se említik, hogy a Human-Turian conflict is nagyon véres volt, szóval legyünk óvatosak, blabla, nem is érdekli őket az, hogy a régi játékokhoz kössék ezt a részt, vagy, hogy bármi köze is legyen a régiekhez azon kívül, hogy a fajok ugyanazok)

csak épp, új címként nem lenne "most anticipated game", nem lenne maximális day1 eladás és minimális day2 eladás stb.stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. CrayTyler Tapir...
2017.03.19. 16:38
Én előrendeltem, gépet is fejlesztettem (nem kifejezetten csak ezért a címért, de trigger volt), és végigjátszást követően fogom eldönteni, hogy "balek-e vagyok". Ha jó a sztori, jók a harcok, és jó a multi, akkor el bírom nézni a fos animációkat. Amik nem is biztos, hogy annyira zavaróak lesznek számomra. Meglehet magamnak próbálom majd megideologizálni, hogy miért is nem voltam balek, amikor előrendeltem Így megy ez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. xcomman Tapir...
2017.03.19. 16:48
Én sem hiszem, hogy a fejlesztők a hibásak ebben, mert nem ez volt az első játék ami így lett "kiadva" .. Arról viszont nem hallottam, hogy a fejesek menekültek a biowaretől vagy már nem emlékszem, de köff a frissítést. Akkor várok még fél évet, de biztos csak szakmai ártalom, hogy nem bírom elviselni a látványt... Hátha lesz egy SP1.

CrayTyler: Ha élvezed annak ellenére, hogy milyen akkor megérte a cserét. Fogd fel így Amiatt meg ne ostorozd magad, hogy gépet cseréltél, mert időnként nem árt. Lesznek még új címek amikkel majd tudsz játszani. Én meg úgy vagyok vele, hogy ennyi pénzért nem ezt várom és nem is fogom őket támogatni ebben, mert csak az eladásokon látják, hogy mi a véleménye az embereknek erről... Sajnálom, hogy nem az fogja a rövidebbet húzni aki valóban hibás ebben az egészben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. mikej95 kubio...
2017.03.19. 16:53
Ezt te sem gondolhatod komolyan. A mintavideóban mutatott teljesítménnyel inkább gyakornoknak mehet el az ember.Előző kommentemet is úgy írtam, hogy láttam az általad linkelt videót. Valószínűleg az EA munkatársai is látták az eddigi munkásságát (jó eséllyel sokkal többet) és mégis felvették vezető pozícióba és biztosan nem a képességei miatt (az ME4 is ezt támasztja alá). Persze idehaza is jó páran egyetem után szintén rögtön bársonyszékbe esnek. Nincs ezen semmi meglepő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Tapir_606 xcomm...
2017.03.19. 16:58
BioWare 2 alapítója Mass Effect 3 után,
meg Casey Hudson valahol az Andro közepe felé asszem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Zedas
2017.03.19. 17:01
Szerintem nem volt kapacitásuk arra, hogy mindenhez legyen mocap, így sok esetben algoritmusokra bízták a mimika, a szemmozgás, és a többi kiszámítását a hang és más paraméterek alapján. Ennek a javítása egyáltalán nem kilátástalan és lehetetlen feladat. Bár olyan sohasem lesz, mint pl. a witcher, de valószínűleg a Zero Dawn szintjét el lehet érni.

Egy szó mint száz, én még reménykedem a javulásban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Tapir_606
2017.03.19. 17:08
kicsit szerintem olyasmi jelenség lesz ez, mint a Max Payne 3
"teljesen" jó, meg élvezetes játék, de borzalmasan rossz Max Payne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. CrayTyler Tapir...
2017.03.19. 17:10
Casey Hudson-t a fanok oda sem engedték volna legszívesebben az Andromeda-hoz, ugyanis már amikor az ME3 is kezdett túlságosan "el-EA-sodni" akkor ugye az eredeti Mass Effect történetek írója (Drew Karpyshyn) lelécelt (besokallt). Ezt követően Casey barátunk Drew ötleteit kivágta a kukába, és Mac Walters-t tette meg fő írónak, akinek a csudajó ME3 végét is köszönhetjük. Drew pedig nagyon jó író, az összes frankó ME könyvet is ő írta (4-ből 3-at).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Renhoek Tapir...
2017.03.19. 17:10
Ismerek pár remek magyar animátort, dolgoztam is velük nem egyszer... és ez a demo reel minősíthetetlen alja munka.
Ha tényleg ő volt a lead animátor, és nem fejlődött semmit, akkor nem csoda, hogy ilyen fos lett a végeredményt.

Így van ez, amikor a marketingre sokkal többet költenek mint a kontentre. A jó animátorokat és algoritmusokat valószínűleg spórolásból lehagyták... de a hype train düböröghet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Tapir_606 CrayT...
2017.03.19. 17:16
nem besokallt, hanem az ME2 után áthelyezte az EA a Star Wars: The Old Republic-ra
annyira marketingolva volt az a játék, hogy "uuuuu meg fogja dönteni a WoW-ot", hogy 5000el ölték bele a pénzt és mivel az ME3 kritikája már nem fogja a trilógia eladásait befolyásolni, úgy vélték a legkritikusabb pontban leveszik a vezető írót róla
az ME3 nem Casey miatt lett szar, hanem, mert egy játékot (ami olyan szinten lebonyolódott az előző 2 rész döntés lehetőségei miatt, hogy 3 helyett minimum 4 év kéne a fejlesztésére), az EA, utolsó epizód révén annyira nem tisztelt, hogy a lehető legtöbb pénzt meg akarta rajta spórolni, ezért adott nekik 4 helyett 2 évet és kiadták
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. CrayTyler Renho...
2017.03.19. 17:22
Azért ezt tekintsd meg: https://www.gamestar.hu/hir/mass-effect-andromeda-arc-animaciok-allie-rose-marie-leost-226124.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Tapir_606 Renho...
2017.03.19. 17:22
megnéztem, én is szörnyűlködtem rajta
ha a BioWare egy csapat óvodást is állít a játékra, akkor se hibáztatnám őket, mert ennek a játéknak az egyetlen indoka, hogy létezik, hogy van egy EA nevű cég tele faszkalap menedzserekkel meg marketing személyzettel, akik ebből az egész címből annyit látnak, hogy van tőgye, ami még nem fogyott ki teljesen,
a vásárlóikat meg idiótának nézik

az EA-re szálljatok rá, ne a BioWare-re és ne is a csajra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. j.panzer
2017.03.19. 17:53
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 1-2 béna animáció az összes ME részben volt. Az is igaz persze, hogy most egy még meg sem jelent részből sikerült annyit összegyűjteni, amennyi az eddigi részekben összesen nem volt.

Valaki már írta előttem, és én ezzel értek egyet leginkább, hogy spóroltak a motion capture-el, és inkább algoritmusokkal dolgoztak sok arc esetében. Ami szerintem nagyon-nagy kár, mert a ME univerzumnak az interperszonális kapcsolatok legalább annyira alapvetései, mint az akció.

Én még egy percet sem játszottam a játékkal, de ami eddig mérhetetlenül felháborít, az az arcgenerátor. Reménykedtem benne, hogy az 1-2-3-hoz képest fejlődni fog, hát nem sikerült. Az arcok borzalmasak. A legutolsó ótvar, kábszeres csövesnek is megnyerőbb fizimiskája van, mint sok default profilnak.És a hajviseletek is szánalmasak. Pont ezen a téren kellett volna a legtöbbet fejlődni, ennek ellenére kevesebb mint egy tucat hajviselet van. Ennél még Észak-Kóreában is több hajviselet létezik, pedig ott is csak valami 16 vagy 17 frizurát engedélyez a törvény. (Kemény, mi?)

A főbb karakterek arca is megér egy misét. Ezzel kéne románcolni? Nehéz lesz...Nah... de ettől függetlenül egyszer majd végig fogom játszani, mert csak úgy lehet hiteles véleményem róla. Az is lehet, hogy összességében tetszeni fog. Ki tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Renhoek CrayT...
2017.03.19. 18:44
Írtam is hogy "Ha tényleg ő volt..."

A csaj abban hibás, hogy Facebookon és Instagrammon és Twitteren végig úgy írt a játék készülte alatt, mintha ő lenne a lead animátor.

Ettől kezdve egy percig nem fogom sajnálni, hogyha rázúdult az internet széklete.

Néztem beszélgetős részeket a játékból, eddig tényleg kritikán aluli. Persze majd az idő megmondja, de azért egy ilyen elemeket tartalmazó játéknál alapelvárás lenne, hogy ne ilyen nevetséges gumimaszkokat nézzen az ember. Főleg szégyen, hogy 10 éve tényleg élethűbb volt az animáció!
...és ne feledjük, hogy azóta óriásit fejlődtek az algoritmusok. Pl a neurhálókon alapuló érzelemfelismerő és reprodukáló kódok - amik realtime generálják a grafikát... itt meg csak elég lett volna előre renderelve. Ezért ciki.... Ez egy nagyon felkapott kutatás, szóval ciki, hogy ha sajnálják a mocap-re a pénzt, akkor legalább ez legyen a helyén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Lala333
2017.03.19. 19:17
Az előbb telepítődött egy 521MB-is update, holott - tudtommal - a day1 patch már fent volt.
Dolgoznak ők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. xcomman Lala3...
2017.03.19. 19:35
Dolgozzanak is... szeretném még ebben az évben megvenni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pdx06
2017.03.19. 21:45
Nem szarrágásról van szó különben, mert anno a legelső videó legelső képkockáján feltűnt szimplán a Tempest repülésekor hogy valami nagyon nincs rendben, mert kapásból annak mozgása sem volt már valóságos. Ha egy dolog nincs elcseszve akkor az nem produkál feltűnő dolgokat, de ha viszont igen, akkor az ember agya már figyelmeztet akaratlanul is hogy valami nem kóser, nem megszokott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim
2017.03.20. 12:05
Bármilyen "story driven" játékban a történet prezentálása tekinthető a játék legfontosabb elemének. Ha a narratívát cseszik el egy ilyen játékban az otromba kinézetű és mozgású karakterek által, akkor teljesen elértéktelenedik az egész játék.

Egy multi FPS-ben nem érdekelne ez a legkevésbé sem. Itt az egész játékot tönkreteheti, márpedig itt nem csak mesh rigging probléma van jelen, alapjaitól szar az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Samupitecu... sutyk...
2017.03.20. 12:38
Közben kiderült, hogy a hang a "Look at this dude" vicces összeállításból van, és nem konkrétan az animáción röhög emberünk. Bocsi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Tapir_606
2017.03.20. 15:37
istenem, sírok :_DDDD
https://www.youtube.com/watch?v=_ez_i2OfznQ&t=2m17s
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pdx06
2017.03.20. 15:59
Barátunk is megmondta a frankót
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. j.panzer pdx06
2017.03.20. 16:03
Szerk: Igazából Tapir_606-ra válasz:

A Ryder feje, hehehe...
De futás közben is elég groteszk látvány.

Erről csak annyi jut eszembe, hogy:

"... a nézését meg a járását..." - Hogy egy alulmúlhatatlan klasszikus idézzek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2017.03.20. 16:12
Bioware RESPONDS: Horrible Facial/Movement Flaws
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. j.panzer
2017.03.20. 18:36
No, most végeztem a ME2-vel, felraktam a ME3-at, és hát azért ott is elég viccesen fut Sheppy. A baj az, hogy az egy 5 éves játék, egy újtól kicsit többet várna az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tapir_606 j.pan...
2017.03.20. 21:10
azért egy normális futás animáció 2012ben már elég régóta elvárás volt
egész ME-nek van egy olyan hülye jelensége, hogy a kinyújtott kar a fegyverrel nagyon mereven követi a célkeresztet, bár ez a főszereplőn nem olyan vészes, de a Citadel DLC-ben, ahol az egész csapat szerepel 1-2 csatában nagyon rosszul néz ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2017.03.20. 22:27
Azt hiszem meg kell néznem a Toy Story és a Shrek összes epizódját hogy szokjam valamennyire.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!