iPon Hírek

Küldj pénzt e-mailben! – Új lehetőséggel bővült a Gmail

Dátum | 2017. 03. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google egy ideje már kísérletezik a pénzküldés leegyszerűsítésével, és most a Gmailben olyan lehetőséget vezetett be a vállalat, amelynek köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben lehet majd pénzt továbbítani az egyik felhasználó „zsebéből” a másikéba. A lehetőség használatát egyelőre eléggé megköti a Google, de ha problémamentesen szerepel a funkció, akkor ez hamar megváltozhat. A Gmail pénzküldési lehetőségéhez az e-mailes applikáció mellett csak egyetlen dologra van szükség: egy Google Wallet fiókra. A Gmail a pénzt a Google pénztárcából emeli majd ki és juttatja el a másik ember Wallet számlájára.
Hogyan működik a folyamat? A Google úgy harangozta be a pénzküldést, hogy olyan egyszerű, mint egy képet vagy egy szöveges dokumentumot elküldeni a másik felhasználónak, és úgy néz ki, hogy egyáltalán nem túloz a keresőóriás. Levéli írásnál a szokásos módon megadjuk a címzettet, tehát azt, akinek a saját Walletéről pénzt szeretnénk eljuttatni, majd ha ez megvan, akkor a csatolmány hozzáadására szolgáló ikont kiválasztva ott lesz a listában az egyéb csatolási opciók mellett, hogy pénz küldése. Ezt kiválasztjuk, majd megadjuk a kívánt összeget és már mehet is a pénz az útjára. Jegyzet is fűzhető az utaláshoz, hogy tudja az ember később, hogy mi is volt az a költés. A fogadó félnek csak két klikkbe kerül „felmarkolni” az összeget. A rendszer néhány másodperc alatt megerősíti a sikeres tranzakciót, és lehet folytatni a költekezést, tehát nincs átfutási ideje a pénzküldésnek. Ezen túl lesz még egy pénz kérelem küldési opció is, ebben az esetben pedig annak kerül mindössze két klikkbe – na meg a pénzébe – a tranzakció, aki adja a kívánt összeget.
Ezzel a lehetőséggel a Google minden eddiginél egyszerűbbé teheti a pénzmozgatást. Nem nehéz elképzelni azt a helyzetet, amikor bizony jól tud jönni egy ilyen lehetőség. Hogy ez mennyire biztonságos? Nos, a cég szerint valószínűleg tejesen, de mi bízunk benne, hogy erről hamarosan kapunk még információkat. Hiszen ha megszerzik az adatainkat és bejutnak az e-mail fiókunkra, komoly visszaélés áldozatává válhat a virtuális pénztárcánk.
A Gmail szolgáltatással való pénzküldés egyelőre az Egyesült Államokban élő felhasználók kiváltsága lesz, de idővel valószínűleg más régiókra is kiterjesztheti a funkciót a Google. Emellett van egy másik megkötés is, mégpedig az, hogy kizárólag a webes felületen vagy androidos alkalmazáson keresztül van mód a kisebb-nagyobb összegek továbbítására. Az iOS-t futtató készülékek felhasználóinak még várnia kell erre az opcióra – a windowsosok pedig nagy valószínűséggel sajnos meg sem fogják kapni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Smooth44
2017.03.16. 19:45
"A Gmail szolgáltatással való pénzküldés egyelőre az Egyesült Államokban élő felhasználók kiváltsága lesz..."

micsoda kiváltság...
Poor európai iphone-osként kénytelen vagyok megmaradni a régi, jól bevált paypalnál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer Smoot...
2017.03.17. 00:55
Azért ez nagyon nem ugyan az.
Amúgy ez tök jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hympyke
2017.03.19. 11:37
Nem beszélve a paypal random számlafagyasztásaitól(indoklás nélkül).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!