iPon Hírek

Külön oldal készült eSport-fogadáshoz

Dátum | 2015. 04. 30.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Habár különböző oldalakon különböző formában eddig is lehetett fogadni bizonyos eSport-mérkőzések végeredményeire, a most elindult Unikrn azt ígéri, hogy ezt náluk ellenőrzött, biztonságos és egységes módon lehet megtenni. Ironikus, hogy az oldalt egy amerikai, egészen pontosan seattle-i vállalat készítette, és sem ott, sem az Egyesült Államok legtöbb államában nem engedélyezett a fogadás és szerencsejáték. Európában, Ázsiában és Ausztráliában azonban nincs akadálya a dolognak. A fejlesztéshez az Unikrn a tapasztalt Tabcorp nevű céggel állt össze: ez az ausztrál vállalat segít kontrollálni és kiszűrni azokat a régiókat, ahol nem legális a fogadás, továbbá az ő rendszerük végzi az azonosítást is. Az Unikrn-t alapító Rahul Sood egyébként korábban a VoodooPC és a Microsoft Ventures vezetője is volt. "Az eSportok ma már a világ legnagyobb sportjai közé tartoznak, amiket annyi néző követ, mint például az amerikai focit vagy a kosárlabdát" - nyilatkozza Sood, aki szerint éppen ezért fontos volt egy egységes és biztonságos fogadási rendszer kialakítása. Ezzel együtt az Unikrn jelenleg még némileg hiányos, például most még kizárólag League of Legends-mérkőzésekre lehet fogadni, ám az ígéretek szerint hamarosan bővülni fog a felhozatal. Az ESPN egyik műsorvezetőjének nem tetszik az eSport előretörése Ettől függetlenül, de ezzel párhuzamosan az ESPN Radio és az ESPNU egyik műsorvezetője, Colin Cowherd fakadt ki látványosan az eSportokra, azután, hogy tegnap az ESPN2 közvetítette a Blizzard által szervezett Heroes of the Dorm nevű bajnokságot. A "dorm", mint a kollégium angol megnevezése nem véletlen és nem elírás: a nyertes csapat mindegyik tagjának kifizeti a kollégiumi férőhelyet a Blizzard a hátralévő egyetemi éveikre. "Tudjátok mi kényszeríthet rá arra, hogy abbahagyjam a közvetítést és műsorvezetést? Ha videojátékozó srácokkal kell foglalkoznom. Ha ez bekövetkezik, akkor elköltözök egy vidéki faluba és inkább horgászom" - mondta Cowherd, majd folytatta: "Ha azt akarjátok, hogy elmenjek, akkor követeljetek videojátékokat az ESPN-re, hiszen már tegnap is ezt közvetítette az ESPN2. A Donkey Kongot még elviseltem, de ez a tegnapi olyan volt, mintha pisztolyt tettek volna a számba". Érdekes módon az úriembert az már nem zavarja, hogy az ESPN számos, sportnak sem nagyon nevezhető dolgot közvetít, például pókert, billiárdot, dartsot, sőt még evőversenyeket is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. damaniac82
2015.04.30. 11:35
NAV letiltás.. 3,2,1....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Cavalli87 daman...
2015.04.30. 11:41
Állami monopóliumot rá 3,2,1....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. kiskoller
2015.04.30. 12:03
Nemzeti E-Sport fogadóiroda 3,2,1....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. FRK
2015.04.30. 12:11
"Az eSportok ma már a világ legnagyobb sportjai közé tartoznak, amiket annyi néző követ, mint például az amerikai focit vagy a kosárlabdát"


Ahham, persze...

Már most várom, hogy mikor jön az első szörnyülködő cikk, hogy fogadási csalás történt eSport versenyeken. Merthogy be fog ez is következni, az már most borítékolható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. TheRealTsL
2015.04.30. 12:12
A póker, a billiárd, a darts, sőt még az evőversenyek is ezerszer inkább sportok, mint a játékbajnokságok.
Az úriemberrel teljesen egyetértek, max a közlés módjában van némi kivetnivaló.
Játékosként is szánalmasnak tartom az egész körítést, amit az utóbbi időben generáltak pár gombnyomogatós lan-party köré. Nem sport, nem sporttévére való.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. korgabor96 TheRe...
2015.04.30. 12:27
Miért is? Mindegyikhez több év munkája kell, hogy elérj benne valamit. Az meg, hogy nem sport relatív. Az milyen sport, hogy két kövér idős ember egy táblára dobál, vagy hogy ketten asztalnál ülnek, és a meccs háromnegyede azzal telik, hogy a következő lépést fontolgatják, mégis rengeteget kell rá gyakorolni, akármilyen röhejesen is hangzik amit csinálnak. Addig nem is érzed a sportértékét, míg ki nem próbálod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. damaniac82
2015.04.30. 13:20
Drága, profi felszerelés, napi több órát edző játékosok, szponzorok, reklámok, közvetítés, fogadás, nézőközönség, team-ek, rohadt nagy díjazások, leigazolás, átigazolás, szerződések, stb.

No, akkor valaki lője be, hogy most sportról vagy esportról beszélek.

Na ugye...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. wishformor... TheRe...
2015.04.30. 13:42
Akkor cikkben szereplo uriemberrel egyutt te is mehetsz videkre pecazni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. wishformor... TheRe...
2015.04.30. 13:42
forum motor rulez (soz dupe volt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. asdsa
2015.04.30. 14:10
Hát én is elég ellenszenvesen nézek erre az e-sport közvetítésre, de végül is valamennyire igazuk van azoknak is, akik azt mondják, hogy "ha a póker mehet, akkor az esport is".
Ha nem főcsatornán adják, és idősávban jól elkülönítik, akkor miért ne?
A favágó versenyeket is örömmel nézem mint kuriózum, egy CS:GO közvetítéssel is lehet ugyanígy lennék. A lényeg, hogy ne éjjel-nappal ezt adják, mert annak úgy nem látom értelmét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Leeroy
2015.04.30. 14:13
zOMG.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. slayer007
2015.04.30. 14:38
Élni és élni hagyni bakker.
Engem például abszolút hidegen hagy a foci, és mégis az én rohadt adómat is arra használják, hogy stadiont építsenek belőle. Marhára elviselhetnétek esport ellenzők, hogy közvetítsék akár fő műsoridőben is az esport versenyeket. Miért? Azért, mert el tudsz kapcsolni bakker!
Fel tudom húzni magam azon, hogy valakik szerint ez nem sport és ne közvetítsék, ne ismerjék el a sportolókat, stb. Szerintem meg a focinak semmi értelme és brutálisan túl van fizetve egy rakás aluliskolázott paraszt, akik egész nap csak köpködnek a pályán és színésznek is elmehetnének, annyira lányosan rinyálnak, mikor felrúgják őket (pedig hozzájuk sem értek). Na és ezek mennyit is keresnek? Mennyit költ a világ nyomorult focira?
És az esport a legnagyobb probléma... a kommentátor tehet egy szívességet és ha már pecázni megy, léket is verhet a csónakjára az atlanti óceán közepén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. zsoltiko
2015.04.30. 15:05
Amíg a curling sport, addig az esport is az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. iponpeter FRK
2015.04.30. 17:04
Már volt és még cikk is volt róla. A CS:GO döntő volt lezsírozva, de hát tudjuk mind jól, amíg fény van árnyék is lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Bzsolt
2015.04.30. 18:07
Mennyire is sport az esport. Az, csak még furcsa és nehéz elfogadni, főleg az idősebb korosztálynak. Még 30-40 évvel ezelőtt a sportolók versenyszerűen űzték az akkori elterjedt játékokat (foci, kártyajáték, tenisz, sakk, horgászat, stb), a helyzet mára megváltozott, és újabb játékokat találtak ki, amiket szintén lehet versenyszerűen űzni. A világ folyamatosan változik, vagy elfogadja az ember vagy nem(megy pecázni).

ehhez kapcsolódó hír
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Gorgonka slaye...
2015.04.30. 19:15
Egyet tudok érteni Slayer007-el. Akinek nem tetszik, nem nézi. Én sem nézek focit vagy boxot, mert rohadtul nem érdekel, még sem rinyálok, hogy ne adjanak minden csatornán meccseket az EB ideje alatt.
Tudomásul kell venni, hogy vannak akik szívesen nézik ezeket a közvetítéseket és el kell kapcsolni máshova, biztos lesz egy másik oylan csatorna, ahol éppen olyan sportműsor fog menni, ami tetszik.
A műsorvezetőnek vagy közvetítőnek pedig csak annyit, hogy sajnos én sem válogathatok a munkahelyemen a munkák között, ugyan olyan minőségben kell elvégeznem a kevésbé vonzó feladatokat is mint azokat, amiket szeretek. Ha ez nem tetszik, el lehet menni pecázni, majd lesz aki szívesen közvetít helyette.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. TheRealTsL
2015.04.30. 20:24
Nem az a probléma, hogy van-e létjogosultsága, vagy nincs, mert nyilvánvalóan van. Pumpálják bele és belőle a pénzt, így természetes, hogy minél szélesebben kell megjeleníteni. A téma arról szól, hogy egy tradicionális sportcsatornán nincs helye egy videojátéknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. matyi009 slaye...
2015.04.30. 21:31
Szìvemböl beszélsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. VikMorroHu... TheRe...
2015.05.03. 11:44
Sőt, még a sakk is.
/sarcasm off
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.05.05. 12:45
Nalam mondjuk az edzes az sportot jelent, a szamitogepes jatekokkal inkabb gyakorolni szoktak, tehat szerintem sportrol beszelsz

A musorvezetonek amugy igaza van. Bar szerintem a sakknak meg a pokernak sem kene egy (dedikalt) sportcsatornan lennie. Evoversenynek meg vegkepp nem.

Az evoverseny viszont pont jol megferne egy kulon csatornan az esport mellett. Eves utan nincs is jobb, mint beulni a kanapeba es sportolni egy kicsit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. damaniac82 frenc
2015.05.06. 11:07
Az edzes felkeszulest, gyakorlast jelent. Marpedig egy esport esemenyre ugyanugy kell keszulni, szoval tovabbra is azt mondom, barmelyikrol beszelhettem volna, pont ez a lenyeg.

Amugy lentebb mar slayer007 elmondta a dolgot - ha az EB/VB ideje alatt a csapbol is foci folyik es a nem foci-rajongok ezt kutya kotelesek elviselni, akkor illene visszafele is.

Az emlitett musorvezeto pedig egy hisztis penisz, akinek szerintem csak az faj, hogy olyan temat kozvetitenek, amihez lovese sincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!