iPon Hírek

Külön weboldalt kapott a Facebook Messenger

Dátum | 2015. 04. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A Facebook Messenger platformmá válásáról nemrégiben számoltunk be, most azonban ismét fontos újításról hullott le a lepel: a Messenger önálló weboldalként is elérhetővé vált. Az új szolgáltatás nem túl meglepő módon a www.messenger.com weboldalon található, célja pedig az, hogy zökkenőmentes, felesleges sallangokkal abszolút nem rendelkező üzenetküldő platformot kínáljon a felhasználók számára, ahol sem az idővonal frissítései, sem a különböző értesítések nem zavarják a csevegést. A mobil kiadással ellentétben ebben az esetben a Facebook főoldaláról is elérhető marad a Messenger, természetesen minden tartalommal együtt.
A messenger.com első meglátogatásakor arra kéri a felhasználót a weboldal, hogy adja meg facebookos bejelentkezési adatait, majd ha ezek rendben vannak, megtörténik a Messengerbe való bejelentkezés. Az új weboldalon szép nagy felület áll rendelkezésre a zavartalan csevegéshez – a funkcionalitás hasonló ahhoz, amit a Facebook főoldalon már megszokhattunk, de annál kicsit letisztultabb, egyszerűbb az egész. Képeket, különböző hangulatjeleket és lájkokat itt is küldhetünk, de hangüzenet küldésére nincs mód – ellentétben a mobil platformmal. Beállítási lehetőségek tekintetében elég fapados a kínálat, azaz tulajdonképpen azt kapjuk, amit látunk. A Messenger Platformra a korábbi bejelentés értelmében a saját nyitott API jóvoltából különböző alkalmazásokat és szolgáltatásokat írhatnak a fejlesztők, majd ezeket integrálhatják a Messenger szolgáltatásba. A Facebook illetékesei a jelek szerint tényleg komoly reményeket fűznek a Messenger szolgáltatáshoz – ez minden újítás érkezésével egyre világosabbá válik. Kíváncsian várjuk a további újításokat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. angelhard
2015.04.09. 21:03
Lehet nálam van a hiba, de a messenger.com -on csak a mobil applikációk bemutatását illetve letöltési oldalukra vezető linkeket találom. Vagy Magyarországon még nem elérhető a külön weboldalon megjelenő Messenger?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Berkk
2015.04.09. 21:28
Én sem találkoztam gombbal, ahol bejelentkezhettem volna, úgyhogy beírtam, hogy messenger.com/login
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Yoshileon
2015.04.09. 21:40
protip: látogass el a messenger.com/login/ címre.
Ahogyan az előttem lévő már megírta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. corzi Yoshi...
2015.04.09. 22:29
most lehet en gondolom rosszul, de bongeszos chat helyett nem lenne jobb h ha sajat asztali klienst adnanak ki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kunrichard
2015.04.10. 04:59
Hát ennek így jelen formájában annyi értelme van hogy kb semmi. mert már kicsit elkéstek pát évvel. mostmár minden okostelón fut kb Messenger.
Ha asztali felhasználóknak szánták akkor meg nemértem miért kellett beszüntetni a Messenger For Windows nevű programot. Vagy adjanak ki egy újat ezzel a kinézettel. De nehogymár még böngészőből kelljen futtatni külön a messengert ez így egy baromság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Kajafun
2015.04.10. 08:21
Tök felesleg az egész...
Tálcáról akarok csetelni nem böngészőből!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. PlexTor
2015.04.10. 08:48
Én ezt a mobilnál is egy jó nagy szívatásnak tartom. Nagyon jó volt a beépített facebook alkalmazásból csetelni, miért kellett ott letiltani és még egy alkalmazás telepítését rákényszeríteni a felhasználóra? Szemétség!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. REPARATUR PlexT...
2015.04.10. 09:23
Ráadásul egy olyan alkalmazást, ami nekem folyamatosan kifagyott az elején. Akkor letöröltem, azóta se raktam vissza újra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. PlexTor REPAR...
2015.04.10. 10:06
Egy darabig át tudtam verni a facebook alkalmazást. Tudtam róla csetelni, aztán amikor már mindenképpen a messengert akarta telepíteni, töröltem a facebook frissítést. Aztán újra letöltöttem a legújabb facebook-ot, telepítettem,s s kb 1 hónapig megint tudtam használni.Sajnos 2 hónapja már ez sem segített. Pedig marhára utálom ezt a messengert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. angelhard
2015.04.10. 15:50
Én örülök neki, 99%-ban beszélgetésre használom a facebook oldalt. Így legalább véletlenül se kezdem el görgetni az idővonalat. Bár tény, hogy egy rendes desktop alkalmazásnak jobban örültem volna én is, de ez is több mint a semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester angel...
2015.04.10. 16:30
Trillian for president!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ndave92
2015.04.10. 17:17
Igen, desktop app jobb lett volna, de pl. ha WIN 8.1-et használtok, akkor van FB app és azt lehet úgy használni, hogy a képernyő jobb oldalán csak a chat látszik, miközben mást csinálsz. Szerintem később asztali progi is jön majd, de egyelőre csak tesztelik az emberek reakcióit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kunrichard ndave...
2015.04.10. 18:46
Hát a reakciómat leírtam.
Énis szoktam "ritkán" efféle módon használni a 8.1 alkalmazást de szerintem túl sok.
Majd akkor lenne ez jó ha a Windows 10 esetében jönne ez az app mert ott már át lehet méretezni és nem kell teljes képernyőrew kirakni az alkalmazásokat. Bár én jelenleg beérném egy asztali verzióval is mert a Skype-on facebookozni nevetséges. főleg mikor nem lehet írni rajta ha valaki nem elérhető.
MSN volt a legjobb és kész. Kérem vissza
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kunrichard
2015.04.10. 18:52
Illetve kiváncsi leszek hogy mikor javítják azokat a Bug-okat amik az offline állapotot érintik.
Ha valaki kikapcsolja a Chatet az valószínűleg azért kapcsolja ki hogy ne zaklassák.
Erre nemelég hogy ott virít az időbélyegző egy órája offlájn de 1 perce volt eérhető.
Mostmár ráadásként az ingyenes hívás funkció is ott vírít bárkinél nagy kékkel. Szerintem ez gáz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!