iPon Hírek

Különleges DDR3-as memóriák a Computex-en

Dátum | 2008. 06. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Computex-en a legnagyobb figyelem az olcsó szubnotebookokra és az olcsó processzorokra irányul, pedig a rendezvényen különleges DDR3-as memória modulokkal is képviselteti magát néhány vállalat. Az OCZ a Computex alkalmával mutatta be elsőként legfrissebb felsőkategóriás memória csomagját, amely PC3-17000 Flex II típusjelzéssel büszkélkedik és amely 2133 MHz-es órajelen üzemel. (Reggeli hírünkben még nem voltak pontos információk a termékről.)


A nem mindennapi memória modulok kétcsatornás módban 34 GB/s-os elméleti maximális sávszélességet kínálnak a felhasználók számára. Az OCZ Flex II moduljai vízhűtő rendszerekben is használhatóak, ugyanis a modulokon különleges hűtőblokk található, amely a Flex II-es bordák passzív dizájnjára épül és képes a vízhűtő rendszerek előnyeit is kihasználni.
A gyártó állítása szerint az új modulokkal a hardcore játékosok vízhűtéssel ellátott konfigurációi veszik majd célba. Hogy az egységek mennyibe kerülnek majd, az egyelőre rejtély, összehasonlításképpen a Corsair Dominator PC3-16000-es moduljai 550 dolláros áron érhetőek el (2 x 1GB).

Ezzel egy időben a Corsair is bejelentette, hogy a Dell XPS 730-as, játékosoknak szánt asztali konfigurációjában már az új, 4 GB-os DDR3-as Corsair memória csomag foglal helyet. A Dell állítása szerint a DDR3-1333 MHz-es modulok órajele egészen 1600 MHz-ig lett emelve, ám furcsa, hogy a Corsair oldalán a Dominator termékoldalon se DDR3-1333 MHz-es, se DDR3-1600 MHz-es egységek nem találhatóak. A gyártó Twin3X sorozatának tagjai 7-7-7-20-as vagy 9-9-9-24-es időzítésekkel rendelkezhetnek.


A Corsair nemrégiben jelentette be első 4 GB-os, DDR3-2000 MHz-es Dominator memória csomagját. A nem mindennapi modulpáros DHX hűtőbordákkal van felszerelve, az egységek várhatóan az idei év harmadik negyedévében jelennek meg kereskedelmi forgalomban. Az új csomag ajánlott végfelhasználói ára 675 dollár körül fog elhelyezkedni. A modulok a jelenleg is zajló Computex keretein belül mutatkoznak be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alamos
2008.06.05. 11:38
Igazából elég lenne, ha az L2 cache memória tempójával menne az alaplapi memó is, és helyből nem kéne késleltetéssel sikítófrászt kapni, hogy 5-5-5-5-15 vagy pedig 9-9-9-9-24 a késleltetés, és ns-ban is hogy 3 vagy 9-ről beszélünk a freki meg 1066 Mhz, de a proci FSB-je QPB-je ki ahogy akarja úgy nevezze pedig 1333-as és hangold össze az egészet.
A vicces, ha jól emlékszem a 386-os korszakban volt az ideális amikor is a proci, a memória, az FSB és a többi együtt dolgozott és nem kellett csúsznia egyiknek a másikhoz képest ilyen drasztikus módon. Fura hogy épp akkor olyan teljesítményugrást értek el a dologgal, hogy azóta se látni olyat.
Igaz L2 cache meg azonos órajelen ketyeg a procival, és ezért is drága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!