iPon Hírek

Különleges és méregdrága kiegészítő a HTC BoomSound mellé

Dátum | 2013. 11. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Minél magasabb színvonalat képvisel egy okostelefon, annál nagyobb figyelmet kap, amikor kiegészítők készülnek mellé. A kiegészítők piaca pedig nagyon széles tud lenni, és néha bizony már a képzelőerő határait feszegetik a fejlesztők néhány megoldás esetében. A HTC One egyike az első olyan androidos mobiloknak, amit már az Apple fanatikusok is egy lapon említettek az iPhone-nal, így nem is meglepő, hogy a kellékek széles választéka érhető el hozzá, de ez a mostani megoldás túltesz minden képzeleten.

A HTC csúcsmodelljét az eredendően iPhone kiegészítőkkel foglalkozó Justin Wolter vette górcső alá. Így jött létre a Gramohorn II, amelynek köszönhetően a One-ból és a közvetlen családtagjaiból egy modern gramofont tudunk varázsolni egy egyszerű mozdulattal. Ráadásul, ellentétben a múltszázadbeli társaival, ez már a BoomSound technológiát kihasználva, valós sztereóban szólal meg. Végeredményben ez a nagyszerűen kivitelezett eszköz a fizikát kihasználva erősíti fel az apró, telefonba épített hangszóróból érkező hangokat. A megálmodója szerint ezzel az érdekes megoldással mintegy 50 százalékkal tehető hangosabbá a hozzá csatlakoztatott készülék. A változás kétségtelenül érzékelhető lesz, de nem lesz olyan túl nagy az előrelépés, főleg az alábbiakban olvasható ár fényében, tehát a célkeresztben egyértelműen a luxusra és különlegességre vágyó vásárlók állnak majd.

A Gramohorn II a HTC egyesült királyságbeli „Here’s To Creativity” programjának keretében jött létre. Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy a lehető legtöbb kreativitást megmozgatva érdekes kütyük szülessenek a HTC modellekhez – ez most minden kétséget kizáróan sikerült is. A dizájnért felelős Justin Wolter ezt is iPhone mellé tervezte eredetileg, de egy radikális átalakítás után elnyerte a végleges formáját a termék, így már dupla kürtön keresztül hallatja a hangját a dokkolt telefon. A megvalósítás során két különböző kivitel került terítékre. Lesz egy „olcsóbb”, amit modern 3D nyomtatással hoznak létre, és készül majd színtiszta acélból kialakított is. A rozsdamentes fém variáns limitált példányszámban lesz csak elérhető (10 db), így akinek erre fáj a foga, érdemes lesz sietnie a rendeléssel. A műanyag, tömeggyártott verzió több színben is választható lesz, így hozzáigazíthatjuk a készülékünkhöz és az ízlésünkhöz egyaránt.

A Gramohorn II HTC One mellett a One Minihez és a One Maxhoz is csatlakoztatható lesz. Ezek ugyan eltérő mérettel rendelkeznek, de a bölcső cserélhető, így oldották meg a kompatibilitás kérdését. Az egyszerű 3D nyomtatott Gramohorn II-ért cserébe 1600 dollárt kell letenni az asztalra, ha azonban valakinek tényleg nagyon vastag a pénztárcája és a maximális presztízs érdekében a rozsdamentes acélt választja, 8000 dollárt, vagyis nagyjából 1,8 millió forintot kell fizetnie. Ebbe már illik majd a színarany HTC One-t illeszteni, hogy teljes legyen az összkép.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Tafuh
2013.11.27. 16:30
lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lazacmaki
2013.11.27. 17:41
hármat kérek és egy ilyet: http://index.hu/tech/2013/11/25/215_millio_a_vilag_legdragabb_pc-je/


de komolyan, ki olyan hülye hogy ilyet vesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. carraroxt
2013.11.28. 04:12
ocsabi A cikk is írta, hogy a hangerő max 50%-al nagyobb, ami mindössze 3dB növekmény. Tehát hangosítási célra aligha lesz alkalmas, pláne, ha még a hangminőségen is ront. Ez tényleg kizárólag arról szólt, hogy feltűnést keltsen, és így ingyen reklámokat generáljon a megjelent cikkeken keresztül (és spec. ebben a kirívóan magas ár még segít is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim
2013.11.28. 05:16
lazacmaki

A jótékonysági árverésen túllicitált és a simán csak drága termék marhára nem ugyanaz a kategória!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!