iPon Hírek

Különleges, falba építhető router Japánból

Dátum | 2012. 03. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A routerek a korábbiaknál egyre kompaktabbakká és egyre dizájnosabbakká válnak, így egyes példányok olykor-olykor már szobadíszként is elmennek. Az egyre kecsesebb és egyre szebb routereket már megszokhattuk, ám az még errefelé igencsak szokatlan, amivel egy japán vállalat, a Planex Communications próbálkozik: a cég a következő hónap folyamán egy rendhagyó, falba építhető routert dob piacra Japánban.


MZK-KR150NA falba szerelhető újdonság az MZK-KR150N típusjelzést viseli és 100 Mbps-os Ethernet, illetve 150 Mbps-os 802.11 b/g/n típusú WiFi kapcsolatot kínál. A routert úgy szerelhetjük a falba, mint egy hagyományos csillárkapcsolót, igaz, működtetéséhez alapfeltétel, hogy az ADSL/kábel modemtől érkező Ethernet kábelnek mindenképp a falban kell futnia. A router falba illeszkedő részén, azaz a hátulján az AC tápbemenet, valamint az Ethernet kábelt fogadó csatlakozó lapul.

A router előlapján egyetlen 100 Mbps-os Ethernet csatlakozót találunk, ám a mellette elhelyezett vakdugóból kiindulva könnyen lehet, hogy a termékből két Ethernet portot kínáló változat is forgalomba kerül majd. Az Ethernet port mellett egy WiFi antenna is jelen van az előlapon, amely a megszokott módon forgatható. A router előlapján megtaláljuk a működésről árulkodó LED-eket, valamint az eszközhöz tartozó kezelőszerveket is – például a ki- bekapcsoló gombot, a WPS gombot és a router/AP üzemmód-váltó kapcsolót.


Az új router tehát áprilisban kerülhet forgalomba, ajánlott végfelhasználói ára pedig 119 dollárnak megfelelő japán jen lesz. A termék valószínűleg szállodákban lesz majd igazán népszerű.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. hpeter105
2012.03.27. 13:46
nem is rossz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. blahoandra...
2012.03.27. 15:26
Naná hogy nem, made in Japan!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. benceecneb
2012.03.27. 15:58
Nekem tetszik, de az első ami kiszúrta a szememet a fekete ethernet port. Remélem ez még nem a végleges verzió, és vagy átfestik fehérre, vagy valami kis elhúzható fedővel eltakarják, mert így ilyen formában elrontja az összképet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sensejke
2012.03.27. 16:12
Egész ötletes, de olyan 15 körül jobb lenne az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!