iPon Hírek

Különleges GeForce GTX 660 a Zotac-tól

Dátum | 2013. 01. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Zotac már több különleges videokártyát bemutatott, ám az esetek többségében ezek csak Ázsiában tűnnek fel, hiszen a vállalat kifejezetten arra a piacra szánta őket. Sajnos a jelek szerint legfrissebb hírünk főszereplőjével, a Zotac GeForce GTX 660 Thunderbolt Edition-nel is ez lesz a helyzet - igaz, ezt hivatalos forrásból szerencsére még nem erősítették meg.

A friss jövevény egyedi nyomtatott áramköri lapra alapoz, és egy egyedi, innovatív videokártya hűtőt használ, ami halkan és hatékonyan dolgozik. Az egyetlen hatalmas alumíniumtömbből álló megoldás három darab hőcsövel kiegészülve próbálja minél hatékonyabban és gyorsabban eltávolítani a GPU által termelt hőt. Az alumínium hűtőbordák felett két darab légkeverő teljesít szolgálatot. Az alumínium hűtőtömb a hagyományos megoldásokhoz képest vastagabb, szellősebben elhelyezett lamellákat kínál, amelyek közül könnyebb kitakarítani a port.
A hatékonyabb takaríthatóság érdekében egyszerűen lehúzható a hűtőtömb feletti takarólap.

Az egyedi nyomtatott áramköri lap, illetve a speciális hűtés alapján azt gondolhatnánk, hogy az újdonság gyárilag tuningolva érkezik, pedig erről szó sincs. A GK106-os, 960 CUDA maggal ellátott GPU 980 MHz-es alap- és 1033 MHz-es boost órajelen ketyeg, közte és a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között pedig 192-bites adatsín teremt kapcsolatot. A GDDR5-ös memóriachipek természetesen ezúttal is 6 GHz-es effektív órajelen ketyegnek. A videó kimenetek között két DVI port, valamint egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó lapul. A speciális hűtés és az egyedi, minőségi komponensekből építkező PCB jóvoltából a felhasználók jó eséllyel tuningolhatják a terméket. A Zotac legfrissebb videokártyája hamarosan elérhetővé válik, az azonban egyelőre nem tudható, hogy pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Keksz03
2013.01.31. 15:19
nagyon ötletes és elég jónak néz ki de már látom a horror árcetlit rajta!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. LechooEdy
2013.01.31. 15:49
Tuti drága lesz. Ez a lecsúsztatás, nagyon jó ötlet, legalább könnyen lehet takarítani!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. markangabo...
2013.01.31. 16:38
Bizony nagyon jó! Az áron ne fájjon a fejetek, mert MEGINT csak ázsia részesul a kulonlegességbol...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. NKing
2013.01.31. 17:01
Azért hihetetlen, hogy a számítástechnika évtizedei alatt nem sokaknak jutott eszébe, hogy néhanapján portalanítani is kell a hűtőalkalmatosságokat... Igazából ezt minden VGA-n alapfelszerelésnek kéne betudni - hogy könnyen tisztítható legyen. Főleg amíg a porszűrős házak olyan drágák, de azoknál is a legtöbbet csutkára szét kell szedni, hogy ki tudd takarítani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. I.Jozsef83
2013.01.31. 18:34
Ahogy mondod ... drága kártyák , azt pár hónap és összeszednek minden port pölhedéket s szutykot , aztán kéne tisztítani mert már hiába pörög fullon venti , csak melegszik , alig hűt - kikéne pucolni... de jajj nehogy valami fizikai sérülést kapjon , mert akkor NEM RENDELTETÉSSZERÜ használat miatt gari ugrik ... nagynyomású levegő meg coolereknek nem tesznek épp jót , plusz a lapátok belső , azaz alső felét nem tudni letisztítani ...

szóval nagyon remek húzás és valóban , ha nem is minden , de legalább a 100$ feletti karikon ezt illene alkalmazni .

NKing +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2013.02.02. 00:20
"A GK106-os, 960 CUDA maggal ellátott GPU 980 MHz-es alap- és 1033 MHz-es boost órajelen ketyeg, közte és a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között pedig 192-bites adatsín teremt kapcsolatot"
Akkor ez most eliras vagy,nem!Elvileg 256-butes adatsin,kene hogy legyen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!