iPon Hírek

Különleges GeForce GTX 970-esek a Zotac műhelyéből

Dátum | 2015. 01. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Egyre több gyártó kínálatában bukkannak fel kompakt GeForce GTX 970-es videokártyák, elég csak a Gigabyte vagy az ASUS korábban bemutatott megoldásaira gondolni, és most a Zotac is csatlakozik az illusztris körhöz. A vállalat az idei CES alkalmával lerántotta a leplet szuperkompakt GeForce GTX 970-eséről, amely a megszokott 10-11 hüvelyk helyett csak 6,8 hüvelyk hosszú – ez metrikus rendszerben számolva 172,72 milliméteres hosszt jelent.
Fotó: The Tech Report
A friss jövevény melegedő komponenseit egy kétslotos videokártya hűtő próbálja hűvösen tartani, ám ehhez csak egy ventilátort használ. A stabil tápellátásról a PCI Express 3.0 x16-os sloton felül egy hattűs PCI Express tápkábellel kell gondoskodni. SLI csatlakozó is van az apróságon, így akár kettő is dolgozhat belőle egyszerre egy gépben. Szomorú tény viszont, hogy a Zotac sajnos nem árulta el, pontosan milyen órajelekkel rendelkezik az új GeForce GTX 970, és az árról, valamint a megjelenés idejéről sem nyilatkozott egyelőre. Az apró GeForce GTX 970-es mellett egy combosabb, alaposan tuningolt példány is feltűnt a gyártó standján, ami a GeForce GTX 970 AMP! Extreme Edition nevet kapta. Ez az újdonság nem kompakt felépítésével, hanem extrém órajeleivel próbál hódítani, ahogy arról egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk.
Fotó: The Tech Report
Azóta kiderült, hogy az 1228 MHz-es alap- és 1380 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajelre támaszkodó újdonság, amelynek 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriája 7,2 GHz-es effektív órajelen ketyeg, hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az új VGA ára 379-389 dollár magasságában helyezkedik majd el, azaz érezhetően drágább lesz egy referencia órajeleken ketyegő GeForce GTX 970-ekhez modellhez képest, amiket már 330 dollárért is haza lehet vinni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Tibike1993
2015.01.10. 19:47
Ezek a ZOTAC-ok jó kártyák? Nem hallok róluk annyi mindent, mint mondjuk egy Asus, Sapphire, Gigabyte-ról, + ahogy látom, vélemények alapján mások se kapkodnak utána. Mi ennek az oka? 2 elképzelésem van, és nem tudom, melyik illik ide. Az egyik az, h sz.r a minőség, a másik pedig a népszerűség hiánya. Viszont utóbbinál felmerül a kérdésem megint, h régebb óta van itthon is ilyen kártya. Akkor miért nem lett népszerű?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. piter
2015.01.11. 18:53
Csak azert mert alltalaban csak a simat lehet kapni.Az AMP verziok nagy resze,csak azsiaban kaphato.

A lanyom gepeben volt anno Zotac 9600Gtx.1 ev garival.13-14 honap korul behallt.Aztan vettem neki XFX250 GTx-et ami ment 3 evig lazan.Es meg ma is mehetne ha nem csereltem volna neki gepet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ximo
2015.01.11. 21:17
Hát nekem volt egyszer de csak pár napig, Zotac kártyám, nem győzött meg, nagyon alul méretezett és hangos volt a hűtés vissza is küldtem, és rendeltem helyette egy MSI-t ami ebből a szempontból kifogástalan. Pedig AMP edition volt ami jó kéne legyen, na mindegy próbálok nem általánosítani az a 3 ventis jól néz ki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!