iPon Hírek

Különleges hangszórók az ASUS-tól

Dátum | 2009. 08. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az ASUS kínálatában új termékek jelentek meg, amelyek ezúttal nem az alaplap-, sőt, nem is a videokártya piacot célozzák meg. Az uBoom névre keresztelt  újdonságok tulajdonképpen nem mások, mint hordozható hangrendszerek, amelyek cső formájukkal és minőségi hangzásukkal próbálnak hódítani a notebook kiegészítők piacán.

uBoom Q.
Az uBoom sorozatban rögtön kétféle modellel is találkozhatunk majd, amelyek az uBoom és az uBoom Q típusjelzéseket viselik. A hangszórók közül az uBoom Q modell USB 2.0-s csatlakozón keresztül  szerzi be a működéshez szükséges áramot,míg az uBoom verzió esetében már külön adapter használatára van szükség. Az újdonságok természetesen AUX bemenettel is el vannak látva. A termékek ideálisak lehetnek mobil használatra, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a pehelykönnyű megoldások táborában foglalnak helyet, különösen igaz ez az uBoom verzióra. A nagyobbik modell, vagyis az uBoom 595 x 135 x 90 mm-es méretekkel és 3 Kg-os súllyal büszkélkedik, azaz nem egy könnyedén hordozható darab, ám cserébe két darab két hüvelykes hangszórót és egy két és fél hüvelykes mélynyomót is kínál, amelyek együttesen 24W-os (RMS) terhelhetőséggel rendelkeznek, ellenállásuk pedig 4 ohm.


A kisebbik, azaz az uBoom Q modell esetében 290 x 110 x 72 mm-es méretekről és 400 grammos súlyról olvashatunk a specifikációs listában. Ez utóbbi megoldás már tized akkora, azaz csak 2,4W-os (RMS) terhelhetőséggel bír, a hangszórók impedanciája pedig 5 ohm. A rendszerben kettő darab két hüvelykes hangszóró és egy 2 1/4"-es mélynyomó van jelen.

uBoom.
Az új hangszórók hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is, ám ajánlott végfelhasználói árukkal kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. raiden
2009.08.23. 23:27
Őszintén megvallva nem hinném, hogy mérföldekkel nagyobb hangminőséget képviselnek ezek a hangszórók, mint amit a laptop tud. Ha a fülhallgatót is figyelembe vesszük - mert ugye van arra is lehetőség -, akkor teljesen értelmetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hunmyke
2009.08.24. 10:41
Azt azért meg kell hagyni, hogy laptopokba nem sűrűen építenek 2"-os hangszórót. Szóval jól jöhet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!