iPon Hírek

Különleges házhűtő a Nexus kínálatában

Dátum | 2008. 10. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Nexus az elmúlt hetek folyamán már bemutatott néhány olyan processzorhűtőt, amelyek a hamarosan piacra kerülő újdonságokkal, az Intel LGA 1366-os processzorfoglalatba illeszkedő Core i7-es egységeivel is kompatibilisek lesznek. A gyártó most egy új hűtőalkalmatosságot mutatott be, amely nem a processzor hűtéséhez, hanem a számítógépházban található meleg levegő eltávolításához lett kifejlesztve.A Nexus új terméke a WaveAir típusjelzést viseli, a termék egy PCI bővítőhelyet foglal el és a számítógépházon kívül helyezkedik el, így próbálja a házban található meleg levegő kiáramlását a lehető leghatékonyabban felgyorsítani. Maga a szerkezet egyébként 89,5 x 89,5 x 98 mm-es méretekkel érkezik, a termék súlya pedig mindössze 160 gramm. A furcsa műanyag ház belsejében egy extra halk Real Silent Nexus ventilátor dolzoik, amely 80 mm-es átmérővel bír, és percenkénti1500-as fordulato üzemel, mindezt pedig 17,6 dB-es zajszint mellett teszi.


A Nexus hűtője akár HTPC konfigurációkba is ideális lehet, a gyártó egyelőre nem tett említést arról, hogy milyen piaci szegmenseket kíván megcélozni az újdonsággal. A Nexus érdekes hűtője hivatalosan majd csak a jövő hónap folyamán mutatkozik be, a termékre 3 év garanciát vállal a gyártó. Az egység várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. TaRsY
2008.10.24. 15:49
vissza a cikkhez

Nexus-t eddig VST pluginként ismertem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.10.25. 15:31
Lehet, hogy rosszul gondolom, de aki HTPC-t épít, az arra halyt, hogy a lahatő legkisebb helyen is elférjen... Az minek rakna egy ilyen orbitális hűtőt a gépe hátuljára? :blink: Aki meg nem arra hajt, az miért nem vesz egy nagyobb házat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!