iPon Hírek

Különleges HD 6900-asok a PowerColor-tól

Dátum | 2011. 04. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

PCS++ sorozatú Radeon HD 6950-es modell, Vortex hűtővel

Az első különlegesség egy egyedi hűtővel ellátott, gyárilag megemelt órajelekkel érkező Radeon HD 6950-es modell. A termék Vortex hűtéssel kerül majd forgalomban, amely négy darab hőcsővel és két darab Vortex ventilátorral rendelkezik. A Vortex ventilátorok állíthatóak lesznek (felemelhető/lesüllyeszthető),  így módosíthatjuk majd a hűtés hatásfokát.


A speciális hűtéssel érkező újdonság  40 nm-es Cayman GPU-ra épül, amely szokás szerint most is 1440 stream processzort kínál a rendszer számára és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik az 1 GB-nyi vagy 2 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához. Mivel PCS++ sorozatú megoldásról van szó, így biztos, hogy a referencia órajeleknél jóval magasabb értéken üzemel majd mind a GPU, mind pedig a fedélzeti memória, de az órajelek pontos érékével kapcsolatban egyelőre sajnos nem állnak rendelkezésre információk.


Az újdonság a szokásos videó kimenetekkel érkezik, amelyek között két DVI port, egy HDMI 1.4-a csatlakozó és két 1.2-es mini-DisplayPort videó kimenet lapul. A Vortex PCS++ HD 6950-es modellről az elkövetkező hetek folyamán remélhetőleg további információ is érkezik.

Folyadékhűtéssel ellátott Radeon HD 6990-es modell is érkezik

A Vortex hűtéssel ellátott PCS++ sorozatú Radeon HD 6950-es videokártya mellett egy másik különlegesség is megjelenik majd a PowerColor kínálatában, ami nem lesz más, mint egy LCS sorozatú Radeon HD 6990-es újdonság.


Az LCS (Liquid Cooling System) sorozatú termék az LCS HD 6990-es típusjelzést viseli és az EK Waterblock Team egyik folyadékhűtő blokkját használja, amely teljes értékű hűtést kínál a videokártya számára. Az újdonság szokás szerint most is két darab 40 nm-es csíkszélességgel készülő Cayman grafikus processzort alkalmaz, amelyek együttesen 3072 stream egységet kínálnak. A GPU-k 2 x 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódnak a 4 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához. Az órajelekkel kapcsolatban egyelőre ebben az esetben sem állnak rendelkezésre információk.


A termék videó kimenetei között egy DVI port és négy darab mini-DisplayPort csatlakozó bújik meg. A DirectX 11-es, CrossfireX, Eyefinity és HD3D támogatásokkal egyaránt rendelkező videokártya a folyadékhűtő blokk miatt jelentősen drágább lesz majd, mint egy referencia Radeon HD 6990-es megoldás.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Fada
2011.04.13. 18:08
Én perceken belül teszek be egy 6970 Direct CU II-t, elég masszív hűtése van ennek is, három slotot foglal, de legalább bírja a strapát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm
2011.04.13. 18:12
A 6950-es hűtése és mérete nagyon durva, ez sokkal hosszabb és magasabb mint egy ref.modell.
A 6990 várható volt ilyen hűtéssel ,másképp úgyse nagyon lehet kiaknázni a képességeit. Akik ebben a kategóriában gondolkod(hat)nak azoknak többsége egyébként is folyadékkal hűt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _DiEGO_
2011.04.13. 21:02
Azok a hőcsövek olyan robosztus "erőt" sugallnak , mint egy öblösebb sportkipufogó (2. kép), valóban durva egy darab lett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!