iPon Hírek

Különleges hőleadó radiátorok az AlphaCooltól

Dátum | 2016. 10. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AlphaCool kínálatában megjelentek az Eisbrecher Radiator Series tagjai, amelyek nem mások, mint speciális, folyadékhűtő rendszerekbe szánt hőcserélők, méghozzá érdekes extrákkal. Ezek a hőleadó radiátorok kiválóan alkalmazhatóak alacsony fordulatszámon dolgozó ventilátorokkal is, így remekül helytállhatnak a csendes üzemre tervezett konfigurációkban.
Az új hőleadó radiátorok mindkét felén méhsejt rács alakzatot használó szellőzőket alakítottak ki. Érdekesség, hogy míg a a hagyományos hőleadó radiátoroknál problémát jelent, hogy a ventilátor motorja alatti holttérben a levegőáramlás hiánya miatt forró pont keletkezik az elégtelen hűtés miatt, addig az AlphaCool újdonságainál ilyesmitől nem kell tartani, ugyanis a lamellák előtt A.B.M. (Air Breaker Mat) réteg helyezkedik el.
Ez a réteg gyakorlatilag „légáram-törőként” is felfogható, hiszen a ventilátor által megmozgatott levegőt elosztja a lamellák között, ami egyenletes hűtést és jó hatásfokot eredményez. Ez a technológia különösen remekül passzol az alacsony fordulatszámon dolgozó ventilátorokhoz, arról azonban nem szól a fáma, hogy a por felgyülemlését mennyire segíti. Az viszont biztos, hogy a hőleadó radiátor magja teljes egészében rézből készült, így annak ellenére is kiváló hűtőteljesítményt nyújt, hogy mérete nem éppen nagy.
A speciális, rézből készített hőleadó radiátor egy szétszedhető alumíniumházban foglal helyet, ami igény szerint módosítható, festhető és szerelhető. Ez a lehetőség remek lehet a modderek számára, ugyanakkor a lamellák tisztítását is segítheti. A hőleadó radiátorok minden esetben egy kéken világító AlphaCool logót kapnak – a fotókon látható kábel a ledes világításhoz tartozik. A folyadékhűtő rendszer csövei szabványos G1/4"-es fittingeken keresztül kapcsolódhatnak a hőleadó radiátorhoz. Mindhárom radiátor átesett nyomásteszten, amelynek során hibátlanul viselték a 2 baros üzemi nyomást. A termékek alumíniumháza 56 milliméter vastag, a szellőzők felett pedig 120 milliméteres ventilátorok kaphatnak helyet.
Az új hőleadó radiátorok első körben 120, 240 és 360 milliméteres változatban lesznek elérhetőek, áruk pedig 69, 94 és 119 euró lesz. Később a 140 milliméteres ventilátorokhoz passzoló modellek is befuthatnak. Fontos megemlíteni, hogy az Eisbrecher modellek nem a NexXxoS sorozat leváltására érkeznek, hanem azért, hogy gazdagabb lehessen a gyártó termékpalettája.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!