iPon Hírek

Különleges kiegészítők a Corsair műhelyéből

Dátum | 2011. 05. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Corsair egy új kiegészítőt mutatott be, amely Corsair Link névre hallgat. A Corsair Link tulajdonképpen egy szoftverből és hardverből álló komplett rendszernek tekinthető, amely lehetőséget biztosít az adott rendszer hűtésének és világításának monitorozására, illetve vezérlésére is. A gyártó első körben két külön csomagot mutatott be, amelyek közül az egyik a Corsair Link Cooling Kit, míg a másik a Corsair Link Cooling and Lightint Kit nevet kapta.

Corsair Link Commander
A rendszer lelkét a Corsair Link Commander egység alkotja, amely központi vezérlőként működik. Az alumínium házban helyet foglaló megoldás 3,5 hüvelykes bővítőhelyre passzol és USB 2.0-s kapcsolaton keresztül csatlakozik a gépünkhöz. A vezérlő összesen nyolc darab Corsair Linkg Digital terminált kínál, valamint egy analóg Corsair Link csatlakozóval is rendelkezik - utóbbi az analóg érzékelők és kiegészítők csatlakoztatására használható. A rendszer a ma megjelent Corsair Hydro Series 80-as és Hydro Series 100-as folyadékhűtő rendszerekkel is kompatibilis, így a folyadék hőmérsékletét, valamint a hőleadó radiátoron elhelyezett ventilátorok fordulatszámát könnyedén nyomon követhetik a felhasználók. A ventilátorok esetében természetesen fordulatszám-szabályzásra is van lehetőség. A rendszer a Corsair Hydro Series H60-as folyadékhűtő szettel is kompatibilis: ennél a szettnél az analóg Corsair Link csatlakozón keresztül figyelemmel kísérhetjük a hűtőfolyadék hőmérsékletének alakulását.

Corsair Link Cooling Node
A Corsair Link Commander-hez kétféle kiegészítő kapcsolható: az egyik a Corsair Cooling Node, míg a másik a  Corsair Lighting Node. A Cooling Node a hűtéssel kapcsolatos monitorozásért és vezérlésért felel. Ez a kiegészítő összesen öt darab ventilátorcsatlakozó terminált, plusz négy darab szenzor terminált és három darab hőmérséklet szenzort kínál. A termék és a Corsair Link Dashboard segítségével könnyedén monitorozható a különböző komponensek hőmérséklete, valamint a ventilátorok fordulatszáma is, sőt, a légkeverők esetében manuális és automatikus fordulatszám-szabályzásra is lehetőség van.

Corsair Link Lighting Node
A másik kiegészítő, azaz a Lighting Node két különálló csatornát kínál, amelyekre egyenként akár 33 darab LED szalagot is kapcsolhatunk. A LED szalagok RGB LED-eket tartalmaznak, méghozzá szám szerint hármat, amelyekkel a rendelkezésre álló 16,7 millió színárnyalat bármelyike megjeleníthető. A fent említett Windows-os segédprogram, a Corsair Link Dashboard segítségével könnyedén szabályozható a világítás: beállíthatunk fix színt, de akár azt is megadhatjuk, hogy a világítás színe a hőmérséklet alakulásának, vagy egyéb paramétereknek megfelelően változzon.

LED szalag
Tápkábel hosszabbító ventilátorhoz.
Hőmérséklet érzékelő.
A Cooling Node és Lighting Node kiegészítők műanyag házzal érkeznek és külön kábel segítségével kapcsolódnak a rendszer tápegységéhez, valamint a Corsair Link Commanderhez.

A Corsair Link Coolig Kit, amelyben a Corsair Link Commander és a Corsair Link Cooling Node foglal helyet, már megvásárolható kereskedelmi forgalomban, ára pedig 99 dollár magasságában helyezkedik el. A Corsair Link Cooling and Lighting Kit, amely egy teljes körű megoldásnak bizonyul, 139 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba.

A termékekkel kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. iponnorbi
2011.05.31. 14:09
Hőmérséklet érzékelőre benvezek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zaiko
2011.05.31. 14:17
Én a világítósra is.
Éppen a minap gondolkoztam azon, hogy led szalaggal kéne megvilágítani a gépet, nem ócska neonnal. De a hagyományos led szalagok ha jól tudom egyenáramról mennek, és külön kell hozzá méretes transzformátor Ez viszotn beromi jól ki lett találva.
Variálható színbeállítás szoftveresen... Eléggé adja
Moddereknek have-to-buy lesz, ha nem lesz csillagászati áron
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. _DiEGO_
2011.05.31. 14:43
LED szalag

A LED szalagok RGB LED-eket tartalmaznak,16,7 millió színárnyalat bármelyike megjeleníthető és beállíthatunk fix színt, de akár azt is megadhatjuk, hogy a világítás színe a hőmérséklet alakulásának, vagy egyéb paramétereknek megfelelően változzon
.
szupi és vagány

Hőmérséklet érzékelő <-- illenem van 1db nekem is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. EMILIEN
2011.05.31. 14:43
Zaiko, nekem 2 db LED szalag világít a gépembe. Nem tudom, hogy miértesz hagyományos LED szalag alatt, de a LED-ek csak egyenáramról hajtva világítanak(az mellékes, hogy megy váltóról is, de akkor vibrál a fénye).
Gépbe ott a 12V, az elég neki. Tökéletes fényerő mellett működik és külső trafó sem kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MrJerk
2011.05.31. 15:55
A billentyűzetem megvilágítását én is ledszalaggal oldottam meg. Persze nem ilyen szabályozós speckó cuccal, amiről itt is írnak.
Sinán a tápból kivittem a 12V-ot, elvezettem a helyére, mellécsaptam egy kapcsolót, és lőn világosság. Azért a néhány wattnyi cuccért kár lenne külön tápegységet is beszerezni.. :-)
Ráadásul így az asszony is tudja kezelni, nem kell neki megtanítanom hozzá egy program használatát is....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. morgyi
2011.05.31. 18:22
Zaiko a PC-ben a tápból csak egyenáram jön ki, nem kell oda külön transzformátor meg semmi. Az a led szalagos megoldás nekem is tetszik Jó lenne ha külön lehetne kapni a ventilátor szabályzós rész nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szerzetes
2011.05.31. 21:38
Nekem a hőmérséklet jelzésére kombinált eszközöm van. Amikor meleg, akkor vörösen izzik a gépház legforróbb része (legmelegebb pont megjelenítésére is jó), illetve ha túllép az egészségtelen, akkor füstjeleket küld felém, hogy gáz van. Ez szaggal is párosul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Vendég-Ven...
2011.05.31. 23:05
Kicsit furának tartom, hogy hőmérséklet-érzékelőt használ. Miért nem az eszközökből olvassa ki a hőmérsékletet? Processzor, HDD, alaplap.

"az mellékes, hogy megy váltóról is, de akkor vibrál a fénye"

Váltófeszültség esetén antiparallel szokás kapcsolni őket, akkor 50Hz helyett 100Hz-cel villognak.

"Sinán a tápból kivittem a 12V-ot, elvezettem a helyére, mellécsaptam egy kapcsolót, és lőn világosság."

Egy áramkorlátozó ellenállás azért nem árt. Ui. a LED alapvetően áramról megy, nem feszültségről, áramgenerátoros meghajtást kíván.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dezsi000
2014.04.14. 20:22
Nekem RM 850-es tápom van, annak a ventilátorát lehetséges lenne vmelyikkel vezérelni??? és hol lehet egyáltalán megvenni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun dezsi...
2014.04.23. 15:59
Nekem pedig RM750-hez kellene pont!
Én a fullos cooling and lightning kitet vadászom, de csak coolinget találtam egy két helyen!
Kedves ipon, rendeljetek már párat, lenne rá kereslet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!