iPon Hírek

Különleges külső HDD 1 GB-nyi DDR3-as gyorsítótárral

Dátum | 2014. 05. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Buffalo kínálatában egy meglehetősen egyedi, különleges felépítéssel rendelkező külső HDD jelent meg, ami a világ leggyorsabb külső merevlemezének járó címért indul harcba – az esélyei pedig meglehetősen jók a cím elnyerésére. Az újdonság nem tartalmaz SSD modult, helyette egy másik trükköt vet be a házban lapuló 500 GB-os, illetve 1 TB-os HDD adatátviteli sebességeinek felgyorsítására. A HDD bekapcsolása után az okos rendszer a gyakran használt adatokat az 1 GB-nyi DDR3-as gyorsítótárba mozgatja, így azokhoz szupergyros adatátviteli sebesség mellett lehet hozzáférni, természetesen USB 3.0-s kapcsolaton keresztül.
Annak érdekében, hogy az adatok biztonsága garantálható legyen, az új külső HDD kapott egy lítium ion alapú akkumulátort is, így hirtelen áramszünet alkalmával, vagy a HDD idő előtti lecsatlakoztatásakor sem kell búcsút inteni a gyorsítótárban tárolt adatoknak. Érdekesség, hogy az adatok még néhány óráig akkor is a gyorsítótárban maradnak, ha a HDD-t már lecsatlakoztattuk a rendszerről. Az akkumulátor töltöttségi szintjéről LED-es szintjelző tájékoztat, ami nagyfokú kényelmet jelent. Az akkumulátort egyébként minden alkalommal, amikor a HDD-t USB 3.0-s portra csatlakoztatjuk, feltölti a rendszer.
Az USB 3.0-s külső HDD esetében egyelőre nem tudható, hogy szerepel-e a repertoárjában UASP támogatás. Az viszont tudható, hogy a DRAM gyorsítótárba másolt adatokhoz akár 400 MB/s-os sebességgel is hozzá lehet férni, ami igen jól hangzik.
A 81 x 18 x 133 milliméteres mérettel rendelkező HD-PGDU3-as külső merevlemez 250 grammot nyom a mérlegen. Az újdonság a Windows 7, 8 és 8.1-es operációs rendszerek mellett a Mac OS X 10.7-es, illetve újabb kiadásaival is zökkenőmentesen használható. Az új külső HDD Japánban már kapható, ahol az 1 TB-os kiadás 25 700, az 500 GB-os pedig 18 900 japán jenbe kerül. Ez napi árfolyamon számolva sorrendben 57 000, illetve 42 000 forint körüli összeget jelent.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Riddick77
2014.05.22. 09:34
Ez egy felturbózott HDD ,horror áron!
Sehogy nem éri meg az árát szerintem.
500gb ---->42e FT = EPIC FAIL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. djalienecs...
2014.05.22. 10:40
Nem tudom mit nézel, de az SSD és a "tuning" HDD között van 8MB/s eltérés!
A sima HDD - Tuning HDD között 300MB/s van.
Illetve itt nem a lithium akku a lényeg, de szerintem megint nem olvastad el a cikket .. személy szerint akkor már DRAM-os HDD-t írtam volna.

Mellékesen érdekes kezdeményezés. A baj csak az, hogy 1GB gyorsítótárazott adat 400MB/s olvasható ugyan, de vajon a nem gyorsítótárazott (tényelegesen a merevlemezen lévő adat) milyen sebességgel mozgatható?!?! 107,9MB/s ?? Meg is vagyok mentve akkor... -_-'
Nem látom értelmét!!! Az emberek egy külső merevlemezt adat hurcolászásra, archiválásra használnak. Hol éri meg nekem ennyi pénzért az, hogy a 4GB-os tömörített fájlom elejéből becache-el 1GB-ot és amikor másolom le róla, a negyedét 400-al a maradék 3/4-et meg 100-al másolja ?!?!?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!