iPon Hírek

Különleges stílusú kalandjáték lesz a Candle

Dátum | 2016. 10. 17.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Nemrég adtunk hírt a Daedalic Entertainment hagyományos Deponia-sorozatától eléggé eltérő stílusú Caravanról, de máris itt az újabb projektről szóló hír, melynél ismét kiadóként szerepel a stúdió.
A Candle szintén kalandjáték lesz, az ígéretek szerint kemény fejtörőkkel teletűzdelve; a Teku Studios készíti. A látvány terén valódi különlegességgel van dolgunk: a kézzel festett akvarellek szinte átfolynak egyik kockáról a másikra, a technikával együtt járó apró tökéletlenségek pedig egyedi életet lehelnek a grafikába. A játék főhőse a Teku nevű fiatalember, aki törzsének sámánját próbálja megmenteni a gonosz Wakcha klán karmaiból. Teku szó szerint az utolsó reménysugár: bal keze egy gyertya, mely elűzi az ellenfeleket és fényt visz a legsötétebb helyekre is. A fejlesztők elmondása szerint ördögi csapdák és nehéz akadályok várnak majd a fiúra, és ezek legyőzéséhez éles szemre és jó megfigyelőképességre lesz szükségünk, mert a környezet részleteinek életbevágó jelentősége lehet.
Túl sok mindent nem árultak el ezen kívül a játékról, leginkább a nehézséget emelték ki a Steamen. Többször is bonyolultnak, kihívásokkal telinek nevezik a rejtvényeket, de arra nem tértek ki, hogy akik a könnyedebb fejtörőket kedvelik, választhatnak-e alacsonyabb fokozatot. A Candle november 11-én jelenik meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!