iPon Hírek

Különleges szenzort kaptak a SteelSeries új gamer egerei

Dátum | 2017. 08. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A SteelSeries mérnökei két új egeret készítettek a játékosok számára, amelyek fedélzetén egy teljesen új szenzor kapott helyet. A szenzor a TrueMove 3 fantázianevet viseli, alapok terén optikai megoldásnak tekinthető, kifejlesztésében pedig a SteelSeries szakemberei is segítették a szenzorgyártó PixArt csapatát.
Rival 310
A TrueMove 3 a gyártópáros állítása szerint a világ első olyan megoldása, ami valóban egy az egyben képes lekövetni a mozgásokat, ellentétben a piacon kapható egyéb megoldásokkal, amelyek ezen a téren nem tekinthetőek tökéleteseknek. A SteelSeries szerint ennek az az oka, hogy a digitális jelfeldolgozás során keletkező anomáliákat (jittereket) nem képesek hatékonyan csökkenteni, valamint érzékelési késleltetés terén sem megfelelőek. Ezzel szemben a TrueMove3 valóban egy az egyben, késleltetés nélkül érzékeli a mozgást, ráadásul ezt elég széles tartományon belül, 100 és 3500 CPI között teszi. 3500 CPI és 12000 CPI között már bekapcsolódik a munkába a fejlett korrekciós – jitter-csökkentő – algoritmus is, ami a SteelSeries szerint nem növeli a válaszidőt sem. Noha a fenti előrelépések jól hangzanak és teljesen új szenzorra engednek következtetni, igazából a megbízható és kipróbált 3360-as PixArt szenzor biztosítja az alapokat, ami több felsőkategóriás gamer egérben is megtalálható. Persze a felek együttműködésének köszönhetően extra optimalizáció és új algoritmusok javítják a szenzor működését, de a tény attól még tény.
Sensei 310
A TrueMove 3 első körben kétféle SteelSeries gamer egérben tűnik fel. Az egyik a jobbkezesek számára készített Rival 310, amely két oldalsó gombbal, valamint egy CPI választó gombbal érkezik, így összesen hat programozható gombot kínál a játékosok számára. Az újdonság nagyon hasonlít a népszerű Rival 700-ra, így valószínűleg hasonlóan pozitív lesz a fogadtatása is.
A másik TrueMove 3 alapú egér a Sensei 310, ami a Rivalhoz hasonló dizájnnal büszkélkedik, jobb és bal oldalának dizájnja azonban itt már egyforma, szimmetrikus, így mind jobb, mind pedig balkezesek számára kényelmesen használható. A szimmetria miatt két extra oldalsó gombbal bővült a kínálat, vagyis a Sensei 310 összesen nyolc programozható gombbal áll a játékosok szolgálatába. Mindkét új egér RGB LED alapú fedélzeti világítással érkezik, ami testreszabható és a játékbeli eseményekre is képes reagálni. A 90 grammos egerek hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, áruk pedig 69,99 dollár lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. katt777
2017.08.07. 18:38
Hát ez gyorsabb a fénynél!!! Semmi késleltetés? Aztán akkor minek is a jitter-korrekció? Jókora marketing bullshit ismét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rolics katt7...
2017.08.07. 20:01
Egyet értek veled!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thestock katt7...
2017.08.07. 20:25
Igen, túl nagy szavak ezek egy egérhez, de ettől még a termék lehet jó. Nekem legalábbis tetszik. Nincs agyoncicomázva, és formára is úgy tűnik hogy jó fogása van. Az árát kicsit sokallom, meghaladja azt az összeget amit egy egérre költenék, de ez már az én problémám :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Resike
2017.08.07. 22:11
Még el is hinném ha nem USB konnektor lógna a zsinórja végén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!