iPon Hírek

Különleges sztereó headsetet mutatott be a Samsung

Dátum | 2015. 07. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung külön szériát hozott létre a mobilos, prémium zenehallgatással kapcsolatos eszközök számára. A Level termékcsalád már egészen sok tagot számlál, és egy vezeték nélküli megoldással most még tovább gyarapodott a kínálat.
A Level vonalon vannak fejhallgatók, hordozható hangszórók és fülhallgatók is, most pedig egy Bluetooth-os headset érkezett a családba. A Level U névre hallgató készülék nem a hagyományos mobilos headsetek közé sorol be, ez ugyanis egy sztereó megoldás. A nevét minden bizonnyal a formájáról kapta, ami nagyon hasonlít az LG HBS szériájánál látottakra. Van tehát egy nyakba akasztható, U alakú törzs, amiben a két fülhallgató mágnessel csatlakozik, így nem röpködnek mindenfelé, ha épp nem használjuk őket.
A Level U tervezésekor a Samsung a kényelmet tartotta szem előtt, így valószínűleg mindenki számára komfortos lesz a használata. A headset nyakra ülő része három tagra lett felosztva, melyeket flexibilis „csuklók” kapcsolnak össze, így garantálva azt, hogy mindenkinek a nyakára tökéletesen passzoljon. Az elektronika java az eszköz hátsó részébe került, a vezérléshez szükséges gombok pedig az elülső nyúlványon helyezkednek el, így a használat során ezek tökéletesen kézre állnak. Ugyan csak három gomb van rajta, de a hosszú és a rövid nyomásokat külön érzékeli, ezáltal lehetőség van közvetlenül állítani a hangerőt, elindítani vagy megállítani a lejátszást, illetve léptetni a dalokat.
A fülhallgatók közvetlenül a hallójáratra „csatlakoznak” a lehető legjobb hangzásvilág garantálása érdekében, így a külső zajoknak búcsút lehet mondani. A megfelelő hangminőségről oldalanként egy-egy 12 milliméteres audio driver fog gondoskodni. Mivel egy Level termékről van szó, remélhetőleg zenehallgatást közben sem nem okoz majd csalódást az U. Persze az újdonság nem csak szórakozásra való, hanem jól jöhet akkor is, ha mondjuk egy bejövő telefonhívást kell lebonyolítani. Az eszközre két mikrofon került, tehát a Samsung szakemberei arról is gondoskodtak, hogy megfelelő legyen a zajszűrés, és így a nyílt utcán is kényelmesen, úgy lehessen használni, hogy a másik fél is kristálytisztán halljon mindent. A Samsung Level androidos alkalmazás közbenjárásával pedig a Text-to-Speech (TTS) funkciót kihasználva az új értesítésekről is szól a masina, illetve ezeket rezgéssel is jelzi.
A minőségi zenehallgatás és a vezeték nélküli kütyük egyébként sokszor távol állnak egymástól, a Samsung viszont megpróbált mindent bevetni a megfelelő eredmény érdekében. A Level U használatához az okostelefonnak támogatnia kell a Bluetooth 4.1-et, sőt mi több, még az apt-X kiterjesztést is. Az apt-X-nek köszönhetően pedig CD minőséget tud garantálni szerkezet, már amennyiben a forrás is megfelelő. A Level U egy ismeretlen kapacitású lítium-ion akkumulátorból nyeri a működéshez szükséges energiát. Persze nem is a milliamperek számítanak itt, hanem az, hogy meddig bírja egy feltöltéssel. Nos, a készülék folyamatos zenéléssel 10 órán át húzza majd, telefonálással pedig 11 órás produkcióra lehet számítani – a készenléti ideje 500 óra a specifikáció szerint. A Level U több színkombinációval is megvásárolható lesz, ezáltal a hölgyek és az urak is megtalálhatják az szívükhöz, ízlésükhöz leginkább közelálló kivitelt.
A Samsung Level U máris kereskedelmi forgalomba került, az ajánlott fogyasztói ára pedig 70 dollárban lett megállapítva.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. alienn
2015.07.07. 13:34
Akkor már inkább egy iPod Nano.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.07. 14:00
és az neked hol vezeték nélküli fülhallgató? mert az zenelejátszó, és nem eszköz amin keresztül hallgatod a zenét....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MassKilla
2015.07.07. 15:05
mondjuk én 21 ezer forintért már beletettem volna egy microSD kártya slotot is, ha úgyis van benne TTS, teló nélkül is használhatónak kéne lennie, bluetooth-al kikapcsolt állapotban...így még az üzemidő is hosszabbodna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lionhearte... MassK...
2015.07.07. 15:37
És ezzel vissza is tértünk volna a 90-es évekhez.
microSD -> Streaming Music, nem tudom feltűnt-e.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. AceVoltran
2015.07.07. 17:20
És akinek nincs szüksége a nyakörvre, annak ott van a Samsung Gear Circle..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. j.panzer
2015.07.07. 23:00
Ez jobban kéne:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SnowCat
2015.07.08. 13:29
Kicsit túl van árazva.
Van ilyen ~40szer olcsóbban is: http://www.ebay.com/itm/Wireless-Bluetooth-Stereo-Headset-Neckband-Style-Yellow-K0E1-/390981208107?pt=LH_DefaultDomain_15&var=&hash=item5b084bc82b
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim j.pan...
2015.07.08. 15:24
Nagyobb képet nem sikerült találni? A monitortól fél méterre meg tudom számolni a higgs bozonokat ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!