iPon Hírek

Különleges tábla PC-k Sony módra

Dátum | 2011. 04. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A tábla PC-k piaca rendkívül dinamikusan bővül. A legfrissebb hírek szerint hamarosan a Sony is elérhetővé teszi első Android 3.0-s alapokon nyugvó tábla PC-it, amelyek rendhagyó felépítésükkel próbálják majd felhívni magukra a figyelmet. A két újdonság a Sony S1 és a Sony S2 nevet viseli: az első egy 9,4 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, míg a második már két darab 5,5 hüvelykes képátlójú megjelenítővel érkezik és kagylóhéj dizájnnal bír, azaz összecsukható. A hivatalosan is bemutatott újdonságok mellett két egyéb különlegesség is érkezik amivel foglalkozunk.

Bemutatkozik a Sony S1 és S2


A gyártó által a napokban kiadott hivatalos sajtóközlemény elég szűkszavú, már ami a két újdonság specifikációit illeti, de azért a különböző forrásoknak hála, mégis tudható, hogy nagyjából milyen tulajdonságokkal érkeznek a termékek. Az S1-es modell esetében a 9,4 hüvelykes érintőkijelző 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett üzemel, míg az S2-ben elhelyezett 5,5 hüvelykes képátlójú érintőkijelzők már 1024 x 480 pixeles natív felbontást kínálnak. Az S2 esetében érdekesség, hogy a két kijelzőnek hála, lehetőség nyílik egy kis multitaskingra: az egyik alkalmazás az alsó, míg a másik a felső kijelzőn futtatható, de akár azt is megtehetjük, hogy az alsó kijelzőt vezérlő funkcióra használjuk - billentyűzetként vagy játékvezérlőként - a felsőn pedig az adott játék vagy alkalmazás fut majd.

Sony S1
Sony S2
A Tegra 2-es SoC köré épülő újdonságok közül az S1-es modell különleges dizájnjának és lekerekített éleinek köszönhetően kényelmes használatot tesz lehetővé. A másik termék a dupla kijelző miatt lesz különleges és bizonyos feladatok alkalmával azt a modellt is kényelmesen, praktikusan használhatjuk majd.
 
A Sony hivatalos bejelentése arról nem szól, hogy a két új tábla PC pontosan mikor jelenhet majd meg és mennyibe fognak kerülni. Az Engadget értesülései szerint a két újdonság valamikor ősszel érkezhet meg az Amerikai Egyesült Államokba, ahol az S1-es példány 600 dollár körüli, míg S2-es társa 700 dollár körüli áron lesz elérhető.

Még egy tábla PC, valamint egy új notebook érkezésére is lehet számítani

Az S1-es és S2-es Android 3.0-s tábla PC-k mellett egy Ultimate Mobil PC néven emlegetett ultravékony notebookról, valamint egy Freestyle Hybrid PC-ről is érkeztek hírek.


Kezdjük a sort utóbbival, azaz a Freestyle Hybrid PC-vel, ami tulajdonképpen nem más, mint egy különleges tábla konfiguráció, ami az ASUS Eee Padra hasonlít, tehát van "kihajtható" billentyűzete. A termék a rendelkezésre álló információk szerint 9,4 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel kerül majd forgalomba, és Atom processzorral rendelkezik, ami arra enged következtetni, hogy a Sony az Intel nemrégiben bejelentett Oak Trail platformját használja majd a termékhez. Az újdonság előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel kerül majd a boltok polcaira, méghozzá valamikor októberben, 799 dolláros áron.


A másik konfigurációval kapcsolatban, ami Ultimate Mobil PC néven fut, egyelőre semmi érdemleges információ nem áll rendelkezésre. A friss jövevényről csak annyit említenek a pletykák, hogy 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel fog érkezni.

Reméljük, hamarosan friss információk is napvilágot látnak a négy újdonsággal kapcsolatban.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. noPublicFG
2011.04.27. 13:22
Jó ez, de minek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sleepingdr...
2011.04.27. 14:02
Mer' szép!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csigabigaf
2011.04.27. 15:59
mégis hogyan lesz kényelmesebb a fogása egy táblának ha ilyen formájú?
Ráadásul marhára úgy néz ki hogy a súlyelosztást is befolyásolja ami egyenesen baromság...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. wethepeopl...
2011.04.27. 16:59
Kedves minden kommentelő! Szerintem a Sony nem fogott volna bele a táblagépek gyártásába, ha nem tölthetnek be vele rést a piacon. Csak ők megvárták, hogy sikeres lesz a konstrukció. Nem értem mi a gond vele. Csak azért értelmetlen mert kis hazánkban drága lesz a Sony gépe?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sleepingdr...
2011.04.27. 18:11
wethepeople: Igen Amúgy a kinyitható tényleg furán fest kissé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noss
2011.04.27. 18:14
@wethepeople: ja.

milliószámra fogynak a táblák, de itt még mindig nem értik páran, mire is jók e kütyük...

előrejelzem, még 1-2 évig biztosan marad pár értetlenkedő, bár addigra legtöbbjük észrevétlenül fölzárkózik.
pont úgy, mint a többi cég az eplhöz*.

* úgyértem, a táblák színvonalát és elterjedtségét illetően
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fzoltan
2011.04.27. 23:28
Jól néz ki, de az emberek 99%-a semmire se használja. Ezek látens divatigényeket kielégítő cuccok. Ha majd kicsit okosabbak lesznek, könnyebben kezelhetőek (pl. Excel, Word, egyéb "komoly" programok) lesznek, akkor tuti vennék ilyet, de addig nem fogok azért venni, hogy fészbuksizzak egész nap...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sturmtiger
2011.04.28. 00:09
Én bírnám ha lenne egy ilyenem, de kellene hozzá még pár dolog a lakásba amik kompatibilisek lennének a wireless remote-tal. Pl beesnék a menő masszázs fotelbe kezembe kapnék egy táblagépet, vezérelném vele a nagy gépet, benyomnám a TV-t közbe csekkolhatnám a mailjeimet, mindezt ugye a fotelből. De kb amit itt elmondtam ahhoz kellene Gy Ferkó apánk kéthavi fizetése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!