iPon Hírek

Különlegesség: hordozható WiFi-s webkamera a Logitech-től

Dátum | 2012. 10. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Logitech Broadcaster WiFi Webcam segítségével szabadabban bonyolíthatunk le videó konferenciát, illetve videó felvétel alkalmával is sokkal több lehetőség nyílik meg előttünk, mint ha csak beépített webkamerával ellátott egybegépet vagy noteszgépet használhatnánk. Az újdonság segítségével professzionális látványvilággal rendelkező élő streamek készíthetőek, de videórögzítés alkalmával is profitálhatunk a szabadabb videó felvétel által kínált lehetőségekből.


A vezeték nélküli webkamera önállóan, illetve a beépítet webkamera kiegészítéseként egyaránt funkcionálhat. Utóbbi esetben több nézetből is rögzíthetjük a felvételt, amelyeket aztán a végső mű elkészítésekor kombinálhatunk. A másodlagos webkamera jóvoltából kiegészítő perspektívát biztosíthatunk a nézők számára – gyakorlatilag bármilyen szögből készülhet felvétel, ami több esetben is jól jöhet.
 

A WiFi-s webkamerán elhelyezett gomb segítségével egyszerűen és gyorsan válthatunk a beépített webkamera és a WiFi-s kamera képe között, ami ugyancsak sok esetben jöhet jól. Videó streamek készítésekor a nézőket a WiFi-s webkamera segítségével „körbevihetjük” az adott szobában, illetve megmutathatunk olyan helyeket és részleteket is, amelyek a beépített webkamera segítségével nehezen vagy egyáltalán nem láthatóak


A Logitech Broadcaster WiFi Webcam QuickTime és PhotoBooth támogatással egyaránt rendelkezik. Az elkészített felvételeket iMovie vagy Final Cut Pro segítségével könnyedén megvághatjuk. Videó alapú chatelésre FaceTime, Skype és iChat alatt egyaránt van lehetőség. A videó folyamot Ustream-en keresztül akár élőben is sugározhatjuk.


Az állványra is könnyedén rögzíthető webkamera 720p-s felvételek készítésére képes, a vezeték nélküli hálózathoz pedig 802.11 g/n kapcsolaton keresztül csatlakozik. A vezeték nélküli webkamera a H.264-es tömörítéssel ellátott adatfolyamot 15 méteres hatótávolságon belül tudja továbbítani a router felé. A 3x-os digitális zoommal ellátott újdonság beépített lámpával is rendelkezik, ami gyenge fényviszonyok alkalmával különösen jól jön. A mono mikrofonnal ellátott termék külső mikrofon csatlakozóval is fel van szerelve, így ütőképesebb mikrofonnal is használhatjuk. A beépítet akkumulátor egyetlen teljes feltöltéssel nagyjából kétórányi üzemidőt biztosít és USB kapcsolaton keresztül tölthető újra. A szerkezethez persze külső tápadapter is jár, így nem muszáj PC-ről vagy noteszgépről tölteni.


A WiFi-s webkamera használatához Mac OS X Lion vagy újabb operációs rendszerrel ellátott Mac-re van szükség, de a termék iPad-del és iPhone-nal is kompatibilis. Ha iPhone-nal szeretnénk használni az újdonságot, akkor csak 3GS-nél újabb modell jöhet szóba.

A Logitech újdonsága még ebben a hónapban elérhetővé válik az Amerikai Egyesült Államok és Európa területén. A Broadcaster WiFi Webcam 199,99 dollárba kerül és két év garanciával érkezik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. I.Jozsef83
2012.10.18. 12:57
Hmmm , biztos jóféle lehet ... így lakásban akárhova elrejthetjük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CHaooSS
2012.10.18. 17:31
elrejthetjük.. D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!