iPon Hírek

Különlegességek PowerColor-módra

Dátum | 2016. 06. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Új szereplők a folyadékhűtők szegmensében
A PowerColor megmutatta, milyen kompakt folyadékhűtő szettel készül a következő generációs videokártyák rajtjára, valamint egy speciális folyadékhűtő blokkról is lerántotta a leplet, ami két GPU-val szerelt termékekre passzol. A komponensek többsége GameStorm névre hallgat, ami arra utal, hogy a DeepCool volt a beszállító.
A következő generációs kompakt folyadékhűtő szett egy zárt rendszerű megoldás, ami egyetlen GPU-val rendelkező videokártyákra passzol. A kiállított szett egy szivattyúval felszerelt folyadékhűtő blokkból, valamint egy 360 x 120 milliméteres hőleadó radiátorból áll, és könnyen lehet, hogy az AMD Polaris sorozatú videokártyáinak valamelyikén láthatjuk viszont a nem is oly távoli jövőben. A nagyméretű radiátor ne tévesszen meg senkit: ez nem utal az új videokártyák TDP-jére.
A másik termék egy teljes értékű hűtést biztosító folyadékhűtő blokk, ami kifejezetten két GPU-val rendelkező videokártyákra passzol. Egyelőre nem zárható ki, hogy az újdonság a PowerColor egyedi fejlesztésű Radeon Pro Duo modelljéhez készült, ami majd a későbbiekben jelenhet meg.
Érdekesség, hogy a blokk viszonylag vastagnak tűnik, ami arra utalhat, hogy két külön folyadékcsatornát alakíthattak ki benne, azaz egyik GPU sem kapja meg a másik által „előmelegített” folyadékot, így javulhat a hűtés hatásfoka. Rövidesen kiderül, erről van-e szó. DevilBox – Ház a külső videokártyának, némi extrával
A PowerColor az AMD XConnect technológiájában rejlő lehetőségek kiaknázásához készített egy ötletes terméket, ami a DevilBox nevet viseli. Az ördögi dobozka Thunderbolt 3 kapcsolaton keresztül csatlakozik az adott konfigurációhoz, így 40 Gbps-os adatátviteli sávszélességgel gazdálkodhat, ami egyebek mellett elég egy PCI Express 3.0 x16-os slot ellátásához. A házban nem csak egy felsőkategóriás videokártya fér el, de ezzel együtt találunk még benne egy 2,5 hüvelykes bővítőhelyet is, ami SATA 6 Gbps-os meghajtót fogad; plusz csatlakozói között két USB 3.1-es port (Type-A és Type-C), négy darab USB 3.0-s port, valamint egy Gigabites Ethernet csatlakozó is sorakozik.
A ház tápellátásáról egy 500 wattos tápegység gondoskodik, így nem gond a felsőkategóriás videokártyák kiszolgálása, legyen szó Radeon R9 Fury vagy éppen GeForce GTX Titan X modellről. Az extrém külső videokártya ház dizájnját RGB LED alapú világítással tették még vonzóbbá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. RaimiHS
2016.06.01. 12:21
Mindig ők gyártották a legerősebb AMD-t volt 5970LCS-em láttam 6970-et és az LCS nagy kártyákra megy akkor sejtett valami
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Meteoreso
2016.06.01. 14:34
Powercolor gyártotta a Devileket mindigis de nekem az a lenti vizszivattyun akadt meg a szemem
Viz megy át a vizen és kozben azt a vizet hutod ez mekkora jo megoldás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. peti198706...
2016.06.02. 15:31
Kavarjunk kicsit: -Duplán hűti a folyadékot, s a duplán hűtött folyadék, pedig a kártya hűtendő komponenseit. Így van egy kis esély rá, pörkölt szaftot sütni lencsével. S etethetjük dupla maggal a Biteket. Babakék-lilával szebb. ötletes kivitelezés a t-virus kapszula, mágneses reagenssel pedig a folyadék színét is tudnád változtatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!