iPon Hírek

Különlegességekkel támad a Lenovo az egybegépek piacán

Dátum | 2013. 10. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az újdonságok mindannyian IPS alapú LCD kijelzőt kaptak, ami 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögeket kínál, de emellett természetesen képminőségére sem lehet panasz. A három új modell a "B" sorozatot erősíti, a negyedik pedig, amely Lenovo A530-as típusjelzéssel érkezik, egy igazán különleges, vékony és kecses, kifejezetten helytakarékos egybegépnek tekinthető. Lenovo A530

Az A530-as modell különlegességbe abban rejlik, hogy kijelzője elég tág keretek között dönthető (-5-től 90 fokig), így a termék akár hatalmas asztali táblagépként is használható. A 23 colos IPS panel 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel és tízpontos érintő támogatást is kínál. A legvastagabb pontján is csak mindössze 21,5 milliméteres vastagsággal büszkélkedő megjelenítő akár a 32 milliméter vastag talpazat teteje fölé is hajtogatható, így az érintő támogatásban rejlő lehetőségek kényelmesen kiaknázhatóak. Az új egybegép kijelzője és komponensei egyaránt alumínium házban kaptak helyet, ami elegáns megjelenést biztosít, de ugyanakkor a strapabíróságra is kedvezően hat.

A kecses talpazat rejti az összes hardverkomponenst. A processzor szerepét akár egy negyedik generációs Core i7-es sorozató központi egység is betöltheti, rendszermemóriából pedig akár 8 GB-nyi DDR3-as modul is helyet kaphat az újdonságban. Az adatok tárolásáról akár 1 TB-os merevlemez vagy 1 TB-os SSHD meghajtó is gondoskodhat - utóbbi a HDD korongok mellett 8 GB-nyi NAND Flash tárhelyet is tartalmaz, amit gyorsítótárként használ, így jelentősen rugalmasabbá varázsolja a rendszert. A jelek szerint külön videokártya nem szerelhető az újdonságba, így minden esetben az adott Haswell processzor integrált videó vezérlőjének teljesítményével kell beérni, ami persze nem feltétlenül baj, sőt.

A Bluetooth és WiFi támogatással egyaránt rendelkező újdonság DVD íróval vagy Blu-ray meghajtóval érkezhet, de ezek mellett hat az egyben memóriakártya-olvasóval, valamint HDMI ki- és bemenettel is ellátták. Utóbbinak köszönhetően a tetszetős egybegép stílusos monitorként is funkcionálhat. A kellemes, minőségi hangzásról Dolby minősítéssel ellátott sztereó hangszórórendszer gondoskodik.

Az új egybegéphez jár a Lenovo Rescue System, ami az adatok mentéséről és helyreállításáról gondoskodik, de a Lenovo Eye Distance System is bekerült a repertoárba, ami segít megóvni szemünk épségét. Lenovo B750

A második AIO rendszer a B750-es típusjelzést kapta. A kifejezetten multimédiára kihegyezett konfiguráció egy 29 hüvelykes képátlójú, IPS technológiára alapozó LCD kijelzőt kapott, ami 2560 x 1080 pixeles natív felbontással büszkélkedik. A Lenovo Eye Distance ennél a modellnél is rendelkezésre áll, de emellett a Lenovo Split Screen szolgáltatást is megkapjuk. Utóbbi a kijelzőterület hatékony kiaknázására ad módot, ugyanis segítségével a megnyitott ablakokat hatékonyan, áttekinthetően rendezhetjük el. Érintő támogatás a B750 esetében nem áll rendelkezésre és az állvány sem biztosít akkora dönthetőséget, mint a fentebb említett modellnél - de ez itt nem is probléma.

A fedélzeten akár negyedik generációs Core i7-es sorozatú processzor is helyet kaphat, természetesen némi DDR3-as rendszermemória társaságában. Az adattároló-opciókról ennél a modellnél nem tesz említést a gyártó közleménye, de azt elárulja, hogy alap esetben is egy 1 GB-nyi VRAM-mal ellátott Nvidia GeForce GTX760M videokártyával érkezik a termék, ami azért nem hangzik rosszul. A hátlapon szerelőablakok is helyet kapnak, amelyeken keresztül az adattároló- és memóriabővítés egyszerűen elvégezhető. A remekül bővíthető Lenovo B750 multimédiás központként és nagyteljesítményű asztali egybegépként egyaránt helytállhat. A termék választásunktól függően DVD-íróval vagy Blu-ray meghajtóval érkezhet, de a kínálatból a Bluetooth 4.0-s és a WiFi támogatás sem hiányzik. A hat az egyben memóriakártya-olvasó az alapfelszereltség részét képezi, ám HDMI ki- és bemenettel már csak opcionálisan rendelkezhet az újdonság. A rendszer a Lenovo Motion Control segítségével kézmozdulat-alapú szoftverirányítást is lehetővé tesz, ami sokak számára lesz újszerű élmény. A B750-es modell összességében egy viszonylag helytakarékos, vaskosabb monitorként kinéző, remek teljesítményű megoldás lesz, amely 298 milliméteres szélességgel bír.

A kiváló hangzásról ennél a modellnél már egy 2.1-es JBL audió rendszer gondoskodik, ami két hangszóróval, valamint egy beépített, 20 wattos terhelhetőségű mélynyomóval gazdálkodik, természetesen Dolby Home Theather támogatással kiegészítve. Lenovo B550/B530 A sor végére maradt a másik két "B" sorozatú egybegép, a Lenovo B550 és a Lenovo B350. Előbbi 23 hüvelykes, utóbb pedig 21,5 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt kapott, amely mindkét esetben IPS alapokon nyugszik és 1920 x 1080 pixeles natív felbontást kínál.


A "keretmentes" kijelzővel érkező B550 különlegessége, hogy JBL audió rendszerrel érkezik, ami Dolby Home Theater támogatást is kapott. A B350 ezzel szemben egy egyszerűbb, Dolby minősítéssel ellátott sztereó audió rendszerrel dolgozik.


Mindkét egybegép elérhető lesz akár negyedik generációs Core i7-es sorozatú processzorral is, rendszermemóriából pedig akár 16 GB-nyi DDR3L memória is helyet kaphat bennük. Az adatok tárolásáról 2 TB-os merevlemez vagy SSHD adattár gondoskodhat. A WiFi és a Bluetooth támogatás szintén jelen lesz a kínálatban, csak úgy, mint a különböző optikai meghajtó opciók és a HDMI videó kimenet. Alapárak és elérhetőség Az újdonságok közült a Lenovo A530 októbertől válik elérhetővé, méghozzá 1099 dolláros alapáron. A B750-es modell a következő év januárjában jelenik meg, alapára pedig 1199 dollár. A B550 esetében októberi megjelenésre és 799 dolláros alapárra kell felkészülni, a B350 pedig szintén októberben érkezik, ám várható alapárával kapcsolatban egyelőre nincs információ. Az újdonságok mindannyian Windows 8.1-es operációs rendszerrel érkezhetnek, így megjelenésükre majd csak a hónap vége felé számítatunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Kirrr
2013.10.01. 18:02
Az a 29-es már jól hangzik, de dizájnban az első minden egybegépet überel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. CyberPunk6...
2013.10.01. 18:11
Az A530-as modell különlegességbe abban rejlik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mythbuster
2013.10.01. 18:53
"Az a 29-es már jól hangzik, de dizájnban az első minden egybegépet überel."

Tényleg?
http://www.apple.com/imac/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. TheRealTsL
2013.10.01. 19:39
Nem mindenki bukik az imac nőies vonalaira.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kirrr
2013.10.01. 19:44
Volt iMac-em a régebbi sokkal szebb volt, az új púpostól kiráz a hideg. Ez a lehajtom a monitort és úgy touch sokkal jobban bejön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mythbuster
2013.10.01. 21:39
Elfogadom az érvedet, bár én más véleményen vagyok, de azt még mindíg nem értem miért jó egy összetaknyolt monitor előtt bármit is csinálni? Kajakra nem idegesít? Ugy-e ez egy monitor és nem telefon amit a zsebünk minden használat során tisztára sikál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fema90
2013.10.02. 01:19
@mythbuster - Nem tudom, milyen monitort használsz (vagy használnak az emberek), de az én LG monitorom nem lesz "taknyos", ha megtapizod. Persze, zsíros kézzel nem kellene, na de azért az nem általános szitu. Gondolom, ha már érintős, figyeltek rá, hogy ne kelljen 3 percenként törölgetni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2013.10.02. 10:29
fema90,

Rendes monitort használok és ha valaki már megböki a MacBookom kijelzőjét amin zsírtaszító bevonat van, kis eséllyel megölöm. Egyszerűen nem létezik olyan bevonat ami teljesen taszítja a koszt és leesik róla, tiszta marad és nem marad nyoma az ujjnak... Az iPad -n is van ilyen bevonat csak még rétegesebb, de egyszerűen csak attól szabadít meg hogy egy idő után semmit ne láss a kijelzőből, a kosz ott marad. Ez az MS elmebeteg neurális zsákutcája hogy tapizni kelljen a monitort... Egyszerűen nem arra való.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!