iPon Hírek

Különös öszvér lett az LG Tab Book

Dátum | 2014. 07. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | NOTEBOOK

Az LG egy olyan szerkezetről rántotta le a leplet, ami egészen különös hardver és operációs rendszer párossal lép a színpadra. A Tab Bookon az Android teljesít szolgálatot, ugyanakkor a háttérben megbúvó vas inkább a Windows-os táblákból lehet ismerős.
Az eszköz alapjában véve úgy néz ki, mint egy mezei táblagép, de szétcsúsztatható dizájnt kapott, tehát egyetlen mozdulattal elővarázsolható egy fizikai billentyűzet. A 96 „tagú” gombsor a kijelző alatt húzta meg magát, és a kinyitást követően éppen optimális szöget fog bezárni a 11,6 hüvelykes megjelenítővel. A panel természetesen minőségi darab, ennek megfelelően 1920 x 1080 képpontos a felbontása (190 PPI) és IPS technológiás. A Tab Book egyetlen kamerával van felvértezve, ami az előlapra került, komolyabb fotózásra ebből fakadóan nem igazán alkalmas a termék. A 2 megapixeles megoldás jól jön majd viszont, mikor videóhívásokat kell bonyolítania a felhasználónak, hiszen HD minőségű felvételek közvetítésére alkalmas az egység.
A táblagép belsejében androidos mércével nézve egy igazi erőművész lakozik. Az Intel Core i5-4200U processzor két darab 1,6 GHz-es órajelen üzemelő magot, valamint egy Intel HD 4400-as grafikus egységet vonultat fel. A 64 bites, 22 nm-es chip Hyper-Threading támogatással, valamint 2,6 GHz-es Turbo Boost frekvenciával van megfűszerezve, így az Android problémamentesen, remek felhasználói élményt garantálva fog rajta pörögni. A rendszermemóriával és a tárhellyel egyáltalán sem spóroltak a tervezés során a mérnökök. Az előbbi 4, az utóbbi pedig 128 GB-os méretben képviselteti magát. Sőt mi több, a háttértárat a hatalmas kapacitása ellenére microSD kártya hozzáadásával még tovább lehet bővíteni – persze akkor is jól jöhet ez a slot, ha például egy korábbi eszközről szeretne minden lényeges dolgot átemelni a felhasználó. A kapcsolati lehetőségei között van Bluetooth 4.0 modul, 802.11 b/g/n Wi-Fi és az Intel Wireless Display (WiDi) technológiáját is támogatja. A kereten számos hasznos csatlakozó felfedezhető, kezdve a 3,5 mm-es jack és a Mini-USB párosától a HDMI-n keresztül a két teljes értékű USB 3.0-ig.
Ahogy arról már volt szó, ezen az Android került a főszerepbe, ami egy kicsit meglepő lépés az LG-től, főleg azt figyelembe véve, hogy nem is a KitKat kódnevű kiadásról beszélhetünk, hanem a kiöregedő Android 4.2 Jelly Beanről. Ezen persze lesznek a vállalat által hozzáadott különlegességek, így mondjuk az olvasó mód, ami egy kékfény szűrővel próbálja minél kíméletesebbé tenni a szemek számára az esti olvasást. Az LG újdonsága kizárólag fehér árnyalatban lesz megvásárolható, de az előlap nem vette át a ház színét, így a kijelzőt fekete keret övezi. A szerkezet egyébként az 11TA740-GA50K azonosítóval lesz pontosan beazonosítható. Mivel egy szétcsúsztatható gépről beszélünk, ezúttal borítékolható, hogy nem egy kecses tabletről van szó. A készülékház 286 x 192 x 16,7 milliméteres vonalakkal határolható majd körül, a tömege meg egy hajszállal átlépi az egy kilogrammot (1050 grammról beszélhetünk). Az akkumulátor kapacitásával kapcsolatban nem nyilatkozott az LG.
A rutinosabb olvasóinknak a készülék specifikációján végigtekintve feltűnhet egy érdekesség. A Tab Book nagyon hasonló felépítéssel rendelkezik, mint a Consumer Electronic Show alkalmával reflektorfénybe állított LG Tab-Book 2, viszont azon a Microsoft Windows 8.1 futott a bejelentéskor. Továbbá azt se feledjük, hogy korábban már az LG Tab-Book hasonló formavilággal része volt a gyártó kínálatának, azon Windows 8 dolgozott, valamint a vásárló döntésétől függően egy régebbi Intel Core i5 (3. generáció) vagy egy Atom Z2760 volt benne jelen.
Az LG Tab Book (11TA740-GA50K) ajánlott fogyasztói ára még nem ismert, ám minden bizonnyal nem a legolcsóbb tabletek egyikét tisztelhetjük a személyében. A megjelenésének időpontjára sem derült fény, az viszont biztosnak tűnik, hogy Dél-Koreában rajtol majd el először.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. 5hR3kY
2014.07.29. 12:18
Ezt úgy hívják hogy. EPIC FAIL!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Simba
2014.07.29. 12:33
Logikusabb lenne egy ARM architektúrás procit bele rakni egy Androidos táblába, ha másért nem is az energiafogyasztás végett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LGx
2014.07.29. 13:02
lesz majd erre windóz is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44
2014.07.31. 15:17
Ez egy elég jó húzás. Olcsóbban ki lehet adni ezzel a nyavajás droiddal, majd olyan Win-t raksz rá, amilyet akarsz.
Ugyanaz a szitu, mint amikor notit veszel OS nélkül (vagy Linux-szal, DOS-szal) - azok alá is érdemesebb lenne egyszerűbb vasat rakni?
Meg is érdemli, aki ilyen hardvert droiddal használ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!