iPon Hírek

Külső, 8x-os Blu-ray író az I-O Data kínálatában

Dátum | 2008. 08. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A HD-DVD szabvány veresége óta már eltelt néhány hónap, ám a Blu-ray meghajtók még mindig csak lassan kezdenek terjeszkedni a notebookok és a PC-k világában. Az I-O Data most javítani próbál a helyzeten: a gyártó piacra dobta legfrissebb Blu-ray íróját, amely egy külső házban foglal helyet.


A BRD-UXP8 típusjelzéssel ellátott újdonság akár 8x-os sebességgel is képes a Bu-ray lemezek pörkölésére, mindezt úgy, hogy a külső házban elhelyezkedő író USB 2.0-s vagy eSata csatolófelületen keresztül kapcsolódik a noteszgéphez vagy az asztali számítógéphez. Az egység súlya nagyjából 1,6 Kg. A BRD-UXP8 az egy- és kétrétegű Blu-ray lemezeket 8x-os sebességgel, míg az egy- és kétrétegű újraírható BD-RE korongokat 2x-es sebességgel pörköli. Az egy- és kétoldalas BD-ROM lemezeket az egység egyaránt 8x-os sebességgel olvassa.


Az új meghajtó természetesen a DVD és a CD lemezeket is írja: az egység DVD +/- R lemezek esetében 16x-os, míg a DVD +/- R DL korongoknál maximum 8x-os maximális írási sebességre képes. A DVD-RAM adathordozókat 5x-ös, a DVD+RW korongokat 8x-os, a DVD-RW lemezeket 6x-os, a CD-R korongokat 48x-os, a CD-RW lemezeket pedig 24-es tempóban tudja megírni az I-O Data külső meghajtója.

A BRD-UXP8 elsőként Japánban kerül a boltok polcaira. A termék az Amerikai Egyesült Államok területén 406 dolláros, míg Európában 279 eurós áron lesz megvásárolható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások