iPon Hírek

Külső hangszórót is kapott az LG Tone Active+

Dátum | 2016. 09. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG Tone termékcsalád nagy sikernek örvend, és éppen ezért a vállalat most ismét bővítette a kínálatot egy igazán jó készülékkel. Ahogy az az alábbiakban látható lesz – és a neve is erre utal –, a Tone Active+ (HBS-A100) modell kifejezetten sportolóknak lehet jó választás.
A dél-koreai alakulat szakemberei ezúttal egy olyan fejhallgatót terveztek, ami a megszokottnál strapabíróbb lesz, ráadásul kifejezetten kényelmes viseletet fog biztosítani a szilikonos bevonatnak hála. Mint a legtöbb Tone termék, ez is azt a formulát követi, hogy van egy nyakszirtre illeszkedő pánt, és abból lehet előhúzni a fülhallgatókat, amelyek a hallójáratba fognak illeszkedni, szóval kifejezetten jól szűrik majd a külső zajokat. A rendszer úgy lett kialakítva, hogy a használaton kívüli fülesek behúzódnak az alsó részbe, így nem okoznak fejfájást a felhasználónak azzal, hogy össze-vissza himbálóznak a nyakban, és mindenbe „próbálnak” beleakadni. Az új LG Tone Active+ kétféle színösszeállítással lesz választható: fekete-szürke és ezüst-szürke variánsokról beszélhetünk.
A tavaly útnak indított Tone Active utódjául szolgáló Tone Active+ már Bluetooth 4.2 támogatással van ellátva. Az LG mindent megtett itt annak érdekében, hogy a lehető legjobb hangminőséget tudja biztosítani; a szerkezet tarsolyából nem hiányoznak például a Qualcomm által jegyzett aptX és aptX HD hangkodekek sem, így a HBS-A100 állítólag gondtalanul vissza tudja adni még a 24 bites veszteségmentes dallamokat is. A megfelelő hangzásvilágot az LG a saját fejlesztésű Quad-Layer hangkeltő technológiájával próbálja majd nyújtani, ami a korábbi Tone modelleknél már több alkalommal is bizonyított. Hogy milyen hangképre lehet számítani? Nos, az LG elmondása alapján itt robosztus basszus a jellemző tiszta középtartománnyal és torzításmentes felsőszegmenssel. Nem meglepő módon a populárisabb zenei ízléshez lett igazítva a Tone Active+.
Headsetről révén szó, fontos szempont volt a tervezéskor az is, hogy kiváló mikrofonnal szolgáljon a készülék. Az LG a kristálytiszta hanghívások garantálása érdekében Digital MEMS mikrofonokat használt itt. Érdekesség, hogy még egy külső hangszóró is került az újdonságra, ami vélhetően akkor fog szerephez jutni, mikor a fülhallgatók a nyakpántban pihennek. A Tone Active+ IPx4 minősítést kapott, ami azt jelenti, hogy akár egy kiadós esőt is képes lesz átvészelni, az edzéssel járó izzadás pedig egészen biztos, hogy a legkevésbé sem árt majd meg neki. Mivel vezeték nélküli kütyüről beszélhetünk, az akkumulátorra is ki kell térni. Az LG nem hozta nyilvánosságra, hogy mekkora kapacitású a telep, de itt nem is ez számít, hanem az, hogy ez töltéssel 13 órán át lehet majd vele telefonálni, zenehallgatással meg 12 órát húzhat ki, kihangosítva pedig 9,5 és 6 órán át bírja majd a kiképzést telefonálással vagy zenéléssel.
Jól látni a külső hangszórók helyét.
Az LG Tone Active+ (HBS-A100) nem lesz egy olcsó darab, az eszköz ajánlott fogyasztó ára 180 dollárban lett meghatározva. A készülék vonzó tulajdonságokkal bír, de ilyen vaskos árazás mellett bizony mutatnia is kell valamit, ha érvényesülni szeretne a korábbi LG headsetek és a konkurens gyártók (pl. Samsung) hasonló termékei mellett. Az LG a Tone Active+-on felül megvillantott még két másik vezeték nélküli headsetet is. A HBS-A80-at, amelyről egyelőre csak annyit tudunk elmondani, hogy az alsó árkategóriát fogja célba venni, és a Force HBS-S80-at, ez pedig a stabilabb tartás érdekében kapott egy fül mögé simuló szilikon részt is. Ezek mellett pedig szó esik még egy külső hangszóró is, ami az a HBS-820S azonosítóval tűnt fel az LG Electronics sajtóközleményében. És végül szó esett az LG Beetle-ről is, ami egy aranyos dizájnnal ellátott, Bluetooth kapcsolatot használó egér, melyhez járni fog egy cserélhető héjréteg, ami kék, zöld, fehér, fekete vagy rózsaszín lehet. Ezt a felhasználó a saját ízlésének megfelelően választhatja majd meg.
LG Tone Active+ és az LG Beetle egér
Az LG újdonságaival az IFA-n ismerkedhetnek meg közelebbről a felhasználók.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. i2k010
2016.09.02. 17:54
OFF: A lányok nagyon rendben vannak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. RealDreamQ i2k01...
2016.09.02. 19:15
úgy úgy , azám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomchee
2016.09.04. 00:03
csinos lányok vannak a képen, tehát rákattintok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!