iPon Hírek

Külső merevlemez SD memóriakártya-olvasóval, WiFi-vel

Dátum | 2014. 09. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A 2,5 hüvelykes külső merevlemezek rendszerint hasznos kiegészítők, ám az igazat megvallva nem valami érdekesek – legalábbis nagy általánosságban. Most akadt egy kivétel, hála a Western Digital legújabb termékének, amely a My Passport Wireless nevet viseli.
Az új külső mobil adattároló belsejében egy 2,5 hüvelykes mobil merevlemez lapul, amelyhez USB 3.0-s port is tartozik, így gyorsan meg lehet tölteni tartalommal. Rendhagyó módon SD memóriakártya-olvasó is került a termékre, sőt, még egy WiFi vezérlő is lapul a házban. Az SD memóriakártya-olvasó jóvoltából az SD kártyán tárolt tartalmak egyszerűen, PC alkalmazása nélkül a HDD-re másolhatóak, majd onnan WiFi kapcsolaton keresztül, vezeték nélkül oszthatjuk meg a különböző eszközökkel. A WiFi kapcsolatot távoli menedzsmentre, illetve egyéb hasznos dolgokra is használhatjuk.
A MiMO rendszerű 802.11n WiFi vezérlő egyszerre összesen maximum 8 WiFi eszközt tud kiszolgálni HD tartalmakkal, ami igen jól hangzik. A rendszer beépített FTP szervert is tartalmaz, ami a WiFi vezérlővel ellátott fényképezőgépek fotóit is fogadja, de emellett WiFi AP funkció is rendelkezésre áll, így az internetkapcsolat több eszköz között is hatékonyan megosztható. A mobil merevlemez menedzselése iOS vagy Android appon keresztül történhet, de egy webböngésző segítségével bármilyen egyéb rendszerrel hozzáférhetünk a webes felhasználói kezelőfelülethez. A My Cloud app segítségével videók streamelésére, háttérben történő zenelejátszásra, valamint képgalériák közötti keresésre egyaránt van lehetőség – hogy csak néhány funkciót említsünk. Az új mobil külső merevlemez tulajdonképpen hibrid adattárnak tekinthető, ugyanis a klasszikus mechanikus adattár mellett némi NAND Flash alapú tárhely is rendelkezésre áll. A Flash alapú gyorsítótárban nagyjából hatpercnyi HD videó fér el, így amíg a videót innen streameli a rendszer, a HDD energiatakarékos módba kapcsolhat, ezzel pedig értékes energiát takaríthat meg.
Az 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os modellek méretei
Az akkumulátoros külső merevlemez egyetlen teljes akkumulátortöltéssel hat órán át képes videókat streamelni, készenléti ideje pedig nagyjából 20 órára tehető. Az akkumulátorkímélő üzemmóddal nagyjából 30%-kal növelhető az akkumulátoros üzemidő, de ezen üzemmód esetében sajnos egyszerre csak egyetlen felhasználót képes kiszolgálni a rendszer. A My Passport Wireless mobil külső merevlemez forgalmazása mától indul meg. A termék 500 GB-os kiadása 129,99 dollárba, az 1 TB-os modell 179,99 dollárba, a 2 TB-os példány pedig 219,99 dollárba kerül. Ezek az összegek a hagyományos My Passport modellek áraihoz képest meglehetősen magasak, de ne feledjük, cserébe igen hasznos extra szolgáltatásokat kapunk, amelyek megérhetik az extra kiadást, ha pont ezekre van szükség.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Dagonen
2014.09.04. 10:56
Egy ilyet nem lenne rossz beszerezni. Üzembe helyezésnél igen jó hasznát tudnám venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vivanto
2014.09.04. 12:59
Nekem az nem világos, hogy ha ezt wifi-n akarom használni, akkor le kell csatlakoznom a standard otthoni hálózatomról? Mert így aztán semmi értelme, egyszerübb egy rendes hálózatit venni amit rákötök a routerre oszt jóvan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!