iPon Hírek

Kung Fu Superstar: szintet lépnek a verekedős játékok

Dátum | 2012. 10. 31.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Kostas Zarifis 5 évig dolgozott a Lionheadnél, olyan játékokon mint a Fable 2, Fable 3 és a Fable: The Journey. mígnem 2011 májusában önállósodott, megalapította saját kis indie stúdióját, a Kinesthetic Games-t. Csapatával most a Kickstarterhez fordultak, hogy megvalósítsák Kostas évek óta dédelgetett álmát, egy Kung Fu szimulációs játékot.

A Kung Fu Superstarban a játékosoknak igazi Kung Fu mozdulatokat és technikákat kell elsajátítaniuk, hogy sikereket érjenek el a játékban. Támogatottak lesznek mozgásérzékelők is, így lehetséges, hogy a való világban is megtanuljátok a játékban szereplő különböző harcművészeteket (legalábbis részeket belőlük). Ettől függetlenül persze irányíthatjátok hagyományos kontrollerekkel is, a döntés a kezetekben van. Azért nem írunk semmi konkrétumot, mert a célplatformok még nincsenek lefixálva.

Zafiris mindössze 200,000 dollárt kér ahhoz, hogy teljes munkaidőben dolgozhassanak a Kung Fu Superstar-on. Amióta ezen dolgoznak, folyamatosan csak a megtakarításaikat élték fel, mindenki nagyon elkötelezett a projektnek a csapatban.

Nektek Danny Cheng bőrébe kell majd bújnotok a játékban, aki egy Kung Fu rajongó, álma, hogy ő legyen a következő Bruce Lee. Így hát folyamatosan tanulgat a helyi dojoban, majd útra kel Hollywoodba. Itt aztán különböző filmekben, különböző díszletek között mutathatja meg frissen megtanult képességeit. Az egész valami olyasmi, mint a Dance Central, csak itt táncmozdulatok helyett igazi harcművész technikákat kell majd megtanulnotok.

 


Mindehhez az Unreal alapú, saját maguk által összehozott Fight Choreography Engine-t használják. Ez támogatja a Kinectet, érintőképernyőket, tradicionális gamepadokat és a virtuális valóság szemüvegeket is.

Az egész projekt még a Lionheadnél született, az egyik belsős kreatív napon (Creative Day), amik egyikén a Fable Heroes is napvilágot látott. A játékkal megfogott jó néhány embert, köztük Peter Molyneux-t is, de az is hamar kiderült, hogy a nagyfőnökök nem adnak majd neki zöld utat.

A gyűjtés most indult, már majdnem 3000 dollárnál jár. Érdekes lesz látni, hogy mekkora az igény egy ilyen játékra. 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. zorrd023
2012.10.31. 19:45
Ennek csak egy a baja nem lehet kivitelezni Ha gamepaddal tolod az akkor nem igazi mozdulat utánzás. A mozgásérzékelős vackok meg nem tudnak annyit hogy értelmesen működjön velük. Szóval jó lehetne de nem lehet megcsinálni A saját maguk által leírt koncepciót nem De egy jó kis game lehet belőle hagyományos kontrollerekkel. De Kinectel megölnék mert azzal aztán nem lehet ezt megcsinálni majd talán a kinect 5-el
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. HeverAdam
2012.10.31. 20:34
Virtuális valóság szemüveg? Melyik konzolon található ez meg? Egyáltalán mióta van ilyen? De a játékról nem lessz ez rossz csak hát így Kinect előtt majdnem olyan mozdulatokat tenne az ember mintha meditálna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. dragon83
2012.10.31. 21:20
Azt hittem, hogy ez egy hivatalos Microsoft játék. Fura, hogy a kickstarteren kötött ki. Amúgy a mozdulatok egy része valódi Wing Tsun mozdulat (a videóban legalábbis látni párat). De azt senki ne remélje, hogy használható kung fu tudást fog ezzel szerezni. De mint játék, ez nagyon érdekes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim
2012.10.31. 22:19
"Kostas Zarifis 5 évig dolgozott a Lionheadnél, olyan játékokon mint a Fable 2, Fable 3 és a Fable: The Journey ..."

És ez referencia akar lenni? Mert szerintem inkább szegénységi bizonyítvány ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Fzoltan
2012.10.31. 22:28
Asagrim: Nem azt jelenti, hogy ő találta ki, vagy vezette a fejlesztést, hanem hogy dolgozott rajta. Hatalmas különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim Fzolt...
2012.10.31. 23:32
A WC-t sem ő találta fel, de ettől függetlenül ha annak a pucolásával keresné a pénzét az változatlanul égő lenne ... vágod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Fzoltan
2012.10.31. 23:37
Nem, mert szerintem jó játékok voltak. Egyáltalán nem "égő".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. i2k010
2012.11.01. 10:26
Halott projekt.
Majd amikor az amcsi szülők perelik a céget a a plazma előtt verekedő saját és szomszéd gyerekek miatt, akkor a fejükhöz kapnak: "Mi a f***nak adtuk ki ezt a játékot?!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Magrathea
2012.11.01. 11:15
Asagrim: A WC feltalálása nem igazán jó példa, hiszen annak feltalálása és az ahhoz szükséges csatornarendszer kitalálása az egész emberiségre ható, óriási horderejű esemény. Az általános higéniánkat egy szinttel feljebb emelte! Szal' a WC feltalálója nagy ember, a pucolója kevésbé. (Sorry, valahogy ki kívánkozott, pedig nem vagyok egy kötözködős ember. Ettől függetlenül persze mindenki érti mire gondolsz.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. GanjaMaN
2012.11.01. 13:26
jó látni, hogy került bele Wing Chun
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. EPG
2012.11.01. 15:02
Kéretik a WC pucolóját is úgy tisztelni, mint a kitalálóját, ugyanis egy eldugult hálózat semmit sem ér!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Morte
2012.11.01. 17:07
No most amit eddig láttam belőle az alapján megmondja adott koreográfiában mit csinálj, ha megteszed jó, ha nem akkor hibapont. Ez nem sokkal több egy régi quick time event stílusú dolognál (csak most már képes a testedet figyelni, nem csak a controllert). Plusz zavar, hogy csak 200.000 dollárt kérnek, az szinte biztos összejön, de abból szerintem nem lehet túl sokat kihozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. uristen
2012.11.01. 19:54
Hohooo, mennyien fognak mozogni a hardcore gamerek kozul, mindenki le lesz fogyva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hympyke
2012.11.03. 17:55
Éppen írni akartam hogy legalább megmozdulnak néha a playák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!