iPon Hírek

Kurio táblák gyerekeknek

Dátum | 2012. 01. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A vállalat speciálisan gyerekek számára fejlesztett ki olyan táblagépeket, amik a felnövekvő generáció fejlődését segítik a mai digitális társadalomban, így a gyerekek hamarabb tanulják meg kezelni azokat az eszközöket, melyek nélkül már lassan élni sem lehet.


Az idő múlásával egyre korábban nyúlnak a gyerekek a technikához, ezek az eszközök pedig egyre sokrétűbbek. A Kurio egyenesen a sűrejébe dobja a felnövekvő nemzedéket azzal, hogy Android alapokra épít táblagépet, amivel a 4 és 15 év közöttieket veszi célba. Persze nem egyszerű készülékekről van szó, inkább a felismerhetetlenségig átalakított célszerszámok ezek. A felhasználói felület rendkívül színes és érdekes rajzokkal dolgozik, leginkább egy interaktív könyvre hajaz, pedig a felület mögött a Google operációs rendszerének legfrissebb, Ice Cream Sandwich (4.0) kiadását találjuk. A gép hardveres képességeit nem ismerjük, csak feltételezhető, hogy valamilyen Cortex-A8 processzorhoz nyúltak a Kurio tervezői, ugyanis a beépített HDMI csatlakozón keresztül akadásmentesen játszott le FullHD anyagokat, vagyis a szerkezet egyáltalán nem gyenge gyerekjáték. A piacra három különböző kivitelben vezetik majd be, a legkisebb 7 colos 800 x 480 pixeles kijelzőt kapott, az előlapon pedig egy VGA kamera is található. Az eggyel nagyobb 8 hüvelykes és 800 x 600 felbontással operál, vagyis más a kijelző képaránya, a legnagyobb pedig ismét egy collal nőtt, a felbontása pedig 940 x 500 képpontot számol. A két nagyobb tábla 2 megapixeles hátlapi kamerát is kapott, valamint az összes 4 GB háttértárral rendelkezik, amit tovább bővíthetünk, ha kevés lenne. Az ütésálló burkolat alatt rejlő telepek mérete nem ismert, de a cég 6 órás üzemidőt jósolt.


A Kurio gépek árfekvése nem túl kedvező, a boltok polcaira 150, 180 és 200 fontos árcímkével kerülnek fel, a debütálásra pedig júliusban van kilátás. Tömegtermékké tehát feltehetően nem válik, de talán nem is gond, hiszen nem minden szülő ért egyet azzal, hogy ilyen eszközöket adjanak az óvodások és kisiskolások kezébe.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. lpmaskmanc...
2012.01.31. 18:26
Minek ilyen korán rászoktatni a gyerekeket a kockulásra? Mikor a nagyja úgyis bekockul valamivel az idő folyamán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!