iPon Hírek

Küszködnek a keresők

Dátum | 2007. 10. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Új fejlesztésekkel próbál lépést tartani a Google-el a Yahoo és a Microsoft.

A Media Matrix adatai szerint jelenleg a Google az amerikai kereső-piac 56,5%-át uralja, míg a Yahoo és a Microsoft részesedése ugyanitt csupán 11,3%.

Nem meglepő tehát, ha mindkét "kis hal" minden erejét megfeszítve igyekszik valami módot találni az uralkodó óriás trónfosztására. A Yahoo úgy próbál közelebb kerülni ehhez az ambíciózus célkitűzéshez, hogy egyre több lehetőséget kínál a felhasználóinak a szolgáltatásaik finomítására, minél pontosabb személyre szabására, valamint azzal is, hogy közvetlen linkeket kínál képekhez, zenékhez és videókhoz a keresések eredményeit felvonultató oldalon.

Eközben a Microsoft Live Search-je nem kevesebb, mint megnégyszerezte a "hatótávját", vagyis négyszeresére bővítette a kereshető oldalak regiszterét, és szintén egyre jobb eredményekkel szolgál egyre specifikusabb keresési kívánalmakhoz is.

Még rosszabb a versenytársak helyzete az Egyesült Királyságban, ahol is a Google a teljes keresési piac 75%-át tartja kézben.

Mindeközben egyre nő ugyan a metakeresők száma is (más keresőkön kereső keresők), de ennek a hatása szinte nem is érzékelhető a piacon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.10.05. 09:50
Új fejlesztésekkel próbál lépést tartani a Google-el a Yahoo és a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!