iPon Hírek

LaCie NAS adattároló akár 10 TB tárhellyel

Dátum | 2009. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A LaCie, a napokban frissítette termékpalettáját. A vállalat 5big Network és 2 big Network névre keresztelt hálózati adattároló rendszerei (NAS) számos fejlesztésen estek át, így a termékek nagyobb teljesítményt, nagyobb adattároló kapacitást és a RAID beállításoknak köszönhetően nagyobb biztonságot is nyújtanak majd a felhasználók adatai számára. A RAID0 mellett RAID1 mód is rendelkezésre áll, amely a sebesség helyett az adatbiztonságot helyezi előtérbe, ugyanis egy adott meghajtó tartalmát egy másik meghajtóra tükrözi. Az 5big modell esetében RAID5 és RAID 6 mód is használható az extra biztonság érdekében.

LaCie 5big Network.
Az 5big Network modell esetében változás, hogy az egység mostantól támogatja az OS X Leopard 10.5-ös operációsrendszer adatmentő alkalmazását, amely a Time Machine névre hallgat. Újítás az is, hogy a termék továbbfejlesztett multimédiaszolgáltatásokat kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy multimédiás fájlokat továbbíthassanak a hálózaton keresztül UPnP lejátszókhoz, mint amilyen a PS3 vagy az Xbox. A szerkezet maximális adattároló kapacitását a vállalat 10 TB-ra tolta ki (10 000 GB), valamint iTunes szervertámogatással is felruházta a terméket. Az iTunes támogatás jóvoltából a fent említett alkalmazás kezelőfelületén keresztül is hozzá lehet férni a hálózati adattároló rendszerhez. A frissített modell 178 x 220 x 196 mm-es méretekkel és 7,6 Kg-os súllyal bír, a termék háza alumíniumból készült, működés közbeni zajszintje pedig 23,7 dB(A) értéket képvisel (2,5 TB-os változat). Az újdonság 2,5 TB-os, 5 TB-os, 7,5 TB-os vagy 10 TB-os adattároló kapacitással rendelhető.

LaCie 2big Network.
A kisebb termék, azaz a 2big Network névvel ellátott modell Windows Active Directory (ADS) és helyi mentés támogatással, Time Machine támogatással és a Windows Network domainbe való integrálódás képességével is el van látva. A továbbfejlesztett adatmentési támogatásoknak köszönhetően a felhasználók folyamatos vagy időzített mentéseket készíthetnek a rendszerükről. A hálózati adattároló mellé a vállalat a Windows-os Genie Backup Manager Pro-hoz és a Mac-es Intego Backup Manager-hez is biztosít licencet. A szintén alumínium házzal rendelkező modell 91 x 200 x 172 mm -es méretekkel és 2,63 Kg-os súllyal rendelkezik (1 TB-os változat). Ez a modell 1 TB-os, 2,5 TB-os és 4 TB-os változatokban kerül forgalomba.

A LaCie 5big és 2 big Network modellek a vállalat hivatalos weboldalán keresztül már megvásárolhatóak, az alap konfiguráció a 2big esetében 320 dollárba (1 TB), míg az 5big esetében 800 dollárba kerül (2,5 TB). Mindkét termékre 3 év garancia jár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. vendl
2009.05.13. 16:33
jah HAL2000(vagy 3000 nem emlékszem már
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!