iPon Hírek

LaCinema - multimédia-központ LaCie-módra

Dátum | 2009. 06. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Rögtön két új vezeték nélküli otthoni médialejátszóval is jelentkezett a LaCie, bár ezek csak variációk ugyanarra a témára, amit a nevük is jól mutat: LaCinema Black PLAY és LaCinema Black RECORD - vagyis az utóbbi felvenni is tud, míg az előbbi csak lejátszani.


Ethernet és WiFi kapcsolati lehetőséggel egyaránt rendelkeznek, kapacitás tekintetében fél- és egyterás változatban kaphatóak. Kaptak integrált UPnP klienst is, melynek segítségével könnyedén hozzáférhetnek a hálózaton elérhető PC-ken vagy Mac-eken tárolt médiatartalmakhoz.

A PLAY...
Gond nélkül dekódolnak 1080p-s HD-filmeket, és a hagyományos felbontásúakat is felskálázzák. Számos kodeket támogatnak, amelyek közül itt most csak néhányat említünk meg: MPEG-1, MPEG-2/HD, MPEG-4, DivX, XviD, H.264 HD és WMV9 HD.

Rendelkeznek HDMI, kompozit és komponens video kimenettel, valamint USB-portokkal is, amelyeken keresztül igény esetén további merevlemezeket is csatlakoztathatunk hozzájuk. Egy optikai audio-kimenet révén pedig surround-hangzást is tudnak biztosítani (jól jöhet, ha nem a HDMI-n visszük a hangot).

...és a RECORD.
A RECORD ezen felül, mint már említve lett, TV-műsorok rögzítésére is alkalmas, valamint az előbb felsoroltakon túl kínál még antenna ki- és bemenetet, S-video, plusz kompozit audio/video-bemenetet is. Elvileg már kaphatóak, az áruk $430-ról indul.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!