iPon Hírek

Laika Believes bejelentés

Dátum | 2012. 03. 12.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az austini, csupán pár emberből álló Minicore Studios az idei GDC-n jelentette be, hogy új PC/XBLA játékon dolgozik, Laika Believes címmel, amely egy Metroidvania-típusú platformer lesz. A történet főhőse Lajka, az első állat, aki megjárta a világűrt 1957-ben; a történet egy alternatív világban játszódik, ahol a kutyus ezt túl is éli, és félig robotizált formában, szuperintelligens lényként visszatér, hogy felfedezze, hogy időközben a világhatalom a technológiailag mindenkinél fejlettebbé vált Szovjetunió kezébe került, míg az USA és Nagy Britannia füstölgő hamukupaccá változott. Lajka minden nehézséggel szembeszállva segíteni szeretne a szovjetek által leigázott népeken. A sztori európai szemmel nézve kissé furcsának tűnhet, de az oroszokat is megnézném, hogy mit gondolnak róla.

A fejlesztők masszív, nemlineáris pályákat ígértek, melyeket valódi helyszínekről mintáznak más platformerekben eddig nem látott módon. Összetett, elágazó talentfák, pörgős lövöldözős akciórészek, fordulatos történet, gondolatébresztően ábrázolt környezet, titkok és rejtett jutalmak fogják gazdagítani a játékot, amelynek megjelenését valamikor 2012 vége és 2013 eleje között tervezik.

Így hívták, mielőtt még Lajka lett volna

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. DogTheDog
2012.03.13. 19:24
Nem semmi,ennel nagyobb kaosz mar nem is lehetne egy sztoriban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ronan
2012.03.15. 15:20
Mert Lalika elhiszi...vagy mi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Squall85
2012.03.19. 08:47
Én inkább az oroszokat leigázó Lajkát csináltam volna, mert hát hagyták szegényt kinn megnyúvadni és most bosszút akar állni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!