iPon Hírek

Lamborghini sorozatú Eee PC az ASUS-tól

Dátum | 2010. 11. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az ASUS kínálatában régóta jelen vannak a Lamborghini sorozatba tartozó luxus noteszgépek, amelyek mind dizájn, mind pedig teljesítmény tekintetében különleges megoldásoknak tekinthetőek. A sorozat mostantól Atom processzorral szerelt Eee PC modellt is tartalmaz majd, ugyanis megérkezett az Eee PC VX6-os modell, amelynek házát a Murcielago LP640 ihlette.


A 12 hüvelykes képátlójú, 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzővel ellátott termék egy kétmagos Intel Atom D525-ös processzorral és második generációs ION platformmal érkezik (GT218-as diszkrét vezérlő). Azt, hogy az EeePC VX6 nem egy átlagos megoldás, rendkívül jól szemlélteti a két darab USB 3.0-s port, valamint a Bluetooth 3.0-s és WiFi 802.11n típusú adapterek jelenléte. A rendszer a GT218-as, saját fedélzeti memóriával rendelkező GPU mellett tartalmaz egy, az Intel Atom processzorba épített GMA3150-es videó vezérlőt is. A rendszer az Nvidia Optimus támogatásának köszönhetően képes az IGP és a GPU között váltogatni a pillanatnyi terhelés függvényében, ezáltal lehetőség van némi akkumulátoridő-spórolásra. Az előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel büszkélkedő újdonság egy igen komoly audió rendszert kapott, amely a Bang & Olufsen műhelyéből érkezett. Az ICEpower audió rendszer a gyártó szerint prémium minőségű hangzást biztosít.

 


A specifikációk alapján az Eee PC VX6 igen vonzó alternatívának tűnik, igaz, a sok-sok extra miatt a termék egy kicsivel testesebbre sikeredett, int egy átlagos ultrahordozható noteszgép. A VX6 több, mint 2,5 cm-es vastagsag, súlya pedig 1,5 Kg. A termék háza  tartalmaz némi szálcsiszolt alumíniumborítást, matt csuklótámasszal érkezik és a fedlapja fehérben vagy feketében pompázhat attól függően, hogy nekünk melyik tetszik.
 Hogy mennyibe kerül ez a kissé nagyra nőtt, minden jóval telepakolt, rendkívül tetszetős netbook? Nos, az Engadget információi szerint a termék ajánlott végfelhasználói ára 800 dollár magasságában fog elhelyezkedni, ami első olvasásra egy kissé sok egy netbookért. A legnagyobb problémát itt a kétmagos, 1,8 GHz-en ketyegő Atom processzor jelenti: ez a processzor jobban emlékeztet egy Smart motorházteteje alatt lapuló erőforrásra, mintsem egy Lamborghiniére. Aztán ki tudja, idővel talán CULV változatot is érkezik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. myckie2
2010.11.04. 15:36
a Lamborghini parfümöm mellé majd beruházok egy ilyenre is Az ára is elég elfogadható csak ebben az országban nem lesz az Ja és a háttérben megy egy autó az úton olyat tud valaki küldeni (youtube link).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szerzetes
2010.11.04. 18:03
Kint szántogatok a Lamborghini traktorkámmal, közben meg filmet nézek Az automata sorvezető úgy is megcsinál mindent
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Jhonny06
2010.11.04. 18:09
Mi értelme volt összekeverni a csúcskategóriás Lamborghini designt az Asus (vagyis inkább az egész piac) "legalja - szétesik a kezedben" gépével?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2010.11.05. 00:03

Lamborghini hogy jon ossze az Atom procival?

Inkabb Trabant, vagy kis-Polski 126p lenne az Atom procihoz melto markanev.

Trabant egy rendkivul jol optimalizalt auto, kis anyagi igeny, de persze kis teljesitmeny.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. enzob
2010.11.07. 14:39
tesóm asus laptopján van egy lamborghini matrica
dettó ugyanígy néz ki DDD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!