iPon Hírek

Láncfűrésszel vágott Revenant...

Dátum | 2016. 05. 13.
Szerző | villanyi.gergo
Csoport | JÁTÉK

Nem akármilyen műalkotás született a Doom megjelenésének alkalmából. A régóta várt új részt már biztosan sokan csapatjátok, de ha még nem gázoltok nyakig a cafatokra lőtt démonokban, vagy még kicsit várnotok kell, hogy belevágjatok, akkor itt egy videó a „faragás” folyamatáról, melynek végeredménye egy lenyűgöző Revenant szobor lett.
Egy 8 láb (2,4 méter) magas szoborról beszélünk, amely Rob Bast, ausztrál láncfűrész szobrász keze munkáját dicséri. 150 munkaóra alatt készült el a műalkotás és meg kell hagyni, megérte a bele fektetett időt. A szobor jelenleg a melbourne-i Australian Centre for the Moving Image (kb. Ausztráliai Mozgókép Központ) csarnokában van kiállítva, belépő nélkül is megtekinthető egészen május 24-éig, de utána is a központban marad. Ha valaki esetleg épp arra jár, küldjön róla egy képet! :) Amennyiben még vacilláltok, hogy megvegyétek–e a játékot, mindenképpen várjátok meg a tesztünket, de itt egy videó is az első 40 percről, illetve már írtunk korábban a multiról, a döntést megkönnyítendő. A játéksorozat veteránjai pedig már javában gyakorolhatnak az Ultra-Nightmare fokozatra, amit még a fejlesztők és a teszterek közül sem tudott senki végigvinni (a legjobbak is a játék feléig jutottak kb.).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. hunspirit
2016.05.13. 17:37
Rohadjon meg a denuvo meg az is aki kitalálta ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. TheEnginee... hunsp...
2016.05.13. 17:51
Ezt most igy komolyan leirtad, es ki is tartasz mellette?!?

@ cikk: Nem semmi a srac! Szep munka lett, mar a maga nemeben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. thestock
2016.05.13. 18:22
Brutálisan jól néz ki Mondjuk érdekes hogy pont a revenant-ra esett a választás,és hogy egy revenant figurát adnak a gyűjtői kiadás mellé. Nem sokkal találkoztam a játék során, egy imp meghatározóbb enemy volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Zoli191 hunsp...
2016.05.13. 18:22
Ha a te játékod lenne, és abból élnél, meg azt mondanád rohadjon meg az összes amelyik letöltötte.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mikej95
2016.05.13. 18:50
Denuvo crack mostanában pedig nem lesz a 3DM majdnem feladta, amikor pedig találtak egy lehetséges expoitot, kitalálták, hogy egy évig nem törnek semmit és megnézik hogy teljesít úgy a játékipar. Meg is lesz a haszna nem tudják majd az alacsony eladásokat a kalózkodásra fogni. Presze Doom-ot, ha más nem, hát a hype eladja, de nincs minden cím és studió ilyen biztonságban.

hunspirit: Tekintve, hogy a Steam DRM rendszere továbbra is megkerülhető jó pár módon nem értem mit sírsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Jakeluhrs mikej...
2016.05.13. 21:37
Nem csak a 3dm létezik a világon. Állítólag készül a CPY-nél is valamiféle bypass denuvóhoz, meg egy mkdev nevű orosz felhasználó is kísérletezgetik. Állítólag a RotTR-ben eljutott a menüig. Lesz itt még ne mulass, csak idő kérdése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Andrejka hunsp...
2016.05.13. 23:24
Egészen nyugodtan lehet fizetni is ám érte!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. predike07 hunsp...
2016.05.14. 08:53
Ezt a kommentet nem épp a legmegfelelőbb oldalon írtad
Itt nem találsz "hivatalosan" hasonló gondolkodásúra.
A valóság persze más,de na...itt ezt nem szokás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Praston Andre...
2016.05.14. 13:40
Ez a tipikus; nem fizetek egy játékért, de most akarom és teljes egészében és egyébként is k*pják be hogy vannak bugok törtben, fixeljék ezt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tibaimp
2016.05.14. 16:25
Tud a csávó, az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim mikej...
2016.05.17. 07:39
Abból a nagy 1 éves 3DM szünetből annyi lett, hogy 3 napja kirakták az új Tomb Raidert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim predi...
2016.05.17. 07:46
Pedig sajnos igaza van.

A Denuvo túl nagy áron tör borsot az ingyenélők orra alá, sokkal többet árt a játékiparnak, mint használ.

Eddig is megvették az AAA címeket éppen elegen, most itt van ez a DRM, aminek a hatására nem lehet "kipróbálni" egy játékot vásárlás előtt, és nyakamat rá, hogy ezzel csökkenni fognak az AAA címek eladásai (még ha nem is számottevően, mert biztos lesz olyan ember, aki bár szerette volna kipróbálni, végül kíváncsiságból inkább zsákbamacskát vesz, vagy vásárlás előtt szétspoilerezi az agyát youtube-on).

Ami viszont sokkal de sokkal nagyobb probléma az az, hogy a warez csoportok a CODEX-szel az élen ráálltak az indie, Steam Greenlightos és hasonló alacsony költségvetésű játékok törésére - a tevékenységük beszüntetése helyett -, amikkel "ha nincs ló, jó a szamár is" elven egyre többen nekiállnak játszani; de mivel ezek a játékok érthető okokból nem tudnak lépést tartani azzal a cinematográfiát erősen favorizáló standarddal, amire az AAA címek évek óta egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, a torrentezést majd az AAA címekhez képest kevésbé nívósabb időtöltést nem fogja vásárlás követni.

Mondhatnák egyesek, hogy ez nem így lesz, mert a torrentezők ugyanúgy reklámot csinálnak majd az alacsony költségvetésű játéknak, ahogy azt az AAA címekkel tették eddig, és több vásárló lesz ezáltal, de ez ebben az esetben nem igaz.

Ha rétegjátékra zúdítasz egy olyan tömeget, aki nem azért foglalkozik az adott játékkal, mert érdekli a játékstílus, hanem mert nincs más, el fogják özönleni a negatív kritikák azt a játékot, a stílust kedvelő potenciális vásárlók pedig nem fognak tudni különbséget tenni, nem fogják tudni, hogy kinek higgyenek és inkább továbbállnak, minthogy pénzt költsenek a játékra (vagy akár adjanak neki egy esélyt torrenten).

A Denuvo így szépen lassan ki fogja nyírni a független játékipart, mert oda összpontosítja a vásárlást - azáltal, hogy nem hagy lehetőséget a vásárláson kívül a játszásra -, ahol egy csomó pénzéhes kapitalista dög vár arra, hogy a minimális ötletelés mellett sokadikként kiszart újabb franchise cím profit növekedést tudjon kimutatni, és oda tereli a nagy költségvetésű tartalmakkal elkényeztetett ingyenélők csoportját, ahol szükség lenne minden fillérre, de azért cserébe csak filléres minőséget tudnak nyújtani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. TheEnginee... Asagr...
2016.05.17. 09:50
Ezt jól osszeraktad, egyet is ertek majdnem minden pontban. Ambator had jegyezzem meg pusztan szeljegyzetkent, hogy nem a Denuvo felelos a balga gondolkodasmod miatt a kiadok eseteben.
Osszessegeben szemely szerint a rendszer infrastrukturajaban latom a problemat, nem pedig az eszkoztarban. Az hogy 2016-ban meg mindig a kiadoknak nevezett legalis maffia tartja ellenorzes alatt mind ezt az iparagat, de akar az irott anyagok (konyvek, usjagok, szaklapok), akar a tudomanyaos publikaciok, akar a zenei, vagy film ipart vesszuk alapul, sajnos mindenhol ez a szomoru valosag.

A Denuvo egy eszkoz a tartalom vedelemre. Az hogy a jatekok eseteben elesunk a "szurke demoktol", meg nem alap arra, hogy a vesztet kivanjuk az ESZKOZT megalkoto egyed(ek)nek.

PLUR
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Flegeton
2016.05.17. 12:05
Nem lett rossz. Viszont nem nagyon mutatnak közeliket így nem lehet tudni mennyire kidolgozott.
Ilyet én is tudnék csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. siriq
2016.05.17. 13:20
Kiprobaltam high gtx 580 40-70 fps kozott van 1080p-ben . Egesz jol megy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Netere
2016.05.17. 14:09
Ez a Doom szerintem inkább Quake. Az pálya design nagyon emlékeztet a Qauke 4-re a démonok is elég stroggosok lettek... Meg quad damage?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Neter...
2016.05.17. 16:49
Az egy dolog, hogy quad damage, de még a hangja is majdnem ugyanaz, mint Q3-ban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hunspirit
2016.05.17. 17:06
@Asagrim 12#

Jah meg kinek baj még? Akik a hardvereket adják el . Egyébként a Tomb Raiderhez eddig is volt crack, csak működő crack nincsen.

@ Andrejka 7#

Lehet érte fizetni ... jah ... feltéve ha tudod mit veszel meg, ugyanis ...

1; Marketing van orba-szájba
2; Demo nincs
3; Optimalizálni minek, PC elviszi erőből
4; Tesztereket lefizetjük, megzsaroljuk, nem adunk nekik tesztpéldányt
5; Játékot szétvágjuk, season pass, dlc user megveszi külön + pénzért, előrendelői bónusz tökömtudja
6; Játékmenet újrahasznosított vagy szétbutított, jövőre kiadjuk megint
7; Használj steamet, ubiubit, battle.net, hogy a reklámokat is lássad már
8; Játékot kiadjuk határidőre, maximum majd megjelenés után patchelünk ha ég a ház

Ja és a doomot talán még meg is vettem volna, de végig azt hazudták, hogy nem lesz denuvo, erre meg lett és ittvagyok doom nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thestock Asagr...
2016.05.17. 22:48
Ezt bizony lájk!

Nagyon vártam a Doom-ot, az első 2 rész gyerekkorom kedvence volt, és később a 3-at is szívesen végigvittem.
Ezt is kipróbálnám,de 60 euro!?!? Oké, a lemezes 12 ezer,de még az sem kevés...
A multit kipróbáltam, egy pálya után elköszöntem tőle,nem az én világom.A single-nek adnék egy esélyt,de azt nem lehet kipróbálni. Havernak ezt felvetettem,és közölte hogy fel kell menni gémpléjt nézni youtube-ra. Itt tartunk, ha valamire ki akarok adni egy valag pénzt,akkor nézzem meg hogy más hogy játszik vele. Ez olyan mintha elmennék autót venni,és a márkakereskedésben az eladó menne egy kört a kocsival,és elmondaná milyen volt :-/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ashiaor666
2016.05.19. 07:52
Amióta nincs demó a játékokhoz mindig a virágboltba mentem először "vásárolni", majd ha tettszett az adott játék beszereztem a hivatalos verziót is!
Ahogy nézem ez a Doom esetében nem fog összejönni! Ok, az ára nem vészes, csak £39.99 a sima verzió amit még könnyedén ki is fizet az ember. Na de nem olyan egyszerű visszakövetelni a pénzt a Steam-től, ha valami még se olyan amilyen...
A Season Pass meg picit erős árkategóriában érkezik ahogy nézem, szinte ugyan az az ára, mint a teljes játéknak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!