iPon Hírek

Lapátra került a Dead Space széria? (UPDATE)

Dátum | 2013. 03. 05.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Egy magát megnevezni nem kívánó forrás, aki a videogamer.com-mal lépett kapcsolatba, elmondta, hogy a széria negyedik része már egy ideje fejlesztés alatt állt a Visceral Games montreali stúdiójában. Prototípusokat és bemutatóanyagokat készítettek és már dolgoztak a történeten is. A projektet azonban elkaszálták, miután a Dead Space 3 eladásai nem érték el a kitűzött összeget. Az EA vezetői a múlt hónapban látogatást tettek a Visceralnál, hogy tájékoztassák az ott dolgozókat arról, hogy a projektet leállították, és hogy bejelentsék a cég átszervezésének részleteit. Ez után az "átszervezés" után a Visceral Montreal állítólag végleg bezárta kapuit. Az anonim forrás a Dead Space 3-mal kapcsolatban elmondott néhány érdekes dolgot. Kiderült például, hogy a játék fejlesztése során folyamatosan csökkentették a költségvetést, és félúton majdnem leállították az egészet. A fegyverspecifikus muníciót is menet közben szüntették meg és változtatták át univerzálisan használhatóra, hogy jobban megfeleljen a sokat vitatott mikrotranzakciós rendszernek. Az EA tanácsadói azt mondták a Visceralosoknak, hogy a Dead Space 3-nak szélesebb közönséghez kell szólnia, mint az előző részeknek, és többször is arra utasították őket, hogy a horror helyett az akciót helyezzék a középpontba, hogy a játék jobban hasonlítson a BioWare-féle Mass Effecthez. Múlt évben az EA Labels elnöke, Frank Gibeau a magas költségekre hivatkozva azt mondta, hogy a játéknak 5 millió példányban kell elkelnie ahhoz, hogy a széria életben maradhasson. Az eladási adatokat egyelőre még nem hozták hivatalosan nyilvánosságra, de annyit már lehet tudni, hogy a megjelenés hetében a játék a brit toplisták élére került. A darab jelenleg a 8. helyére csúszott le, olyan játékok előzik meg, mint a Need for Speed: Most Wanted, a Far Cry 3 és a Call of Duty: Black Ops 2. Az EA korábban bejelentette, hogy a Los Angeles-i és a montreali stúdiókat februárban "átszervezi", de elmondták, hogy a munkaerőből sokakat megtartanak és átképzik őket, csak kis létszámú dolgozó kerül ténylegesen elbocsátásra. Az elbocsátott montreali dolgozók közül az egyik elmondta, hogy ez nem így történt, a stúdióból mindenkit kirúgtak. Az újságírók kérdéseire az EA a szokásos előregyártott választ adta: nem kommentálnak pletykákat és spekulációkat.
UPDATE az aprók nagybanból: Mégsem lőtték le a Dead Space 4-et Mi is megírtuk ma, hogy az Electronic Arts stúdióinál zajló átszervezések, és a Dead Space magas produkciós költségei miatt a kiadó lelőtte a negyedik rész fejlesztését. Nos, a Gamasutra hivatalos megerősítést kért az EA-től, és úgy tűnik, az egész dolog hamis. Az online lap egy tweetben kérte a rajongókat, hogy terjesszék: a pletykák nem igazak, szó sincs a Dead Space 4 törléséről.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

26. mikej95
2013.03.05. 20:05
Na majd Kickstarter-en adok nekik 10$-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. LechooEdy
2013.03.05. 20:07
Rohadék EA!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. PahaH
2013.03.05. 20:19
Nem kommentálnék pletykákat és spekulációkat,de EA ti is így jártok majd...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Terror
2013.03.05. 20:29
Van még ember, aki nem unja az:

-átugorhatatlan videókat
-debil dedós pisis felkonferálást
-iszonyat idegesítő drm-et
-borzalmas konzolportokat
-n+1 lehúzást, dlc-t, pay to playt
-a sok tönkretett franchise-t
-a sok elkaszált, de értékelhető franchise-t

Meg úgy általában mindent, amit ez a mocsok pénzéhes cég művel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. zorrd023
2013.03.05. 20:30
EA rosszul csinálod. Mikro tranzakci meg hasonlók lassan lehúzhatjátok a rolót!
Bele böfögnek a játék készítésébe, közben meg fingjuk nincs róla milyen az, és mennyire baszatják el, utána meg a fejlesztöket kirúgják hogy nem fogy a game.
Meg nem hozza az elvárásokat. Ők cseszetik el és csodálkoznak. A töltelék gamek bezzeg mennek.... COD NFS stb. Pedig az eredetibb játékokból kellene több.

Dragon Age 2 is el lett cseszve mert ott is ugattak. Remélem a 3 jó lesz.
Az egy valami über jó volt! Élvezet volt a majdnem 100 óra gamelés. De a kettőre nem jellemző. Mass Effect-nél is egyre inkább elmennek puffogtatós irányba. Sajnos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. zorrd023
2013.03.05. 20:33
Az új Alien pl grafra nem Crysis de nem azzal volt a fő baj. Hangulat! Azzal voltak bajok. Na meg a sok bag és hogy nagyon nem azt adták ki mint amit demoztak azok a jelenetek benne sincsenek .... Pedig a lopakodós pálya hangulatos volt! De manapság látvány van (már amiben) hangulat és sztori meg nagy nulla Pedig inkább nézne ki minden gyengébben de élvezni lehetne minden percét mint fordítva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. draks
2013.03.05. 20:54
Nagyobb szarabb pénz éhesebb kiadó talán nincs is ,remélem csődbe megy a közel jövőben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Konigstige...
2013.03.05. 21:02
draks, kezet foghatnak az Activision Blizzarddal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. draks
2013.03.05. 21:03
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Terror Konig...
2013.03.05. 21:10
Meg Ubisofttal...

Nem a kalózok miatt kínlódik a játékipar, hanem emiatt a sok görény kiadó miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. jocek
2013.03.05. 21:23
Utálom az EA-t a DS3-on meg látszódik is EA hatása, a para faktor abban kimerül, hogy hirtelen előugranak a szörnyikék, semmi nyomasztó hangulata nincs. Inkább az nyomasztja az embert, hogy mikor ér már a végére mert már unalmas látni Isaac szenvedéseit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. casillas85
2013.03.05. 21:44
Hát igen,nem hozta az 1 és 2 szintjét,alig vártam,hogy vége legyen...Soha többet nem veszem elő!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Andrush198...
2013.03.05. 22:18
különösebben nem fog hiányozni a sorozat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. qwertzzui
2013.03.05. 22:23
Gyerünk EA, csináld csak...b@zd el az összes tartalmasabb játékot, pofázz bele olyan dolgokba amihez fingod sincs, és verd rá azt, amit ti találtatok ki rá! Őszinte gratula az összes "okoskodásotokra" csak mert nektek még 2 dollár is számít...undorító 1 banda...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. asaca
2013.03.05. 23:17
Ez nem igaz.Szemetek!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Crytek01
2013.03.05. 23:23
Az első istenkirály volt a 2-nek sosem értem a végére a 3 egyszer bőven elég volt.Nem fog hiányozni nekem se!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kollar92
2013.03.05. 23:42
Úr isten...
De a need for speed aminek már nem azért de a world és az új most wanted része is teljesen meddő volt meg tegyük hozzá hogy a shift is szerintem vékony réteget célzott emg nem hiszem sokat hozott be -valljuk be a szabad tuningolást(optikai) szerettük és az üldözést- De fogadok hogy készül az új rész... Ugyanolyan unalmassá csinálják mint az eddigieket.
De a dead space-t az egyetlen valamire való horror játékot (a fear mellett de az ugye FPS) befagyasztják...
Megvolt a story, az egész ki volt találva jó játék volt...
első rész is tetszett a második végképp és eddig a 3.-al sincs nagy bajom annyira azért nem tré... De a need for speed előző 3-4 részét még csak arra se méltattam hogy kijátsszam. Nem tudom ki/k hozták ezt a döntést de nagyon nem okosak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Th3Ac3
2013.03.06. 00:27
Mind a három részt nagyon kedveltem sajnálom hogy ez lett a sorsa, bár elég méltó lezárást kapott így is azt hiszem. Ha így haladunk tényleg csak a szutyok COD marad, az meg már lassan nem kell senkinek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Andos
2013.03.06. 03:42
De most komolyan srácok mit lehet tenni? Sokan egyhangúan utáljuk az EA-t. De tényleg csak azok teszik ezt szóvá akik így látják? Látjátok hogy a legszutykosabb játékok vannak a topon. Ezt Justin Bieber effektusnak hívom. Mindenki utálja ha véleményt kell nyilvánítani, de youtube-on rekordokat dönt nézettség, és like-ok terén. Játékoknál ugyanez a helyzet. Tehát valószínűleg csak az ellenzék szólal fel, hogy valami nem okés. De a pampogás kevés a fórumokon. Megmondták hogy észrevételezik az EA honlapján, de szerintük az csak a puffogó kisebbség...
a mikrotranzakciót is mi akarjuk, a szája mindenkinek nagy, de mégis sikeres! Akkor mit kéne tenni? Feleslegesen próbáljuk kimutatni nem tetszésünket, ha nem talál megértő fülekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror Andos
2013.03.06. 07:56
Szerinted az értelmiség veszi meg azt a sok degenerált szemetet? Nem. A sok disznópásztor veszi meg, amelyiknél ugyan angolvécé nincs, de szélessávú internet meg Core i7 az van, és még a warezhez is hülyék, mert egy torrentkliens használata neki már bonyolult. Amióta a proliknak is megvan a lehetőség játszani (és belőlük aztán van rengeteg) azóta ehhez az IQ-hoz kell mérni a játékot.

Olyan ez, mint a festészet: amíg az értelmiség kiváltsága volt, addig művészetnek lehetett nevezni, de most, hogy Judy, az egyszeri titkárnő is kiállításra jár, nyugodtan húzhatsz három vonalat egy lapra, és hívhatod modern művésznek magad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. h143570
2013.03.06. 08:31
Jellemezo el cseszetik az egesz franchise-t a fejlesztokkel annak remenyeben, hogy idiota piac kutatasok szerint igy tobb jatekost fog megszolitani. Majd meg tele szerjak DLCkel es mikro tranzakciokkal, ja meg always online single palyerel. Majd csodalkoznak, hogy nem vesszi a nep?! Szanalmas hulyek es meg csak az sem merul fel bennuk, hogy esetleg ok szurtak el.

De a Dragon Age es a Mass Effect (foleg a 3 es a nem a vege) utan mit vartunk?!

Remelhetoleg mielobb a THQ sorsara jutank, mert az EA legalabb megerdemelne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.03.06. 09:06
A művészet részben igazad van, de azért a játékokhoz írt mondandód elég degradáló.

Az, hogy a mai játékosok nagy részének nincs meg a szükséges kultúrájuk hozzá, még nem befolyásolja, hogy üzletember, óvodás, vagy éppen disznópásztor.
Néha a legegyszerűbb földműves ember jóval bölcsebb, mint az öltönyös majmok Szóval óvatosan az átgondolatlan kijelentésekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Balleno
2013.03.06. 09:36
Már az első rész eladásai sem voltak túl rózsásak. Már, akkor is sejteni lehetett, hogy nem lesz második rész. Aztán végül még is megmentették, a Mirror's Edge-el együtt. A második rész engedélyezése később kifizetődő volt és engedélyt kapott a 3-ik rész elkészítésére a Visceral Games. A mostani pocsék nyitás után, már megelőlegezhető volt, hogy nem folytatódik tovább a sorozat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. magerg
2013.03.06. 10:09
Az EA nem az cég, ami az n+1. sport meg autóversenyes játékból tartja fenn magát?
Egyébként nem is értem mi a répát akarnak. Annyi címük (IP-jük) van mint a pelyva, de mégis minden új fejlesztésnél erőltetik ezt a "wider audience"-t.
Akarjunk mindenkinek megfelelni, így majd senkinek sem tetszik igazán.
Aztán meg csodálkoznak, hogy a középsz@rt nem veszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szacsee24
2013.03.06. 17:50
Nem kell mikrótranzakció minden sz.r-ra és nem ijesztik el a vevőket. Ennyi EA gondolkodni is nekünk kell helyettetek? Ja persze meg az ár ne a csillagos eget verdesse.Meg persze ne legyen ott a logótok . No offense EA csak tudjátok elég szart dobáltatok ki az emberek elé...jó lenne most már megemberelni magatokat mert előbb utóbb arra a sorsra jutottok mint a THQ "akiket milliószor többre becsülök".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szacsee24
2013.03.06. 19:38
Ja és én is úgy vagyok vele,szarjon a Visceral az EA fejére és indítsa el kicksarteren, több haszna lesz belőle és tuti meg lesz rá a pénz,ja és persze nem függ a vérszívó piócáktól.Még fizetnék is érte.Mert igen igen warezolok és? Még jó hogy a letöltött játékok 70% át nem vettem meg mert rakás sz.r.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!