iPon Hírek

Laptop-merevlemez hiány várható a nyáron?

Dátum | 2009. 07. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Két nagy integrált áramkör-gyártó, a GMI Technology és a Weikeng Industrial is arra figyelmeztetett, hogy a nyár nagy része során súlyos merevlemez-hiány léphet fel a kínálatot magasan meghaladó kereslet miatt.

A Hitachi, a Toshiba és a Western Digital forgalmazó ügynökeiként első kézből szerzett információkra hivatkozva állítják, hogy a klienseik egyszerűen nem számítottak ilyen nagymértékű keresletre, és csak későn is kezdtek el alkalmazkodni hozzá. A Hitachi és a Western Digital túlságosan is takarékoskodni akart a gazdasági helyzet miatt, és kora tavaszig nem is bővített, míg a Toshiba semmit nem hibázott ugyan, viszont jelentősen megugrott az igény az egykorongos, 250GB-os meghajtói iránt.

Azon túl, hogy az érintett cégek költségvetése is megszenvedheti ezt a helyzetet, a laptopszállítás is akadozhat, egyes konfigurációk esetében még inkább, mint másoknál. Egyes géptervezők, így például az Apple, voltak ugyan olyan előrelátóak, hogy több különböző forgalmazótól szerezzék be ugyanazon merevlemez-fajtákat is, épp az ilyen helyzetek kivédése miatt, viszont kérdés, hogy a többiek mennyire készültek fel egy ilyen kiesésre.

Mi több, a netbookok és más hasonló minigépek piaca is hasonló csapást szenvedett el nemrég, amikor is a Samsung úgy döntött, hogy végleg felhagy az 1,8-es merevlemezek gyártásával és helyettük inkább az SSD-kre összpontosít.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. prohlep
2009.07.04. 18:10
VISSZA A HIRHEZ

Lassan 2 éve az egyetemi ASZTALI gépemben, és nem sokkal utána az összes más saját használatú ASZTALI gépemben is kis 2.5"-os wincsiket használok elsősorban a csend, másodsorban a kisebb melegedés miatt.

Az ember idegrendszere annyival többet ér, hogy nincs érteme folyamatosan 3.5"-os hangnak kitenni, ilyen wincsiket már csak időszakosan bekapcsolt backup gépben használok.

Mellesleg most néztem, egy sima kis duálmagos AMD gépem egy 20" LCD-vel 92 wattot fogyaszt, miközben két DVD olvasóról egymással párhuzamosan másol az egyetlen 2.5" wincsire, ...

... miért másolok?, mert a megvásárolt DVD-t sem érdemes magáról a korongról nézni, hogy halgassam a DVD forgását, hanem szépen bemásolom a 2.5" wincsire és utána viszonylagos csendben és nyugalomban nézem meg a DCD tartalmát.

A különféle másolásvédett meg trusted-plattformok pont az ilyen kellemes apróságoknak is keresztbe tesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Movolif
2009.07.04. 19:26
prohlep!
ez pont így van, persze azzal ***nak ki aki megveszi eredetibe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Joachim21
2009.07.04. 20:00
Én meg biztos süket vagyok. Visszakanyarodva a hírre, készüljetek egy áremelkedésre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Peterku
2009.07.05. 18:27
Én is utálom a vinyók zaját, de nem mindenkinek érzékeny a hallása, van, aki még aludni is tud bekapcsolt gép mellett. Ha tele akarnék torrentezni egy merevlemezt, biztos, hogy 1-2 terás Caviar Greent vagy EcoGreent használnék. Van egy 500 GB-os Samsungom backupnak, és hihetetlenül csendes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!