iPon Hírek

Laptopnak álcázott asztali gép az ASUS-tól

Dátum | 2009. 03. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

12GB. A legtöbb netbook már tárhelyből is örülne ennyinek, de az ASUS új üdvöskéjének, a G71gx-nek memóriája van ennyi - ami finoman szólva is igencsak tiszteletreméltó. És, amint pillanatokon belül látni fogjuk, nem panaszkodhat egyéb területeken sem.


Ugyanis valóban mindent belezsúfoltak, ami csak kell, a végeredmény pedig egy minden szempontból asztali gép-szintűnek mondható laptop lett - bár az egyik legfontosabb adatot, nevezetesen hogy milyen processzort is használ, még nem árulták el róla. Merevlemezből mindenesetre 2 x 500GB-ja is lehet, miközben grafikáról a legújabb mobil NVIDIA GPU-k egyike gondoskodik  (1GB-os GeForce GTX 260M). Ezek után nem meglepő, hogy nem hiányozhat a Blu-ray opció sem.

Visszatérve egy kicsit még a rejtélyes processzorra: tekintve, hogy a gép Centrino 2-es platformra épül, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Core 2 Extreme is a lehetséges jelöltek között lenne. A képernyője 17 hüvelykes, felbontásból pedig 1920 x 1200-ra képes. Lesz benne HDMI és eSATA is.

A kérdés így - a processzoron kívül - már csak az, hogy mikor is kerül a boltok polcaira ez a csoda, és hogy mennyivel könnyíti majd meg az érdeklődők pénztárcáját - és persze az is, hogy ilyen felszereltséggel vajon mennyi ideig tud majd működni akkuról...?

Úgy látszik, hogy az Asus nem éri be a W90-el, és újabb erőművet tesz le az asztalra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.03.10. 17:43
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. AlexanderL...
2009.03.11. 16:31
Ha figyelembe vesszük az ehhez hasonló Asus gépeket, akkor olyan 6-7 száz ezret is elkérnek majd érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!