iPon Hírek

Lassan, de biztosan bővül az Intel mobil CPU kínálata

Dátum | 2011. 07. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Core i7-980-as asztali processzor piacra dobása után az Intel most egy alacsony feszültséggel dolgozó mobil Celeron processzort mutatott be, amely már elérhető az OEM partnerek számára. A friss jövevény a költséghatékony ultra hordozható noteszgépekben kap majd helyet a nem is oly távoli jövőben.

A 32 nm-es csíkszélességgel készülő Celeron M 857-es központi egység két processzormaggal érkezik és a Sandy Bridge architektúra köré épül. Ahogy azt megszokhattuk, a HyperThreading támogatás ezúttal is deaktiálva van, így a termék egy időben egyszerre maximum csak két szálon képes dolgozni. Az 1,2 GHz-es órajelen ketyegő processzor esetében a processzormagokhoz nem jár a TurboBoost támogatás, de a második generációs Intel HD Graphics videó vezérlőhöz igen, így az maximális terhelés alkalmával akár 1 GHz-es órajelen is ketyeghet, míg elődjénél, a Celeron M 847-es modellnél csak 800 MHz-es maximális TurboBoost órajel állt rendelkezésre. Az IGP egyébként minden extra tulajdonságtól mentes, még ClearVideo támogatást sem kínál, alap órajele pedig 350 MHz-es értéket képvisel.

A 17W-os TDP mellett üzemelő processzor 2 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral érkezik és tartalmaz egy kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlőt is, amely hivatalosan DDR3-1333 MHz-es memóriatámogatást kínál. A Celeron M 857-es modell esetében a processzormagok egyébként 100 MHz-cel magasabb órajelen üzemelnek, mint az előd, a Celeron M 847-es processzor esetében. Az újdonság egyébként ugyanúgy 134 dolláros áron lesz elérhető, mind elődje, a Celeron M 847-es modell, amelynek a helyét átveszi.

A hírek szerint az Intel kínálatában egyébként hamarosan megjelenik egy újabb Sandy Bridge architektúra köré épülő ULV Celeron processzor is, amely Celeron M 787-es típusjelzéssel érkezik majd. Az egyetlen processzormaggal ellátott termék 1,3 GHz-es órajelen üzemel majd és 1 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral fog gazdálkodni. Ezzel a processzorral kapcsolatban egyelőre több információ nem áll rendelkezésre, mindössze annyi tudható, hogy a termék bejelentésére még az idei év harmadik negyedévének első felében sor kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. _DiEGO_
2011.07.04. 19:31
A hírek szerint az Intel kínálatában egyébként hamarosan megjelenik egy újabb Sandy Bridge architektúra köré épülő ULV Celeron processzor is, amely Celeron M787-es típusjelzéssel érkezik majd. Az egyetlen processzormaggal ellátott termék 1,3GHz-es órajelen üzemel majd és 1 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral fog gazdálkodni.

kicsit off , de CPU téma:


És egy lehetséges helyén :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tszaboo
2011.07.04. 20:02
! Nem "kicsit" off.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2011.07.04. 23:46
A friss jövevény a költséghatékony ultra hordozható noteszgépekben kap majd helyet a nem is oly távoli jövőben.

mintha nem lenne mar igy is rengeteg ezekbol!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!