iPon Hírek

Lassan szivárog az e-papírtechnika a mobilokba is

Dátum | 2008. 07. 24.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Láthatólag egyelőre ugyan leginkább csak díszítő elemként, és azt is csak a Casio és a Hitachi két kagyló-modellje esetében, de valahol el kell kezdeni; ők el is kezdték, méghozzá legalábbis ebben a kategóriában (kagyló) a világon elsőként.

Az e-papír alapú kijelzőtől egyrészt fogyasztáscsökkenést és ezáltal hosszabb akku-üzemidőt remélnek, másrészt pedig, mivel a kijelző a kagylók külső/felső felére kerül majd, ezért rugalmasabb és cifrább dizájn-lehetőségeket, valamint szebb és látványosabb értesítési funkciókat - nem elhanyagolható előny azonban a jobb láthatóság sem (180 fok + közvetlen napfényben is remekül látszik).


A Hitachi W61H-ja esetében az új kijelző képátlója 2,7 hüvelyk lesz, és 96 féle kép közül lehet majd válogatni, amivel jelezheti a beérkező üzeneteket vagy hívásokat - vagy, amivel reagálhat a kagyló felnyitására. Árról és megjelenésről egyelőre nincs hír, de azt lehet tudni, hogy több különböző színben és stílusban is kapható lesz majd.


A Casio a Model G'zOne szériáját bővíti tovább egy új, e-papíros darabbal, amely képek helyett időt, dátumot, akkumulátor-élettartamot, jelerősséget, és vélhetőleg beérkező hívás esetén azzal kapcsolatos információkat mutat majd. Árat ennél sem lehet tudni, viszont legalábbis Japánba még a nyáron megérkezik. Hogy másfelé is várható-e, és ha igen, mikor, azt nem közölték.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások