iPon Hírek

Lassan tilos a felvétel

Dátum | 2007. 01. 15.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | IT VILÁG

Új törvénytervezetet terjesztettek elő az amerikai Szenátusban a héten, amely a műholdas, digitális és internetes rádiószolgáltatókat rávenné, hogy tegyenek lépéseket arra, hogy megakadályozzák, hogy hallgatóik felvételeket készíthessenek az adásról. A „Platform Equality and Remedies for Rights Holders in Music Act" (PERFORM, Platform a zenei jogok tulajdonosainak egyenlőségéért és jogorvoslatáért) elnevezésű törvényjavaslatot Lamar Alexander (R-TN), Joseph Biden (D-DE), Dianne Feinstein (D-CA), és  Lindsey Graham (R-SC) állította össze..


Ismerősnek tűnhet a javaslat neve, hiszen eredetileg 2006 áprilisában terjesztették elő a  RIAA támogatásában. Akkor megbukott a bizottsági üléseken, most azonban a szenátorok remélik, hogy ezúttal sikerül elfogadtatni.

Elődjéhez hasonlóan az új törvény is előírja a tartalom védelmét az összes műholdas rádiónál, akárcsak internetes és kábeles társaiknál. A műsorszóróknak „könnyen – gazdaságilag is – elérhető technológiát” kell majd használniuk, hogy megelőzzék a zenelopást. Feinstein szerint ez nem érinti majd nagy mértékben a fogyasztók „jelenlegi felvételi szokásait”, hiszen bizonyos mértékig ezután is engedélyezett lesz számukra a zeneszámok felvétele.

A jelenleg érvényben lévő 1992-es Otthon Audiofelvételek Törvénye értelmében a fogyasztóknak joguk van nem kereskedelmi célú analóg és digitális másolatok készítésére a műsorokról. Ez meg fog változni a PERFORM Törvény elfogadásával, mivel korlátozza majd  a személyes célokra történő felvételt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.15. 17:52
Új törvénytervezetet terjesztettek elő az amerikai Szenátusban a héten, amely a műholdas, digitális és internetes rádiószolgáltatókat rávenné, hogy tegyenek lépéseket arra, hogy ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!