iPon Hírek

Lazábbra veszi a gyeplőt az Apple?

Dátum | 2008. 03. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Sokan tartottak tőle, hogy a hamarosan kikerülő SDK-val (fejlesztői készlet) összeállított külsős iPhone-alkalmazások tekintetében az Apple meglehetősen szigorú lesz majd és erősen korlátozni fogja a lehetőségeiket, azonban a legújabb fejlemények rácáfolni látszanak erre.

Megbízható források szerint ugyanos az ingyenes alkalmazásokra nem fognak majd vonatkozni azok a szabályok, amelyek a fizetés ellenében letölthető iPhone-os szoftvereket igazgatják. A jelenlegi elképzelések szerint az ingyenes szoftverekkel az Apple minimális mértékben foglalkozik majd - ha egyáltalán.

Amennyiben a hír igaznak bizonyul, úgy az valószínűleg jó hatással lesz a külsős iPhone-fejlesztői közösségekre és az olyan alternatív üzleti modellekre is, amelyek (például a Handango-tól eltérően) nem korlátozzák a letöltéseket kizárólag a fizetett tartalmakra.

Azonban jelentős változások várhatnak a fizetett tartalmak rendszerére is. Túl azon, hogy ezeket az Apple mindenképpen ellenőrizni fogja, és hogy az iTunes-on keresztül kerülnek majd eladásra, a cég természetesen ezeknek a bevételeiből is eltesz magának valamennyi részesedést - hasonlóan az iTunes Store eredeti gyakorlatához éppúgy, ahogy a hagyományos mobil alkalmazás-forgalmazó szolgáltatók többségéhez, amelyek általában hasonlóképp kiveszik a maguk részét az általuk szétosztott programok bevételeiből.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások