iPon Hírek

Leadta az Obsidian az Armored Warfare fejlesztését

Dátum | 2017. 02. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ahogy arról már többször is beszámoltunk, az Obsidian négy éve nagyon nehéz helyzetbe került, miután a Microsoft törölte az Xbox One-exkluzív fejlesztést, amin a stúdió dolgozott. Ezt követően volt kénytelen az Obsidian a Kickstarterre menni a Pillars of Eternityvel, és ekkor vállalták el azt is, hogy az orosz médiaóriás Mail.ru (ugyanez a cég vette meg a Crytektől nem olyan rég a Warface-t is) számára elkészítenek egy free-to-play tankos játékot. Ez volt az Armored Warfare. Most azonban az orosz fél bejelentette, hogy az Armored Warfare fejlesztését átveszik házon belülre. A hivatalos nyilatkozat szerint a játékosoknak nincs miért aggódniuk, ugyanis a játék bővítését, frissítését és az új tartalmakat a korábban megtervezett és bejelentett módon szeretnék elvégezni. A miértekre egyelőre nincs válasz, azonban a jövő nem néz ki túl fényesnek. Sokan eleve az Obsidian neve miatt ugrottak bele a játékba, köztük több olyan veterán is akad, aki már az első alfától kezdve külsős tanácsadóként működött közre a fejlesztésben. Őket a véleményükért az utóbbi napokban elkezdték letiltani a játék hivatalos fórumairól, főleg azokat, akik egy bizonyos Reddit-posztra hivatkoznak. Ebbből a posztból kiderül, hogy a játék népszerűtlensége és bukdácsolása leginkább abból fakad, hogy az anyacég képtelen tovább látni az orosz piacnál, és egyszerűen csak más keleti játékok mechanizmusait (és így valószínűleg azok sikerét) szeretné lemásolni. Az Obsidian pedig még a kezdetek kezdetén olyan szerződést kötött, ami a kiadó anyacégének lehetőséget nyújt a beleszólásra - ezért nem feltétlenül a stúdiót kell hibáztatni, hiszen minden beszámoló szerint a Mail.ru nagyon jól fizet, az Obsidiannak pedig pénzre volt szüksége. Most már azonban nem lenne meglepő, ha nem csak az orosz fél, de az Obsidian is szabadulni akart volna az üzlettől. A stúdió vezetője, Feargus Urquhart mindenesetre a hivatalos nyilatkozatban nyilván nagyon szépen beszélt, és megköszönte mindenkinek a részvételt az Armored Warfare fejlesztésében, és "biztos benne, hogy az új csapat is kiváló munkát végez majd". Ezzel párhuzamosan Urquhart azt közölte, hogy a stúdió teljes mértékben a Pillars of Eternity 2: Deadfire, a Tyranny, a Pathfinder: Adventures és más, egyelőre még bejelentetlen projektekre koncentrál majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. horszi31
2017.02.14. 13:42
Sajnálom ezt a játékot, már másfél hónapja nincs hozzá frissítés. Crytek motoros. A Crytek meghalt, várható volt hogy ez a játék is meghal. RIP. Nem jött be a World of Tanks lemásolása. Magas gépigény, szar PVP. Jön majd a WOT 2.0, modern tankokkal, ami be fogja tölteni hamar az űrt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.02.14. 13:56
Hát, itt is ígérték a ballance 2.0-át, azt azért még várom. Jó a játék, és szeretem is, csak hát nincs játékos. Van, hogy 20-30 percet kell várni, mire összejön a 15 vs 15.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Anger
2017.02.14. 17:45
Már így is tele volt hackerekkel a játék,gondolok én itt nagy külföldi klánokra..
Lehet még jobb is lesz a játéknak hogy átveszik a fejlesztést!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!