iPon Hírek

Leáll a Kinectről a Rare, új játékokon dolgozik

Dátum | 2014. 06. 19.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A történetet valószínűleg mindenki ismeri: a Nintendo legendás second-party fejlesztőjét 2002-ben hatalmasnak számító (addig a legnagyobb stúdiófelvásárlás volt) 375 millió dollárért vette meg a Microsoft. És ugyan a Rare zsebében olyan címek lapulnak, mint a Perfect Dark, a Banjo-Kazooie vagy a Conker, az utóbbi években már csak és kizárólag kinectes sportjátékokat fejlesztett az egykor szebb napokat látott brit stúdió. A Kinect Sports Rivals sikertelensége után, és azt követően, hogy a Microsoft elkezdte Kinect nélkül árulni az Xbox One-t, sokakban felmerül a kérdés: mi lesz a Rare-rel? Nos, Phil Harrison, a Microsoft Studios Europe fejese elmondta, a stúdió továbbra is élvezi az anyacég teljes támogatását: "Nagyon szerencsések vagyunk, hogy a brit Rare és a Lionhead a belsős stúdióink két koronaékszere" - mondta. Harrison elárulta, a Rare jelenleg több új projekten is dolgozik, melyekről persze egy ideig még nem rántják le a leplet, de az biztos, hogy újszerűek és kreatívak lesznek. Még úgy is, hogy a csapatot elhagyta számos régi munkatárs. "A Rare-nél továbbra is rendkívüli tehetségek dolgoznak, és nagyon ambiciózus tervekkel rendelkeznek a jövőre nézve, így minden létező módon támogatjuk őket". Legutoljára sajnos éppen a Kinect Sports Rivals utáni leépítések kapcsán hallottunk a Rare felől. Akkor 16 embert engedett el a stúdió, és a fejes Craig Duncan azt nyilatkozta, a jövőbeni projektekre némileg át kell szervezni a csapatok működését. Duncan szerint egyébként nem azt a kérdést kell feltenni, hogy "mikor készít már nem-kinectes játékokat a stúdió?", hanem azt kell nézni, hogy a tervezett játék és élmény számára mi a legmegfelelőbb platform és irányítási metódus. Reméljük, egyszer visszatérhet az igazi Rare!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. sensorprim...
2014.06.19. 14:24
én utoljára super nintendón a donkeykong country 1-2-vel játszottam tőlük.
az még jó volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ashface senso...
2014.06.19. 15:59
Ó, a régi szép idők... nosztalgia a köbön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Beatmad
2014.06.19. 20:17
Elég bukó ez a kinect, egy-két funkciót irányítani még éppen jó idióta játékokat, multimédiás dolgokat stb, de arra alkalmatlan, hogy egy "normális" játékot érdemben vezéreljünk vele, csak egy lebutított játékmenet a vége az egésznek...
A Wii kontrollere sokkal nagyobb ötlet volt annó, ahol a hadonászást kombinálták egy valódi kontrollerel amin azért van egy analóg kar meg egy jópár gomb amivel normálisan lehet irányítani egy komolyabb játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog Beatm...
2014.06.19. 20:36
En jopar Kinect jatekkal toltam az elozo generacional,es tobbseguk rendben volt tarsas komolytalankodasra.Amin szerintem eluszott a cucc,az a megfigyeleses teoriaja a sok okos trollnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KatonaKM
2014.06.21. 08:23
Kinect! Kapcsolj ki!

Haha!!
Újabb érv, hogy ne költsünk első generációs újdonságokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!