iPon Hírek

Leálldozott az iPad Mininek?

Dátum | 2017. 05. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Ismét felmerült az a hír, hogy az Apple talán már soha nem fog új Mini termékvonalba tartozó táblagéppel előrukkolni. A pletyka alapját ezúttal a BGR friss jelentése adja, mely már megbízható forrásra hivatkozva állítja, hogy végleg befejeződött a kisebb iPad-széria pályafutása. Az iPad Mini két évvel az iPad után, 2012-ben született meg. A 7,85 hüvelykes megjelenítővel szerelt készüléknek az volt a feladata, hogy megfelelő alternatívaként szolgáljon a komoly sikereket elérő Nexus 7 referencia eszközöknek, valamint az Amazon által hadrendbe állított, rendkívül költséghatékony és kis méretben is elérhető Kindle Fire modelleknek. Akkoriban az okostelefonok átlagos képátlója még alig haladta meg a 4 hüvelyket, így már a kisméretű táblagép is sokkal jobb multimédiás élményt tudott nyújtani, miközben könnyebben lehetett hordozni, mint például a jóval nagyobb 9,7 colos iPadeket. Mostanra viszont jelentős változásokon mentek át a felhasználói szokások.
A tabletek iránti kereslet egyre kisebb, már csak azok vesznek kisméretű eszközöket, akik az ár miatt döntenek a kompaktabb termék mellett, az árérzékeny, 200 dollár alatti szegmensben pedig az Apple képtelen labdába rúgni. Ha valakinek tényleg táblagépre van szüksége, és nem azt tartja szem előtt elsődlegesen, hogy a készülék mennyibe kerül, akkor már a nagyobb gépek vásárlása mellett dönt; ezek közül is a kettő az egyben masinák azok, amelyek igazán nagy népszerűségnek örvendenek. Szóval mostanra egészen átalakultak a vásárlók igényei. A pluszosított iPhone-ok és az iPad Prók sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek már, mint az iPad Minik. Ezzel pedig az Apple is pontosan tisztában van. Érdemes azt is megnézni, hogy a vállalat hosszú ideje nem töri magát azon, hogy elkészüljön a negyedik generációs iPad Mini utódja, hiszen 2015 szeptemberében került ez a mostani eszköz a reflektorfénybe. Szóval már lassan két éve nem volt modellfrissítés.
A pletyka elsőre furcsán hangozhat, de a fentiek fényében már nem lehet meglepetésről beszélni. Ráadásul a cupertinói alakulat lényegében már most is úgy van berendezkedve, mintha az iPad Mini termékvonal sorsa időközben megpecsételődött volna. Az év elején leleplezett 9,7 colos iPad esetében jelentős szerepe volt az árcsökkentésnek – bármilyen furcsán is hangzik ez az Apple esetében –, így a friss készülék alacsonyabb áron került be a vállalat kínálatába, mint amennyi az iPad Mini 4 hivatalos ajánlott fogyasztói ára. A legutolsó iPad Mini modellért minimum 400 dollárt kell leszurkolni, ezzel ellentétben viszont az iPad (2017) neve mellett csak 330 dolláros összeg szerepel, 430 dollárért cserébe pedig már 128 GB-os tárkapacitást nyújt. Azt leszámítva, hogy az újdonság nem olyan kompakt, lényegében legfeljebb a jobb minőségű kijelzőt lehet kiemelni az iPad Mini 4 neve mellett, egyéb előnye nincs a nagyobb tesóval szemben.
Apple iPad (2017)
Az Apple nem beszélt eddig arról, hogy felszámolná ezt a sorozatot, de talán nem is fog olyan bejelentést tenni, hogy megszakítja az iPad Mini vérvonalát. Egész egyszerűen csak nem kapunk már több ilyen táblagépet. Ha mégis beszél erről, akkor hamarosan jó alkalma adódik erre. A cupertinóiak minden bizonnyal a tabletjeikre is kitérnek majd a Worldwide Developers Conference (WWDC) esemény keretében. A június ötödikén megrendezésre kerülő fejlesztői konferencián a várakozások szerint friss táblával is előrukkolhat majd az Apple. Elemzők szerint ekkor mutatkozhat majd be a vállalat első 10,5 hüvelykes megjelenítővel szerelt készüléke, ami nemcsak a képátlójában, hanem a képességeiben is überelni fogja a márciusban leleplezett új iPad modellt, ami tehát az iPad Mini helyét veheti át a palettán – ha nem is a legszerencsésebb módon. A WWDC-re várt 10,5 colos masináról egyelőre szinte nincs biztos információnk, de állítólag egy olyan iPadre kell számítani, aminek az előlapján már nem lesz ott a fizikai gomb, ami eddig az egész szériát végigkísérte. Egy vékony keretek közé préselt csúcsmodellre számít szinte mindenki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. hunluki
2017.05.17. 16:57
Nagy kár lenne érte, nekem a mini a tökéletes tablet. Volt mini1-em amikor kijött, azt húztam egészed addig amíg a mini4 kijött, jelenleg ezt nyúzom napi szinten 5+ órában.

Ugyanekkora méretben oled kijelzővel, 4 hangszóróval jöhetne egy kimaxolt mega ipad mini, arra szívesen beneveznék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!