iPon Hírek

Leállítja az Apple-vizsgálatot az EU

Dátum | 2010. 09. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Bejelentette az Európai Bizottság, hogy leállítja az Apple ellen folytatott vizsgálatát, miután annak megindítását követően a vállalat rövid időn belül megtette a megfelelő lépéseket a kifogásolt tényezők kiigazítása érdekében.

Joaquín Almunia veresnypolitikai biztos elmondása szerint az Apple válaszlépései jól mutatják, hogy a versenyszabályok útján nyílt eljárások lefolytatása nélkül is gyors és maradandó eredményeket érhet el a Bizottság a fogyasztók szolgálatában.

A Bizottság eredetileg egyrészt az Apple még áprilisban meghozott alkalmazásfejlesztési tilalmát kifogásolta, másrészt pedig azt, hogy a vállalat csak abban az országban vállalta a készülékei garanciális jogainak érvényesítését, ahol azok eredetileg eladásra kerültek - ami az EU-polgárokat kifejezetten hátrányosan érintette, és széttagolta a közös piacot. Ennek nyomán a Bizottság még tavasszal elindított az Apple ellen két párhuzamos, előzetes vizsgálatot.

Erre reagált nemrég az Apple, a Bizottság legnagyobb megelégedésére: feloldották a garanciára vonatkozó országkorlátozást. Ezzel együtt enyhítette az alkalmazásfejlesztési korlátozásait is, újra engedélyezte a külső eszközök használatát, több lehetőséget és rugalmasságot biztosítva így a fejlesztők számára.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. axe
2010.09.27. 20:23
Vajon mennyit fizettek ezér....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2010.09.27. 21:05
Az EU tagországon belüli garanciális igények korlátozásának ,vásárlási helyhez kötésének, mi értelme volt egyáltalán??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!